گوناگون

منتجب‌نیا: برخی وزرا روحانی را سپر بلا کرده‌اند

یک کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه “روند تحقق وعده‌های دولت یازدهم روندی مثبت و امیدوارکننده بوده است”، گفت: ما از وزرا، مشاوران و معاونان آقای رئیس جمهور تقاضا داریم که آنها در روشنگری جامعه و تنویر افکارعمومی تلاش کنند و همه منتظر نباشند که شخص رئیس جمهور سپر بلا باشد و به همه سؤالات و انتقادها شخصا پاسخ دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین “رسول منتجب‌نیا”، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در گفت‌وگو با خبرنگار “سایت روزنو” در آستانه سالگرد حماسه سیاسی مردم در انتخابات 24 خرداد 92 اظهار داشت: وعده‌هایی که دکتر روحانی در ایام تبلیغات انتخاباتی دادند شامل وعده‌های کوتاه مدت و درازمدت می‌شود که البته دولت باید زمینه‌سازی‌های لازم را برای تحقق آن فراهم سازد و انتظار نمی‌رود که به سرعت و در فاصله زمانی کوتاهی شاهد اجرای آن باشیم.

وی با بیان اینکه “مسائلی مانند باز کردن فضای امنیتی کشور و ایجاد امید بین مردم مواردی هستند که تا حدود زیادی تا زمان قبل از انتخابات کاملا متفاوت است” یادآور شد: قبل از انتخابات، شاهد فضای بسیار مسدود و بسته سیاسی و کاملا امنیتی بودیم اما الان تا حدود زیادی این فضا شکسته شده است.

منتجب‌نیا با تأکید بر اینکه “قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم در فضای بین‌الملل ما دچار نوعی انزوا به دلیل تندروی‌ها و دادن شعارهای بی‌منطق و بدون پشتوانه شده بودیم” گفت: در حال حاضر با گفتمان جدید در دولت فعلی شاهد ایجاد فضای جدیدی در روابط بین‌الملل هستیم و زمینه حل بسیاری از مشکلات خارجی و بین‌المللی ما فراهم شده که امیدواریم به نتیجه قطعی برسیم.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی، همچنین به عملکرد سیاست داخلی دولت اشاره کرد و یادآور شد: تقویت احزاب و بها دادن به جمعیت‌های مردم‌نهاد قبلا به طور کلی منتفی بود اما الان دولت برای آن برنامه هایی دارد و وزارت کشور در این خصوص جلساتی را با این گروه‌ها برگزار کرده است.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: البته روند آن مقداری کند است و لازم است که این روند سرعت بخشیده شود و باید بی‌مهری‌های گذشته جبران شود که البته این مسئله تا حدودی به وزارت کشور مربوط می‌شود؛ چراکه آنچه را که آقای روحانی مدنظرش است هنوز محقق نشده است.

وی به شرایط  فرهنگی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: آن خرافه‌گرایی و رواج خرافات که در دولت گذشته وجود داشت، الان به گفتمان منطقی و اسلامی صحیح و قابل قبول برای مردم جامعه تبدیل شده ست.

منتجب‌نیا وجود افراد مجرب و کارکشته‌ای که در این دولت بر سرکار هستند را مایه امیدواری در زمینه بهبود شرایط اقتصادی دانست و یادآور شد: بسیاری از کارخانه‌ها در حال حاضر از شرایط قبلی‌شان درآمده‌اند و قدم‌هایی برای رونق آنها برداشته شده است.

منتجب‌نیا همچنین به وضعیت رفاهی جامعه در دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: آنچه که امروز از آن به عنوان هدفمندی یارانه‌ها یاد می‌شود شامل قانونی است که مجلس آن را مصوب کرده و هر دولتی که روی کار می‌آید ناچار به اجرای این قانون است؛ البته نه با آن شتاب و عجله‌ای که در دولت گذشته وجود داشت بلکه دولت فعلی تلاش دارد با شیب ملایمی مسئله هدفمندی را اجرایی کند.

وی با تأکید بر اینکه “دولت یازدهم توانسته بخش زیادی از وعده‌های خود را جامه عمل بپوشاند” یادآور شد: ادامه برنامه‌ها مستلزم تلاش و کوشش مسئولان است تا رئیس جمهور بتواند وعده‌های خود را به طور کامل جامه عمل بپوشاند.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین به توجه دولت فعلی به حقوق شهروندی اشاره کرد و اظهار داشت: این اقدام دولت نشان‌دهنده آن است که دولت به این مسئله توجه داشته و خودش را خدمتگزار مردم، نه حاکم بر آنها می‌داند؛ همین که رئیس جمهور یک شخصیت شناخته شده مثل آقای یونسی را به عنوان دستیار خود برای اقوام و مذاهب مختلف منصوب می‌کند و دائما ایشان مسائل مربوطه را دنبال می‌کند، نشان‌دهنده توجه رئیس جمهور به آحاد ملت است.

وی در ادامه تصریح کرد: البته در این مسیر هم مردم باید به دولت کمک کنند. ضمن اینکه منتقدان باید انصاف داشته و منصفانه قضاوت کنند چراکه برخی افراد، تمام تلاش خود را در تضعیف دولت به کار گرفته‌اند که این نوعی بی‌عدالتی و بی‌انصافی محسوب می‌شود که ما بعد از هشت سال رکود و انحراف که در مسیر به وجود آمده و مردم دولتی را انتخاب کرده و به آن دلبسته و امیدوار شده‌اند، عده قلیلی کارشکنی و سنگپ‌اندازی کنند.

منتجب‌نیا متذکر شد: توصیه ما آن است که آن دوستان انتقاد کنند، چون انتقاد شایسته و به‌جاست؛ اما بدان شرط که انتقاد اولا سازنده باشد و ثانیا در کنار آن به نکات مثبت هم توجه شود و منصفانه و عادلانه با مسائل برخورد کنند.

وی در پایان گفت‌وگو با “روزنو” تأکید کرد: ما از وزرا، مشاورین و معاونین آقای رئیس‌جمهور تقاضا داریم که آنها در روشنگری جامعه و تنویر افکارعمومی تلاش کنند و همه منتظر نباشند که شخص رئیس جمهور سپر بلا باشد و به همه سؤالات و انتقادها شخصا پاسخ دهد؛ لذا هر وزیری موظف است در حوزه مسئولیتش پاسخگوی مردم باشد و بتواند تببین کند و از مصوبات و سیاست‌های دولت دفاع کنند.  ضمن انکه مطابق قانون، تمام وزرا نسبت به مصوبات هیئت دولت مسئولیت دارند اما ما می‌بینیم که برخی وزرا از اینکه با مردم صحبت کنند و آنها را اگاه سازند ابا می‌کنند و همواره منتظرند شخص آقای روحانی وارد صحنه شود که این اقدام مناسبی نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا