گوناگون

لزوم كنترل و پيشگيري بيماريهاي طيور با علائم تنفسي/ لاشه ها معدوم شوند

حسين دهقان در گفتگو با خبرنگار مهر،‌ با اشاره به اينكه بيماريهاي طيور با علائم تنفسي تهديدي جدي براي صنعت طيور آذربايجان غربي محسوب مي شود، افزود: در اين راستا كنترل و پيشگيري از بروز اين بيماريها در واحدهاي پرورش طيور ضروري و ضرورت رعايت نكات بهداشتي دو چندان مي شود.

وي با بيان اينكه براي جلوگيري از بروز بيماريهاي طيور با علائم تنفسي آماده سازي سالنهاي پرورش قبل از جوجه ريزي و بر اساس اصول علمي و صحيح بايد مورد توجه ويژخ مديران واحدهاي مرغداري آذربايجان غربي قرار گيرد، اظهار داشت: همچنين خريد جوجه يكروزه داراي گواهي بهداشتي معتبر نيز يكي از راهكارهاي پيشگيري از بروز بيماريهاي طيور است.

معاون فني دامپزشكي آذربايجان غربي خواستار بهبود شرايط فني مرغداريها و سالنها از جمله انبار دان، ترددها، تهويه، بستر، دما و رطوبت بر اساس نظرات كارشناسان دامپزشكي شد و اعلام كرد: نمونه برداري به موقع از جوجه جهت انجام آزمايشات تشخيص بيماريها و انجام واكسيناسيون علمي و اصولي نيز بايد انجام شود.

دهقان ثبت اطلاعات پرورشي و بهداشتي مرغداريها در هر دوره را نيز براي كنترل و پيشگيري از بروز بيماريهاي طيور با علائم تنفسي راهگشا دانست و ادامه داد:‌ممانعت از ورود پرندگان آزاد پرواز و حشرات به انبار دان و سالنهاي پرورش و واكسيناسيون مناسب با هر منطقه بر اساس سويه هاي در گردش نيز در اين راستا ضروري است.

وي برقراري امكانات قرنطينه اي و ضد عفوني و كنترل تردد، تعويض حوضچه هاي ضد عفوني طي دوره هاي 2 تا 3 روزه، خودداري از انتقال كود مرغي قبل از فرآوري و عمل آوري مناسب،  معدوم سازي بهداشتي لاشه ها، گزارش تلفات و موارد مشكوك به شبكه هاي دامپزشكي و ارتقاي سطح دانش فني كنترل شيوع بيماريها را از ديگر راهكارهاي كنتلر و پيشگيري از بروز بيماريهاي طيور برشمرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا