گوناگون

22درصد جمعیت روستایی و عشایری خراسان رضوی زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی قرار گرفتند

81240120 5827664

محمود کاظمی روز چهارشنبه در یک نشست خبری افزود : بر اساس آخرین آمار از 474 هزار و 168 خانوار روستایی و عشایر موجود استان در مجموع 103 هزار و 692 نفر که بیشتر سرپرستان خانوار هستند ،تحت پوشش این بیمه قرار دارند.

وی بیان کرد : خراسان رضوی بعد از آذربایجان شرقی به لحاظ آمار بیمه شده ها دومین استان کشور است و 22 درصد افراد واجد استان را پوشش داده در حالی که در کشور این رقم 16 تا 17 درصد می باشد.

وی افزود : در سطح کشور هم تفاهمنامه ای با بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) به امضا رسیده که بر این اساس در استان 9 هزار و 200 نفر از مددجویان کمیته امداد امام (ره) و سه هزار و 900 نفر از زنان سرپرست خانوار زیر پوشش این بیمه قرار گرفته اند و سهم حق بیمه این افراد هم توسط این دو نهاد پرداخت می شود.

به گفته وی ، تاکنون در سطح استان شهرستان های سبزوار با 43 درصد ، بجستان 42 درصد و داورزن با 34 درصد بیمه شده جمعیت روستایی و عشایری بیشترین و شهرستان های باخرز با 10 درصد ، زاوه 11 درصد و کاشمر 13 درصد کمترین بیمه شده را دارند.

وی در توضیح شرایط بیمه شونده ، گفت : داشتن 18 سال تمام ، سکونت در روستا و مناطق عشایری و برای کشاورزان ساکن در شهرها تایید کشاورز بودن آنها توسط نظام صنفی کشاورزی و یا جهاد کشاورزی از جمله شرایط است.

وی گفت : برای سال 93 هشت سطح درآمدی تعیین شده که از دو میلیون تا پنج میلیون ریال متفاوت است و به تناسب انتخاب هر سطح توسط بیمه شده ، حق بیمه وی 15 درصد این میزان است که 10 درصد آن توسط دولت و فقط پنج درصد توسط بیمه شده پرداخت می گردد.

وی متوسط حق بیمه پرداختی توسط یک بیمه شده صندوق را به تناسب سطح درآمدی انتخاب شده سالانه بین یک میلیون و 200 هزار ریال تا سه میلیون ریال عنوان کرد.

وی با اشاره به فعالیت این صندوق از سال 83 در کشور و 86 در خراسان رضوی، گفت : به دلیل برخی شرایط سخت گیرانه برای عضویت، عدم اطلاع رسانی مناسب به جمعیت هدف و اختیاری بودن بیمه اقبال چندانی طی سال های اخیر به این موضوع نداشتیم اما از سال گذشته با ایجاد تغییراتی در شرایط این موضوع تسهیل شد.

وی ادامه داد : در این راستا برداشتن شرط سنی ، تسهیل موضوع سکونت افراد در روستا و حل مشکل کشاورزان دارای دو نوع سکونت (در شهر و روستا) موجب افزایش قابل توجه و جهش در اقبال جمعیت کشاورزی ، روستایی و عشایری از بیمه اجتماعی شده است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزی، روستایی و عشایری خراسان رضوی گفت : بر اساس برنامه پنجم توسعه باید تا پایان این برنامه 100 درصد جمعیت روستایی و عشایری استان تحت پوشش های بیمه اجتماعی قرار گیرند اما متاسفانه با شرایط گذشته این امر با کندی پیش می رفت.

وی گفت : طی یک سال گذشته با تسهیل شرایط بویژه اعلام مصوبه مربوط به بازنشستگی از طریق رسانه عملا اقبال زیاد شده و از آذرماه گذشته و با امتیازات ویژه ای که در دهه مبارک فجر گذاشته شد عملا استقبال خیلی خوب بوده است.

وی در بحث مصوبه بازنشستگی هم توضیح داد : در مصوبه اخیر مجلس روستائیانی که به سن بازنشستگی رسیده اند و دارای 9 سال سابقه بیمه ای هستند می توانند از شرایط بازنشستگی استفاده کنند.

وی گفت : افرادی که سابقه بیمه ای آنان کمتر است می توانند با پرداخت مابه التفاوت این سال ها البته 15 درصد کامل سهم خود و دولت از این امکان بهره مند شوند.

کاظمی با بیان اینکه با ابلاغ این قانون، دیگر افراد بالای 50 سال نمی توانند به عضویت صندوق بیمه اجتماعی در آیند، افزود : هنوز کشاورزان، روستائیان و عشایر بالای 50 سال استان تا زمان ابلاغ این مصوبه حدود دو تا سه ماه مهلت دارند برای بازنشستگی و یا تحت پوشش قرار گرفتن اقدام کنند.

وی بیان کرد : به منظور اطلاع رسانی بهتر به جمعیت روستایی و عشایری استان اقداماتی را در قالب برگزاری جلسات و نشست ها و نیز از طریق دهیاری ها و شوراهای روستایی و نیز رسانه ها آغاز کرده ایم ضمن آنکه در بحث کارگزاری های نیز ارزیابی مجددی می شود.

وی با اشاره به فعالیت 150 کارگزاری به نمایندگی از این صندوق در مناطق مختلف استان در بحث پوشش بیمه روستائیان و عشایر ، ادامه داد : در بررسی های انجام شده بیش از نیمی از این کارگزاری ها فعالیت ضعیفی دارند، به نوعی نیمه فعال و یا غیر فعال می باشند که در آنها تجدید نظرخواهد شد.

2713/659

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبير:
mail32 newsroom@irna.ir

contact تماس بی واسطه با مسئولین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا