Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریکامپیوتر

ساخت كوچكترين رايانه جهان توسط دانشمندان دانشگاه میشیگان + عكس

به گزارش ميهن پست – اولين كامپيوتر در سال 1937 در آمريكا اختراع شد پروفسور«ايكن» با استفاده از لامپهاي خلاء(Diode) اين كار را به انجام رسانيد(لامپهاي خلاء Diode و Triodeيا دوقطبي و سه قطبي، اغلب در راديوها استفاده مي‌شود. اين لامپها خاصيت يك سو كننده جريان برق را دارند). با ديودها مشكل ايجاد حافظه و دسترسي به آن حل شد. اما، در سال 1937 ديودها، لامپي و حجيم بودند و با روشن شدن حرارت زيادي توليد مي‌كردند. اولين پيشرفت در جهت استفاده بهتر از كامپيترهاي نسل اول جايگزيني مبناي دودويي به جاي مبناي 10 بود. زيرا در طرح پروفسور ايكن، براي معرفي هر كاراكتر وجود ده ديود ضروري بود كه بايد يكي روشن و بقيه خاموش مي‌ماندند. اين امر، در افزايش خانه‌هاي حافظه در كامپيوترهاي آن زمان، محدوديت مهمي به شمار مي‌رفت. به هر حال، در سال 1947، دانشگاه پنسيلوانيا با استفاده از اين روش، كامپيوتري به نام ENIAC را طراحي كرد. با اختراع EDSAC[1] در سال 1949، انگلستان اولين كامپيوتر به معناي واقعي را عرضه داشت. اين دستگاه برنامه و دستورالعملها را در خود ذخيره مي‌كرد. در سال 1951، رمينگتون، UNIVAC-1 كه بزرگترين كامپيوتر آن زمان براي مقاصد بازرگاني بود را عرضه داشت. حال با گذشت اين همه سال شايد روفسور«ايكن» هرگز فكرش را نمي كرد كه روزي برسد كه به لطف رشد فناوريهاي مدرن اندازه كامپيوتري كه وي در حال ساختش است به اندازه يك دانه برنج ابعاد خودش را كاهش دهد.

حال دانشمندان دانشگاه میشیگان موفق به ساخت کوچکترین رایانه جهان موسوم به Michigan Micro Mote در اندازه یک دانه برنج شدند.محققان دانشگاه میشیگان به سرپرستی «دیوید بلاو» در مدت یک دهه تحقیق، موفق به طراحی و ساخت کوچکترین رایانه جهان در ابعاد پنج میلیمتر شدند. ابعاد مینیاتوری این رایانه از طریق کاهش انرژی مورد نیاز سیستم برای کار کردن، حاصل شد.

كوچك ترين رايانه جهان
كوچك ترين رايانه جهان

این رایانه از دستگاه‌هایی مانند صفحه کلید و ماوس استفاده نمی‌کند و برنامه‌ریزی و شارژ سیستم از طریق نور انجام می‌شود.
با انعکاس نور در فرکانس بالا، امکان ارسال اطلاعات به رایانه فراهم می‌شود؛ این سیستم قادر به پردازش و ارسال داده به رایانه دیگر از طریق فرکانس‌های رادیویی است.
پردازشگر فونیکس داخل رایانه تنها به 500 میکرووات انرژی نیاز دارد و سیستم می‌تواند باتری خود را در یک اتاق بدون نور طبیعی خورشید شارژ کند.
پروفسور «دیوید بلاو» اظهار کرد: رایانه Michigan Micro Mote قادر است تا اطلاعات را دریافت، پردازش و سپس ذخیره کند؛ همچنین این رایانه انرژی مورد نیاز را از طریق سلول‌های خورشیدی مینیاتوری دریافت می‌کند. پردازشگر به کار رفته در این رایانه تنها 915 * 915 میکرومتر بوده که با حداقل مصرف انرژی کار می‌کند؛ میزان مصرف انرژی این سیستم به طور شگفت‌انگیزی پایین بوده و این رقم در حدود یک میلیون‌بار کمتر از تلفن‌های همراه معمولی است.رایانه مینیاتوری Michigan Micro Mote را می‌توان به انواع حسگرها و دوربین‌های مختلف مجهز کرد.

منبع:vastit

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا