Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوری

تکنولوژی های فراموش شده ای که به سال 2017 نرسیدند

تکنولوژی های فراموش شده زیادی را می توان نام برد که بر خلاف انتظار نتوانستند خودشان را در سال 2017 در کنار رقبایشان ببینند چرا که روند پیشرفت تکنولوژی هر سال در حال تغییر است و این تغییرات باعث می شوند بعضی از تکنولوژی ها یا ابزارهای موجود به دلیل ظهور رقبای قدتمندشان دیگر نتوانند در مسیر رقابت باقی بمانند و گاهی به کلی منسوخ شده و به قول معرف از دور خارج شوند.

بنابراین قبل از توضیح بیشتر در خصوص تکنولوژی های فراموش شده بد نیست بدانید که در سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ استفاده از خودرو توانست اسب و گاری را پشت سر بگذارد و در سال ۱۹۹۶ ظهور دستگاه های DVD توانست به سرعت دستگاه های ویدئو قدیمی VCR را از رده خارج کند و البته در سال ۲۰۰۸ نیز دوربین های دیجیتال جای دوربین های قدیمی دادند و به همین منوال از سال ۲۰۱۰ نیز استفاده از سرویس های آنلاین NetFlix و Amazon جای روش های سنتی تماشای ویدئو و مطالعه کتاب را گرفت .

به این نوع جایگزینی تکنولوزی های جدید و قدیمی در اصطلاح نابود سازی خلاقانه Creative destruction گفته می شود. شرکت ها و سرویس هایی که نتوانند خودشان را با تکنولوژی روز همراه کنند دیر یا زود منسوخ می شوند و از گردونه رقابت خارج خواهند شد.

حال که به پایان سال 2017 رسیدیم قصد دارم چند مورد از تکنولوژی های فراموش شده ای که نتوانستند خودشان را در سال 2017 در کنار رقبایشان ببیند را در حالی معرفی کنیم که اکنون دیگر وجود ندارند و اگر هم باشند دیگر از محبوبیت خاصی برخوردار نبوده و دردناک تر این که جایگزین های بهتر و کاربردی تری پیدا کرده اند.

نوت ۷ سامسونگ ، تکنولوژی های فراموش شده ای که به کلی محو شد

قرار بود که در سال ۲۰۱۶ شرکت سامسونگ پرچمدار جدید خود با نام Note 7 را معرفی کند و از مدت ها قبل از آن تبلیغات وسیعی نیز برایش انجام داد ولی بعد از ارائه این گوشی به بازار فاجعه ای اتفاق افتاد. مشکل انفجار پیاپی باطری این گوشی در سراسر دنیا باعث شد استفاده از آن در بسیاری از خطوط هوایی دنیا ممنوع شود و شرکت سامسونگ مجبور شد در نهایت تمامی مدلهای این گوشی را از بازار جمع آوری کند.

تکنولوژی های فراموش شده

بعد از چند ماه علت این انفجار های اشکال در طراحی گوشی و تنگ بودن بیش از حد فضای باطری اعلام شد و یک ضرر چند میلیون دلاری برای سامسونگ به همراه داشت. محصولی که نه تنها در سال 2016 موفق نشد بلکه حتی در سال 2017 نیز نامی از آن بر سر زبان ها نماند.

یاهو تکنولوژی فراموش شده ای در مسیر سقوط

در ماه جولای سال ۲۰۱۶ بود که شرکت یاهو به عنوان پنجمین سایت پربازدید در دنیا به قیمت ۵ میلیارد دلار توسط شرکت ورایزون Verizon  خریداری شد و این معامله توسط تحلیلگران به عنوان غمگین ترین معامله در تاریخ اینترنت نامگذاری شد.

شرکت یاهو در زمان خودش به عنوان غول دنیای اینترنت شناخته میشد و شروع فعالیت آن از سال ۱۹۹۴ بود. سایت یاهو از سال ۱۹۹۶ برای استفاده عموم مردم قرار گرفت و تا سال ۲۰۰۰ میلیونها کاربر داشت و ارزش هر سهم آن به ۵۰۰ دلار میرسید !

تکنولوژی های فراموش شده

متاسفانه یاهو فرصت های بسیاری را از دست داد که از جمله آنها میتوان به رد کردن درخواست خرید گوگل و فیسبوک را نام برد. یاهو این فرصت ها را از دست داد و هر کدام از آن شرکت های کوچک اکنون بسیار بزرگ و پر طرفدار شده اند.استراتژی های اشتباه یاهو باعث شد که از سال ۲۰۰۸ ارزش سهام آن کم شود و به جایی برسد که مدیران آن تصمیم به فروش یاهو به قیمت بسیار پایینی بکنند و اگر سرمایه گذاری ۱ میلیارد دلاری یاهو در سایت چینی علی بابا در سال ۲۰۰۵ اتفاق نیافتاده بود , این شرکت خیلی وقت پیش ورشکسته میشد.

امروزه و با پایان یافتن سال 2017 دیگر یاهو فقط یک برند فعال در چین است که با سهام علی بابا فعالیت می کند و تمامی فعالیت های جهانی این برند تحت مالکیت غول مخابراتی دنیا یعنی ورایزون انجام می شود و دیگر کمتر کسی برای ارسال اطلاعات و داده ها به یاهو مراجعه می کند.

بلک بری Blackberry نیز از تکنولوژی های فراموش شده سال 2017 بود

شرکت بلک بری که تولید کننده گوشی موبایل است و زمانی بزرگترین رقیب اپل در آمریکا به حساب می آمد که در اواخر سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که دیگر قصد تولید گوشی موبایل را ندارد و از این به بعد به سمت توسعه نرم افزار و ساخت اپلیکیشن مهاجرت میکند.

این شرکت اولین گوشی خود را در سال ۱۹۹۹ ارائه کرد که به کاربران امکان ارسال ایمیل را میداد و تا سال ۲۰۰۴ توانست میلیون ها کاربر داشته باشد و این پیشرفت تا حدی بود که در سال ۲۰۰۷ این شرکت به عنوان با ارزش ترین شرکت آمریکا با ۶۷ میلیارد دلار ارزش شناخته می شد.

تکنولوژی های فراموش شده

در سال ۲۰۰۹ بلک بری کاربران خود را با اولین مدل تاچ اسکرین سورپرایز کرد ولی در همان زمان اپل هم شروع به تولید گوشی موبایل کرد و دیگر جایی برای بلک بری در بازار باقی نماند.

بلک بری در سال 2017 دیگر توانایی رقابت با امکانات گوشی های کمپانی اپل را نداشت و به سرعت سهم خود را در بازار از دست داد و از ۵۰ درصد سهم بازار به کمتر از ۱ درصد رسید و این دقیقا پایان عمر این شرکت در دنیای تولید تلفن همراه بود.

تکنولوژی فراموش شده ای بنام واین Vine

سرویس اشتراک گذاری ویدئو واین Vine که زمانی رقیب سرسخت یوتیوب Youtube به حساب میامد اکنون نام و جایگاهی در اینترنت ندارد. این شرکت در سال ۲۰۱۲ توسط توئیتر خریداری شد و توانست با ویژگی ساخت ویدئو های کوتاه خیلی زود افراد مشهور را به سمت خود بکشد ولی این شرکت از رقیب های خود عقب افتاد و از سال ۲۰۱۴ شروع به نزول کرد.

تکنولوژی های فراموش شده

بر اساس گزارشات این شرکت در سال ۲۰۱۴ بیش از ۳٫۶۴ درصد از کاربرانی که به دنبال ویدئو بودند را جذب میکرد و اکنون این رقم به کمتر از ۰٫۶۶ درصد رسیده است. سرویس هایی مانند Snapchat  و  ویدئو اینستاگرام خیلی زود جای واین را برای کاربران پر کردند و کاربران به آنها مهاجرت کردند.

این اپلیکیشن ها امکانات بسیار زیادتری در اختیار کاربر قرار می دادند و رابط کاربری بسیار مناسب تری داشتند و به همین دلیل واین در سال 2017 به روزهای آخر خود نزدیک شد و اکثر کاربران خود را از دست داد.

از تکنولوژی های فراموش شده سال 2017  که چندان هم چنگی به ذل نزد جک هدفون اپل بود.

وقتی امسال مدل جدید آیفون با نام iPhone 7 ارائه شد برای تمامی کاربران یک شوک بزرگ ایجاد کرد. در این گوشی شکاف هدفون وجود نداشت و نمیتوانستید از هدفون های سیم دار در آن استفاده کنید.در عوض اپل از هدفون های بیسیم با نام ایرپاد Airpod رونمایی کرد که بصورت اختصاصی برای این مدل از اپل ساخته شده بودند.

تکنولوژی های فراموش شده

اپل اعلام کرده که ایرپادها کیفیت صدای بسیار بالاتری از هدفون های سیمی دارند و حذف کردن شکاف هدفون برای راحتی بیشتر کاربر بوده است . به این ترتیب خود اپل یکی از تکنولوژی های خودش را منسوخ کرد و بجای آن از امکانات جدیدی استفاده کرد و هنوز مشخص نیست کاربران چقدر میتوانند با این تغییر کنار بیایند.

مثال هایی که در این مقاله خواندید بخشی از تکنولوژی هایی هستند که امروز دیگر وجود ندارند چون نتوانستند خودشان را با شرایط بازار و خواسته کاربر تطبیق بدهند و جای خود را به سرویس های مشابه دادند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا