Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

کشف سیاره فرا خورشیدی PSO توسط تلسکوپ شمالی جمینی + عکس

کشف سیاره فرا خورشیدی PSO توسط تلسکوپ شمالی جمینی در کنار نظریه گرانشی سیاه چاله های فضایی، سال ۲۰۱۶ را سال اتفاقات تازه در علم نجوم بدل کرد، چرا که تیمی از محققان با استفاده از تلسکوپ شمال جمینی موفق به شناسایی یک سیاره سرکش در گروه ستارگان متحرک بتا سه‌پایه شده‌اند که جرمی بیش از هشت برابر سیاره مشتری را دارد. با میهن پست همراه شوید.

 کشف سیاره فرا خورشیدی PSO که توسط دانشمندان با نام علمی موسوم به PSO J318.5338-22.8603 نامگداری شد، یکی از معدود سیارات فراخورشیدی شناخته شده است که از طریق طیف‌بینی بطور مستقیم مشاهده و تصویربرداری شده که این امر یک عنصر کلیدی در کمک به محققان برای درک بهتر شکل‌گیری و تکامل این چنینی سیاراتی در فضا است.

در این میان شناسایی سیارات موجود در خارج از منظومه شمسی بسیار دشوار است زیرا دانشمندان نمی‌توانند آن‌ها را بطور مستقیم مشاهده کنند و آن‌ها اغلب در زمان عبور از مقابل ستاره میزبانشان شناسایی می‌شوند. اعضای ماموریت کپلر به این طریق می‌توانند سیارات فراخورشیدی را مکان یابی کنند.

باید گفت که زمانی که یک سیاره فراخورشیدی شناسایی می شود، دانشمندان سپس خصوصیات آن را با بررسی تعاملات گرانشی آن با ستاره میزبانش و همچنین سایر سیارات موجود در سیستم آن‌ها تعیین می‌کنند.

بد نیست بدانید که این محققان با استفاده از تلسکوپ شمال جمینی و طیف‌نگار نزدیک مادون قرمز آن به بررسی سرعت گردشی و شعاعی سیاره PSO J318.5338-22.8603 پرداخته و آن‌ها دریافتند که سیاره PSO عضو یک گروه از ستارگان جوان است که حرکت مشترکی موسوم به گروه متحرک پتا سه‌پایه را به اشتراک می‌گذارند. محققان همچنین توانستند سن این سیاره را با مقایسه سایر سیارات فراخورشیدی درون گروهشان تعیین کنند.

سیاره فرا خورشیدی PSO

دانشمندان هوا فضا پس از تعیین سن این سیاره، دریافتند که این جسم در حقیقت سیاره‌ای سرکش و نه یک کوتوله قهوه‌ای است که دانشمندان از آن برای اشاره ستارگان پیری که از جرم کافی برای آغاز فرآیند همجوشی برخوردار نیستند، استفاده می‌کنند، همپنین آن‌ها دریافتند که این سیاره از جرمی حدود ۸٫۳ برابر سیاره مشتری و دمای سیاره‌ای حدود ۱۱۳۰ کلوین برخوردار است. سرعت گردش این سیاره حدود پنج الی ۱۰٫۲ برابر مشتری است.

بنابراین دانشمندان بر این باورند که توانایی شناسایی این ویژگی‌ها همچنین به آن‌ها اجازه داده تا سیاره PSO را به عنوان بخش اساسی پژوهش خود در مورد سیارات نسبتا جوان که از طریق تصویربرداری مستقیم قابل ارزیابی هستند، برچسب بزنند.

البته نباید فراموش کرد که پیش از این نیز در سال ۲۰۱۴ دانشمندان توانسته بودند یک سیاره دیگر موسوم به ۵۱ Eridani-b را که تنها کمی از سیاره مشتری بزرگتر است، بطور مستقیم تصویربرداری کنند. آن‌ها همچنین یک سیاره فراخورشیدی دیگر را در گروه پتا سه‌پایه موسوم به پتا سه‌پایه b را مکانیابی کرده‌اند که حدود ۱۱ برابر مشتری است.

منبع: techtimes

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا