نخستین نمونه از مغز دایناسور در ساسکس انگلستان در حالی توسط محققان دانشگاه کمبریج کشف شده است که این محققان توانسته اند فسیلی از بافت مغزی یک دایناسور را که مشابه بافت مغزی تمساح ها و پرندگان است را شناسایی و مورد تحقیق و بررسی های آزمایشگاهی قرار دهند . برای مشاهده تصاویر و توضیحات بیشتر در ادامه با میهن پست همراه باشید .
بیش از یک دهه قبل بود که محقق آماتوری سنگواره شناس از یک فسیل بسیار کوچک با ظاهری عجیب و غریب را کشف کرد . او آن را برای تحقیقات بیشتر به دانشگاه کمبریج سپرد و حالا بعد از چندین سال مشخص شده که تکه فسیل کشف شده مربوط به مغز دایناسوری از گونه ایگوآنودون بوده است .
مغز دایناسور اگر چه به نسبت وزن و اندازه آن در گونه های مختلف متفاوت است ام همانطور که می دانید کشف فسیل از قسمت های نرم بدن موجودات زنده اتفاق بسیار نادری است اما در این فسیل قسمت شامه یا مننژ و قسمت هایی از کورتیکال به همراه بخشی از مویرگ ها بصورت کامل حفظ شده و قابل تشخیص است .
علت اصلی سالم ماندن بخش مغز در این فسیل اینطور عنوان شده که دایناسور ایگوآنودون پس از مرگ مستقیما به داخل گودال آب اسید افتاده و چون اکسیژن بسیار کمی داخل گودال آب بوده بدن حیوان پس از تجزیه شدن به مواد معدنی تبدیل شده .
با هم در میهن پست تصاویری از نخستین نمونه از مغز دایناسور را تماشا می کنیم.
منبع : ibtimes