گوناگون

4.5 میلیون یورو برای اجرای فاز دوم معدن طلای زره شوران تکاب سرمایه گذاری می شود

ˈ حسینقلی قوانلو ˈ ، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمیته سرمایه گذاری شرکت ایمیدرو برای اجرای فاز دوم طلای زره شوران علاوه بر این میزان سرمایه گذاری ارزی، 950 میلیارد ریال دیگر سرمایه گذاری ریالی را نیز به تصویب رسانده است.

وی گفت: فاز دوم این کارخانه به ظرفیت سه تن است که پیش بینی شده است بزودی عملیاتی شود.

قوانلو یادآور شد: مدت عملیات اجرایی این فاز 18 ماه است که با راه اندازی آن در نیمه دوم سال 94 ظرفیت کارخانه طلای زره شوران به دو برابر (شش تن طلا، 2.5 تن نقره و یک تن جیوه) افزایش می یابد.

مجری طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری طلای زره شوران با اشاره به اینکه تجهیزات بخش سنگ شکن و سیستم انباشت کارخانه پاسخگوی افزایش تولید تا شش تن طلا است گفت: بخشی از تجهیزات این طرح خریداری شده و مراحل ترخیص آنها از گمرک بندرعباس انجام و به سایت حمل شده است.

وی اضافه کرد: برای فاز نخست اجرای این طرح نیز تاکنون 835 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و 15.2 میلیون ریال سرمایه گذاری ارزی صورت گرفته است.

قوانلو گفت: پیش بینی می شود فاز نخست اجرای این طرح بزرگ با حضور رییس جمهوری و یا وزیر صنعت، معدن و تجارت اواخر مردادماه امسال به طور رسمی مورد بهره برداری قرار گیرد.

قوانلو با بیان اینکه ذخایر کشف شده فعلی برای تولید شش تن طلا تا 14 سال قابل تامین است افزود: در زمان حاضر، اکتشافات تکمیلی انجام می شود و مناقصه حفاری های تکمیلی برای انتخاب پیمانکار صورت گرفته است که بزودی عملیات حفاری اکتشافی 10 هزار متر اجرایی می شود.

وی با اشاره به استفاده از فناوری های بومی در ساخت این کارخانه یادآور شد: این کارخانه در نوع خود نخستین کارخانه بومی بزرگ مقیاس جهان با روش منحصر به فرد تولید طلای کشور به شمار می رود و فرآوری طلا در آن با روش شیمیایی انجام می گیرد که توسط یک شرکت ایرانی ابداع و به ثبت رسیده است.

وی گفت: این روش در حالی در معدن زره شوران توسط کارشناسان کشورمان عملیاتی شد که استفاده از روش ˈپی. اُ. ایکسˈ در شرایط تحریم غیرممکن بود.

قوانلو افزود: بهره گیری از روش فرآوری ایرانی، موجب صرف جویی در هزینه و اجرای طرح با یک سوم قیمت معمول در روش های مطرح دنیا شده است.

مجری طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری طلای زره شوران اضافه کرد: این روش فرآوری، بارها توسط محققان دانشگاه در شرایط آزمایشگاهی تست و تایید شده و پس از این مراحل در طرح احداث کارخانه طلای زره شوران به اجرا گذاشته شده است.

وی ادامه داد: بیش از 70 درصد تجهیزات به کار رفته در این کارخانه، توسط سازندگان داخلی تهیه و تامین شده و پیش بینی می شود در طرح های توسعه کارخانه، این میزان افزایش یابد.

وی گفت: در این کارخانه، فرآوری خاک معدن به دلیل سولفوره بودن به روش شیمیایی صورت می گیرد و خاک معدن برای تبدیل شدن به طلا در مرحله لیچینگ، به اکسیده تبدیل می شود.

قوانلو اضافه کرد: کارخانه سه تنی طلای زره شوران به عنوان بزرگترین کارخانه طلای خاورمیانه، اکنون مراحل پایانی تست سرد را می گذراند و پیش بینی شده نخستین شمش طلا بزودی در آن تولید شود.

وی ادامه داد: این کارخانه طی سه ماه پس از تولید، به ظرفیت اسمی تولید روزانه 10 کیلوگرم طلا می رسد.

به گفته قوانلو در این کارخانه همچنین همزمان یک تن و 250 کیلوگرم نقره و 500 کیلوگرم جیوه در سال تولید می شود.

قوانلو یادآور شد: طرح طلای زره شوران به دلیل سرعت در اجرا، استفاده از فناوری های بومی به عنوان یکی از طرح های برتر کشور شناخته شده و قرار است که در روز صنعت و معدن معرفی و با حضور ریاست جمهوری از آن تجلیل شود.

معدن طلای زره شوران در 35 کیلومتری شهر تکاب در آذربایجان غربی در 15 کیلومتری مجموعه جهانی باستانی تخت سلیمان قرار دارد.

ذخایر کانسگ طلای معدن زره شوران تکاب، 11 میلیون تن با عیار هفت تا 9 گرم در هر تن برآورد می شود که یکی از ارزشمندترین معادن شناخته شده کشور محسوب می شود.

/1495/584/581

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا