گوناگون

37 درصد سالمندان کشور دارای اختلال سلامت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، صادق رستمی بعدازظهر سه شنبه در شورای ساماندهی سالمندان خراسان جنوبی اظهارکرد: نخستین اجلاس بین المللی  پیرامون مسائل سالمندان در جهان در سال 1982 بوده است.

دبیرشورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سالخوردگی جمعیت دنیا پدیده ای بی سابقه است، افزود: این عامل باعث شده که جهان سالخورده به جمعیت جوان باز نگردد.

وی ادامه داد: سالخوردگی فردی حاصل افرادی است که شانس زنده ماندن دارند و سالخوردگی جمعیت نتیجه گذر جمعیتی است.

وی با بیان اینکه در اغلب جوامع شهری سن سالخوردگی 60 سال است، بیان کرد: بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی سه نوع سالمند در جامعه زندگی می کنند که60 تا 75 سال سالمند جوان، 76 تا 90 سالمند پیر و 90 به بالا سالمند خیلی پیرهستند.

در سال 1403 جمعیت سالمند کشور به 26 میلیون نفر افزایش می یابد

رستمی تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که در سال 1403 بیش از 26 میلیون سالمند در ایران وجود خواهد داشت.

دبیر شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: استان گیلان با 11.5 درصد بیشترین جمعیت سالمند کشور را داراست و در این رابطه خراسان جنوبی پنجمین استان سالمند کشور است.

وی ادامه داد: هم اکنون بیشتر سالمندان در روستاها زندگی می کنند که ما در روستا ها دچار پدیده سالخوردگی هستیم.

رستمی با اشاره به اینکه 85 درصد سالمندان با خانواده زندگی می کنند، بیان کرد: همچنین هفت درصد سالمندان به تنهایی زندگی می کنند که این آمار به شدت روبه رشد است.

وی عنوان کرد: هم اکنون  یک میلیون و 500 هزار سالمند زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و 450 هزار سالمند زیر پوشش بهزیستی هستند.

76 درصد سالمندان کشور غیر فعال هستند

دبیر شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه مهمترین مشکل ما در رابطه با سالمندان بیمه تکمیلی و هزینه زیاد سالمندان در زمینه سلامت است، تصریح کرد: هم اکنون حدود دو میلیون سالمند تحصیل کرده در کشور وجود دارد و 76.58 درصد سالمندان غیر فعال هستند.

وی با بیان اینکه 39.5 درصد سالمندان اوقات فراغت خود را از طریق صحبت با همکاران، دوستان و رفتن به پارک پر می کنند، اظهارکرد،: هم اکنون 37 درصد سالمندان دارای اختلال سلامت هستند.

دبیر شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: زنان سالمند نسبت به مردان آسیب پذیرترهستند که اهمیت مقوله سالمندان برای تمام اقشار جامعه،  وجود سالمندان نخبه به عنوان الگو های توانمندی و وجود امکانات بالقوه شورای سالمندان  از فرصت موجود در خصوص سالمندان است.

وی با اشاره به اینکه باید بر اساس قانون توسعه پنجم؛ 25 درصد سالمندان باید ساماندهی شوند، بیان کرد: تاکنون بنیاد ملی فرزانگان در هشت استان کشور راه اندازی شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا