ˈسارا حکیمˈروز پنج شنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا با اشاره به اینکه خوردن خرما در کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری نیز تاثیرگذار است ، افزود: در وعده افطار خوردن سه تا پنج عدد خرما توصیه می شود، البته از مصرف بیش از حد آنان همچون سایر شیرینی ها باید پرهیزکرد.
وی اظهارکرد: در وعده های سحر و افطار باید از پرخوری اجتناب و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مانند خرما، کشمش و انواع میوه درحد متعادل استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.
حکیم با اشاره به اینکه باید از خوردن تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحرپرهیز کرد، افزود: این قبیل مواد دیر هضم و سبب می شوند که به هنگام سحر میل به غذا کاهش پیدا کند.
همچنین مصرف میوه رنده شده، لبنیات به ویژه شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای سالمندان روزه دار مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
مصرف یک لیوان شیر درهنگام افطار ، سحر و مصرف یک پیاله ماست در موقع شام به کودکان و نوجوانان روزه دار توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه گفت: هرچند بخش عمده انرژی مورد نیاز نوجوانان در زمان روزه داری باید از گروه غذایی نان و غلات تامین شود اما مصرف مواد پروتئینی برای آنها ضروری است.
وی تاکید کرد: استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به خاطر اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید و مانع بروز یبوست می شود.ک/3
7411/ 691
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
newsroom@irna.ir