گوناگون

تمام خاطرات این کتاب مستند است/ فرصتی پیش بیاید “لشگر خوبان” را جامع تر و کلی تر جمع بندی می کنم

به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران حاضر در محل برگزاری بیست و هفتمین دوره ی نمایشگاه بین المللی کتاب نشست کتاب “لشگر خوبان” با حضور “مهدی قلی رضایی” (راوی این کتاب) در غرفه ی سوره ی مهر عصر امروز برگزار شد.

بنابر این گزارش “مهدی قلی رضایی” در ابتدای این نشست گفت: وقتی که جنگ تمام شد ما چند نفری بودیم که تکلیف خودمان میدانستیم که خاطرات دفاع مقدس را که بر گرفته و الهام بخش از فرهنگ عاشورایی بود، به نسل جوان انتقال دهیم و به یاد دارم که آن روزها با امکانات بسیار کم و در یک اتاق سه در چهار این کار را انجام میدادیم.

وی ادامه داد: جمع آوری “لشگر خوبان” تنها برای ادامه ی رسالت شهداست و ایثارگری های آنها بود. صحنه هایی که امروز گاهی اوقات به آنها فکر میکنند صحنه هایی بودند که شاید قرن ها طول بکشد تا دوبره شکل بگیرد.

وی افزود: جمع آوری این کتاب لطف الهی به شهدا بود که کمک کرد آثار بهتری از این نسل به دست مخاطبان برسد.

وی ادامه داد: تقریبا از سال 72 وقف و پیاده کردن خاطرات این کتاب شروع شد البته در این میان عواملی باعث شد که جمع آوری این کتاب طولانی شود. یکی از این دلایل بستری بودن بنده به علت مجروحیت ها در بیمارستان بود، البته آن موقع دوست داشتم که حجم کتاب زیاد نباشد اما با این کار تمام خاطرات در این کتاب غیب میشد. این کتاب در اواخر سال 77 یا 78 به نتیجه رسید.

رضایی عنوان کرد: من در برخی از سایتها خوانده ام که قرار است متن این کتاب تبدیل به فیلم شود، در رابطه با این موضوع یکی از کارگردانان اعلام آمادگی کرده اما هنوز گام عملی برای تبدیل به فیلم شدن آن براشته نشده است.

راوی کتاب لشگر خوبان با اشاره به خاطراتی از “حمید باکری” و “مهدی باکری” عنوان کرد: در این کتاب عناصر داستانی به هیچ عنوان وجود ندارد و تمام متن آن مستند است و حتی می توانم بگویم که همه ی خاطرات این کتاب در برگیرنده ی تنها خاطرات من نیست، شاید تنها 50 درصد از مطالب مربوط به خاطرات من باشد زیرا با توجه به اینکه نمیخ واستیم حجم کتاب زیاد باشد، این کار را انجام ندادیم البته اگر فرصتی پیش بیاید به صورت جامع تر و کلی تر خودم این کتاب را جمع بندی میکنم.

رضایی با اشاره به چگونگی نوشتن خاطرات رزمندگان عنوان کرد: برخی از خاطرات رزمندگان ضبط شده بود، تعدادی از خاطرات را نوشتیم و برخی از خاطرات را با نشستن در کنار رزمندگان جمع آوری کردیم.

رضایی با اشاره به کتاب های مفید سوره ی مهر در چند سال گذشته بیان کرد: کتاب هایی مثل “دا”، “پایی که جا ماند”، “نورالدین پسر ایران” و … را بعد از شکل گیری و چاپ شدن خوانده ام؛ این ها کتاب هایی هستند که فکر می کنم امثال این گونه کتابها کم است و گاهی اوقات نمی دانم که چرا برخی از بزرگواران خاطرات خود را نمی گویند اما ای کاش با بیان خاطرات خود باعث میشدند که نظیر این کتاب ها زیاد شود.

رضایی در پایان خاطرنشان کرد: سوره مهر با توجه به گستردگی زیاد خود تا اندازه ای کتاب های موفق دارد و توانسته پایه خود را برساند.

انتهای پیام/ اس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا