گوناگون

80 درصد کشاورزان ایرانی به صورت خانوادگی فعالیت می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز همایش ملی روستاها با حضور مدیران کل استانداری و وزارت کشور، حجت الاسلام سید محسن محمودی امام جمعه موقت، مسئولان و مدیران اجرایی و روستاییان در باغخواص ورامین برگزار شد.

در این همایش هنرمندان و بانوان روستایی با طبخ نان های سنتی، آش و ماست محلی و صنایع دستی میزان توانمندی خود را در معرض دید مسئولان و مدیران استانی و شهرستانی و علاقه مندان به این حوزه گذاشتند. در این همایش توجه به بخش گردشگری روستاها، توسعه صنایع تبدیلی و توجه به صنایع دستی روستائیان برای رونق و توسعه هرچه بیشتر روستاهای کشور مطرح و مورد ارزیابی قرار گرفت.

حجت الاسلام سید محسن محمودی در این همایش با اشاره به وضعیت نامناسب روستاها تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: رژیم شاه به روستاهای کشور توجه نداشت به همین خاطر بسیاری از روستاهای ایران از اولیه ترین امکانات محروم بودند و روند مهاجرت به شهرها سرعت گرفت.

امام جمعه موقت ورامین افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از رسالت های مهم و اصلی نظام، توجه به مناطق محروم و روستایی بود به همین خاطر کارهای بزرگ و عظیمی در طول سه دهه گذشته در سطح روستاها انجام شده است، امروز با تلاش های صورت گرفته بسیاری از امکانات شهری در مناطق روستایی ایجاد شده است اما باید مناطق روستایی بیش از گذشته مورد توجه جدی مسئولان و مدیران اجرایی کشور قرار بگیرد.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به رشادت های فراموش نشدنی روستاییان در طول حیات نظام اسلامی اشاره و اضافه کرد: روستاییان پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره و در همه لحظات در کنار امام و رهبری قرار داشتند و فداکاری ها و سلحشوری های آنان در طول هشت سال دفاع مقدس فراموش ناشدنی است.

اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام مظم رهبری بدون روستائیان محقق نخواهد شد

وی میزان پایبندی به ارزش های دینی را در میان روستاییان بالا دانست و گفت: دشمن تلاش دارد تا از طریق تهاجم فرهنگی اعتقادات و باورهای عمیق روستاییان را خدشه دار کند و یکی از مهمترین مسائلی که باید در روستاها مورد توجه قرار گیرد، ارتقاء سطح فرهنگ روستائیان است تا تهاجم فرهنگی دشمنان قسم خورده نظام، روی این قشر عظیم از جامعه تأثیری نداشته باشد.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در بخش سخنان خود متذکر شد: باید باور داشت که اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام مظم رهبری بدون روستائیان محقق نخواهد شد و lمسئولان باید از ظرفیت آنان در جهت توسعه اقتصادی کشور بهره لازم را ببرند.

در ادامه مدیر پژوهش صنعتی وزارت جهاد کشاورزی در این همایش با اشاره به اهمیت حوزه کشاورزی در جهان اظهار داشت: حوزه کشاورزی یکی از شاخصه های مهم ارزیابی میزان توانمندی کشورهای مختلف است به همین خاطر بسیاری از کشورهای دنیا در این حوزه سرمایه گذاری می کنند.

جان علی بهزاد نسب با اشاره به وجود بحران غذا در کشورهای مختلف جهان افزود: امروز بحران غذا یکی از دغدغه های جدی و مهم کشورهای دنیا محسوب می شود و نهادهای بین المللی تلاش می کنند تا با اعمال سیاسیت های مختلف این بحران را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: هم اکنون 70 درصد از کشاورزان جهان به صورت خانوادگی مشغول به فعالیت می باشند که این رقم در ایران به 80 درصد می رسد و این افراد می توانند با تأمین غذای مورد نیاز مردم و ایجاد امنیت غذایی، مهمترین گام در توسعه ملی را بردارند.

اقتصاد روستائیان با تولید محصولات کشاورزی گره خورده است

این مسئول اضافه کرد: حفظ هویت روستاها از مهمترین برنامه های دولت در این زمینه است و یکی از مهمترین مسائلی که در توسعه روستاها باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و ریاست جمهوری نیز به آن تأکید داشته اند این امر است که قرار نیست با توسعه این مناطق، روستاها به شهر تبدیل شوند بلکه در توسعه می باید هویت روستایی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حفظ شود.

وی تأکید کرد: اقتصاد روستائیان با تولید محصولات کشاورزی گره خورده است که این امر باید با اتکا به منابع پایه خدادادی، دانش و اندوخته های تجربی و نیز بهره گیری از امکانات و فناوری های روز از کارآمدی و توسعه بیشتر برخوردار شود.

بهزاد نسب بحران جدی آب را یکی از دغدغه ها و معضلات مهم مسئولان کشور دانست و گفت: امروز بحران آب بسیار جدی است و برای عبور از بحران کمبود آب باید از سه مؤلفه آموزه های دینی، دانش بومی و بهره گیری از فناوری های نوین بهترین استفاده را برد و امروز دولت تدبیر و امید تلاش دارد تا با ارائه کمک های بلاعوض به کشاورزان، آنان را به استفاده از فناوری های نوین ترغیب و تشویق کند  تا کشاورزان با بهره گیری از سیستم های نوین آبیاری، مصرف آب را مدیریت کرده و باعث ارتقاء سطح بهره وری از آب موجود شوند.

استقرار بیش از دو هزار واحد دامپروری در ورامین

محسن خوانساری نیز در این همایش با اشاره به فعالیت بسیاری از روستاییان ورامین در حوزه کشاورزی اظهار داشت: بسیاری از روستاییان شهرستان در حوزه دامپروری و کشاورزی مشغول بوده و قدم های موثری را در جهت توسعه اقتصادی شهرستان برداشته اند.

فرماندار ورامین افزود: استقرار بیش از دو هزار واحد دامپروری در ورامین نشان از قابلیت بسیار زیاد این شهرستان در تولید محصولات دامی است و اگر توجه ویژه به این بخش معطوف شود، این شهرستان قابلیت تولید تمامی گوشت قرمز مورد نیاز استان تهران را دارد.

وی کمبود آب در حوزه کشاورزی را یکی از دغدغه های جدی و مهم مسئولان دانست و گفت: شهرستان ورامین در زمینه کشاورزی از پتانسیل و ظرفیت بالایی برخوردار بوده اما کمبود آب در این حوزه سبب شده تا از همه امکانات این حوزه نتوان بهره برد و تنها 38 هزار هکتار از این اراضی زیر پوشش انواع محصولات زراعی و باغی رفته و مابقی بدون کشت باقی مانده است.

خوانساری تأکید کرد: آبیاری نوین یکی از برنامه های مهم دولت برای استفاده بهینه از منابع آب موجود است و با تلاشهای صورت گرفته هم اکنون بیش از 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی ورامین زیر پوشش آبیاری تحت فشار است که با  بهره گیری از اعتبارات دولتی، تا پایان سال جاری سه هزار هکتار از دیگر اراضی شهرستان تحت پوشش آبیاری نوین در خواهد آمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا