گوناگون

5 آش لذیذ برای سفره افطار

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، آش در انواع و طعم‌های مختلف یکی از غذاهای خوش طعم ایرانی است که سر سفره‌های افطار زودتر از هر غذاهای دیگر به اتمام می‌رسد.

آش یکی از از غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته می‌شود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و… .

مواد مغذی که در آش وجود دارد تامین کننده انرژی لازم در بدن است.

در این گزارش به معرفی تعدادی از این آش‌ها می‌پردازیم که می‌تواند سفره‌های افطار شما را به سفره‌ای جذاب مبدل کند.
آش رشته

مواد لا زم برای 4 نفر:

5 آش لذیذ برای سفره افطار

طرز تهیه:

حبوبات
را از قبل خیس می كنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ كرده ( كه ممكن است كمی
زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم كاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می
كنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند.

سپس
دو قاشق سوپ خوری آرد را در كمی آب سرد حل می كنیم و داخل آش می ریزیم و
مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته
نباید خرد شود.

نمك و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می كنیم. سعی
كنید نمك را با احتیاط در آش بریزید، چون كشك اصولاً شور است. بعد آش را از
روی شعله بر می داریم و با كشك مخلوط می كنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و
روی آن را با كمی كشك ساده و پیاز سرخ كرده و نعناع داغ ( و در صورت
دلخواه سیر داغ ) تزیین می كنیم.

آش دوغ

مواد لازم

5 آش لذیذ برای سفره افطار

طرز تهیه :

۱) تخم مرغ ها را کمی بزنید همراه آرد برنج و دوغ و برنج درون قابلمه و روی حرارت قرار دهید .

۲) مرتب هم بزنید تا جوش آید و دوغ نبرد .

۳)
سپس نخود پخته و سبزی و گوشت که بصورت قلقلی و تفت داده اید را به مواد
بالا اضافه کنید در این مرحله با حرارت گاهی هم بزنید. در این مرحله نمک و
فلفل را نیز اضافه نمایید .

۴) در
آخر کار فلفل سبز و قرمز و ترخان خشک را اضافه کرده بگذارید آش جا بیفتد.
بعد از پخت کامل و جا افتادن آش درون ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ
تزئین نمائید.

آش ماست

موادلازم براي ٦ تا ٨ نفر:

5 آش لذیذ برای سفره افطار

طرز تهیه:

برنج
را پاک کنيد و بشوييد. سبزي ها را پاک کنيد و بشوييد و ريز خرد کنيد. لپه
را پاک کنيد . پياز را پوست بگيريد و خلال کنيد و در نيمي از روغن سرخ
کنيد.

قابلمه بزرگي را روي حرارت بگذاريد و ٨ ليوان آب سرد توي
قابلمه بريزيد و برنج و لپه و پياز و سبزي ها را اضافه کنيد. وقتي آب جوش
آمد حرارت را کم کنيدو بگذاريد مواد آش مدتي ( اقلا يک ساعت و نيم ) آهسته
آهسته بجوشد تا لپه و برنج آن بپزد و آش لعاب پيدا کند.

آش را گاه
به گاه هم بزنيد و مواظب باشيد ته نگيرد. در مدتي که منتظر پختن برنج و لپه
هستيد ، نعنا داغ را حاضر کنيد. ماهيتابه کوچکي را روي حرارت متوسط
بگذاريد ، توي آن روغن برزيد و نعناي خشک را به همراهي زرد چوبه در روغن
سرخ کنيد.

مواد آش که پخت ديگ را از روي حرارت برداريد، آش را بچشيد
و نمک و فلفل آن را اندازه کنيد و صبر کنيد تا آش قدر خنک شود. در اين وقت
ماست را به آش اضافه کنيد و هم بزنيد. اگر ماست را با آش خيلي داغ مخلوط
کنيد ممکن است ماست ببرد. پس از اضافه کردن ماست ، آش را در ظرف مناسبي
بکشيد ، روي آن نعناع داغ بدهيد و سر سفره ببريد.

آش اسفناج:

مواد لازم:

5 آش لذیذ برای سفره افطار

طرز تهيه:

اسفناج‌ها
را خرد كرده به همراه عدس و پياز بگذاريد تا بپزد. نمك، فلفل، زردچوبه و
روغن را نيز بريزيد. كلم‌ها را جداگانه آب‌پز كرده تا ضُخم آن از بين برود و
پس از پخت، اسفناج را به آن اضافه كنيد.

سپس پياز، نعنا و سيرداغ را اضافه كنيد. بعد از جا افتادن مواد، رشته را دو تكه كرده و در آن ريخته تا بپزد و لعاب‌دار شود.

نكته: اين آش با كشك يا رب انار و رب گوجه‌درختي سرو مي‌شود.

آش نخود مخصوص افطار روزه داران

مواد لازم برای پنج نفر:

5 آش لذیذ برای سفره افطار

طرز تهیه:

نخود
را از شب قبل خیس کرده آب روی آن را ریخته و با آب تازه به مدت یک ساعت
بپزید، هویج، سیب زمینی ، ساقه کرفس، کدوخورشی، جعفری و ریحان را با گوجه
فرنگی های رنده شده به همراه آب کافی را هم به مدت یک ساعت بپزید، سپس
نخودهای پخته شده را به این مواد اضافه کرده و باز هم به مدت نیم ساعت با
شعله ی ملایم طبخ دهید تا مواد قوام گیرند .پس از مدت زمان معلوم با کمی
روغن زیتون نوش جان کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا