Mihanpostاجتماعیپیشنهاد سردبیرموبایل و تبلت

گجت‌های هوشمند،دیوار نامحسوس جدایی در کانون گرم خانواده + عکس

عواقب استفاده از تلفن همراه در خانواده روز به روز بیشتر شده و در این میان نیز باید گفت که از روزی تلفن همراه خودش را به صورت دیجیتال در میان انبوهی از طرفداران پرو پا قرص خودش دیده است تا به امروز ، هرگز روزی بد و بی احساس را مابین خود و دوستدارانش نه تنها ندیده ، بلکه کسی هم چنین روزی را حتی به خاطر نسپرده است. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

مضرات استفاده از تلفن همراه

برای اثبات چنین مسئله ای نیازی به گرفتن آمار نیست. چرا که کافی است خود شما یک روز به هر دلیلی از دسترسی به تلفن همراهتان محروم شوید می دانید که چه حال روز پریشانی ناشی از بی خبری به دنیای اطافتان دارید.

بنابراین در زندگی امروزه وابستگی انسان یه موبایل تا حدی است که اگر نگوییم شمار زیادی از مردم به آن اعتیاد دارند بلکه باید گفت: بیشتر مردم با حذف آن از زندگی نمی توانند زندگی نرمالی و آرامی داشته باشند.

جدای از تاثیرات مثبت ارتباطات دیجیتالی مدرن و مزایای آن در دنیای کنونی باید گفت که سرانجام آن همواره به خیر ، خوبی و خوشی ختم نمی شود. شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین چالش هایی که این وسیله ارتباطی به همراه دارد میزان تاثیر گذاری و چگونگی تاثیر گذاری آن بر روابط خانوادگی است.

عده ای بر این باورند که استفاده گسترده ای از تلفن همراه و سرویس های اینترنتی موجب از هم پاشیدگی و گسست خانواده ها می شود(به دلایلی چون به وجود آمدن سوء تفاهم ها، گسترش روابط برون خانوادگی افراد، غیر فیزیکی شدن روابط…) عده ای نیز بر این تلاشند تا با بررسی درون خانواده ها صحت این طرز تفکر را زیر سوال ببرند.

anti-smartphone-ads-shiyang-he-beijing-china-7

تاثیر مثبت یا منفی مساله این است

به طور مثال چند سال پیش در یک بررسی مشخص شد زندگی خانوادگی در اثر استفاده از اینترنت و تلفن همراه تضعیف نشده است، اما خانواده ها با استرس و شتاب حاصل از زندگی مدرن که حاصل انبوه تماس های تلفن همراه، emailها، پیامک ها و دیگر اشکال ارتباطات مدرن است دست و پنجه نرم می کنند.

خانواده ها از ابتکارات مختلف عرصه فناوری خشنود هستند، زیرا با استفاده از این فناوری در طول روز به سادگی به یکدیگر دسترسی داشته و می تواننداز اقدامات یکدیگر مطلع شوند. به عبارت دیگر فناوری های جدید باعث شده عدم حضور فیزیکی اعضای خانواده در کنار هم منجر به قطع روابط عاطفی و احساسی آنان نشود.

به طور کلی اگر چه برخی معتقدند از این وسیله می تواند تماما در جهت استحکام بخشی روابط خانوادگی استفاده کرد اما در عین حال روابط جدیدی که ممکن است این وسیله با استفاده کننده اش ایجاد شود – که متاسفانه در دنیای کنونی به شکل پیچیده ای رخ داده است – اساس فاصله و جدایی عاطفی مابین بیشتر افراد خانواده را رقم زده است.

با ظهور شبکه های اجتماعی موبایلی همانند وایبر و واتس آپ ، لاین ، تانگو ، تلگرام و… همواره کانون گرم خانواده و صفا و صمیمیت و گفتمان اعضای خانواده باهم، تحت تاثیر آن قرار گرفته که به عنوان مثال از زمانی که آقای خانه از محل کار به محیط خانه می آید، سرش را از روی موبایلش بر نمی دارد ، تا زمانی که چندین بار برای خوردن غذا ، میوه و یا انجام کاری او را صدا بارها بزنند آن هم در بیشتر مواقع تلفن همراه خود را نه تنها زمین نمی گذارد بلکه شاید آن را هم به سر سفره شام ، نهار و یا صبحانه بیاورد که بدیت ترتیب همسر ناراحت ، بچه نگران و در نتیجه کانون گرم خانواده  همچون خاکستری چامانده از آتشی گرم خاموش مانده است.

آسیب های خانوادگی تلفن های هوشمند

چند توصیه برای گرم کردن کانون خانواده در کنار زندگی وابسطه با تلفن همراه :

– وقتی به خانه برمی گردید و یا همسرتان به خانه می آید، تلفن همراه خود را به کناری بگذارید و مطمئن باشید در این چند دقیقه نه رئیس جمهور به شما زنگ میزند و نه قرار است بلیط برنده شما از شرکتی به شما پیامکی ارسال و یا این که مذاکرات هسته ای به نقطه ی تاریکی کشیده خواهد شد ، به طور کلی اول به خانواده خود اهمیت دهید و سپس به شبکه های اجتماعی.

– پیام هایتان را در کنار خانواده چک کنید و باهم بخندید، اگر مطلب جالب و یا خنده داری به شما می رسد، چه اشکالی دارد که آن را برای بقیه اعضای خانه هم بخوانید، در این صورت هم همه شاد می شوند و هم اوقات دلپذیری باهم خواهید داشت و هم کسی از این که سر شما داخل تلفنتان است، شاکی نمی شود.

– ساعاتی خاص برای چک کردن پیام هایتان در نظر بگیرید، و تمام وقت روی تلفنتان خم نشوید، مثلا هنگامی که درون اتوبوس هستید و یا موقعی که در ترافیک مانده اید، اینها زمان مرده ی شما هستند که می توانید به نحو احسن از آن استفاده کنید.

– تلفن همراه خود را در حالت بی صدا قرار دهید، حال اگر هزار پیامک هم داشته باشید، هیچ کسی نمی فهمد که بخواهد شاکی شود.

– احترام سالخوردگان را داشته باشید، مخصوصا هنگامی که به خانه پدربزرگ ومادربزرگتان می روید، معمولا این عزیزان از تکنولوژی به دور هستند و با دیدن شما که همش سرتان روی تلفن همراهتان است، ناامیدی و احساس حقارت، مهمان دل های نازکشان می شود، پس دل مهمانانی که چند صباحی بیشتر در کنارتان نیستند را نشکانید.

این را فراموش نکنیم که تکنولوژی، برای راحتی انسان ها و مبادله ی آسانتر اطلاعات ساخته شده، تکنولوژی باید در دست شما باشد، نه این که انسان را اسیر خود کرده و او را از تمام روابط و علایق انسانی خویش باز دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا