Mihanpostپیشنهاد سردبیرعکسعلمی و فناوریمحيط زيست

مشاهده ماهی چهارپا با قدمت ۴۲۰ میلیون سال در سواحل ماداگاسکار

ماهی چهارپا با قدمت ۴۲۰ میلیون سال که گمان می رفت منقرض شده است در سواحل ماداگاسکار مشاهده شد این ماهی نسبت به گونه های دیگر قدیمی تر است. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.ماهیگیران در سواحل ماداگاسکار هنگام تلاش برای صید کوسه، در تورهای خود ماهی‌ دیرینه‌ای را یافتند که گمان می‌رفت منقرض شده باشد. این ماهی چهار پا حدود ۴۲۰ میلیون سال قدمت دارد و نسبت به بسیاری از گونه‌های فعلی کره زمین، قدیمی‌تر است.

در خصوص مشاهده ماهی چهارپا  باید گفت که ماهی‌های گفته شده از راسته‌ی تهی‌خاران یا سیلکانت‌ها هستند که قدیمی‌ترین عضو خانواده‌ی ماهی‌های گوشتی باله محسوب می‌شوند. در چنین ماهی‌هایی باله‌ها ضخامت بیشتری پیدا کرده است و با باله‌های ظریف سایر ماهی‌ها تفاوت دارد. ساختار غیرمعمول باله‌های آن‌ها نسبت به سایر ماهی‌ها و داشتن دندان و مینا یکی از دلایلی است که نشان می‌دهد گوشتی باله‌ها می‌توانند اجداد دوزیستان و خزندگان باشند. همچنین اندامی مانند ریه در بدن آن‌ها قرار دارد که به دلیل عدم کارایی در تبادل اکسیژن در زیر آب، از چربی پر شده است. محققان در گذشته تصور داشتند که تمامی گونه‌های سیلکانت‌ها منقرض شده‌اند اما در سال ۱۹۳۸ جمعیت‌های جدیدی در سواحل جنوبی آفریقا یافت شدند. وزن برخی از آن‌ها به ۹۰ کیلوگرم می‌رسد و می‌توانند تا ۴۸ سال عمر کنند.

 

 

در خصوص مشاهده این ماهی چهارپا لازم به ذکر است که استفاده‌ از تورهای ماهیگیری عمودی برای صید کوسه یکی از عوامل اصلی آسیب به جمعیت تهی‌خاران از اواسط دهه ۱۹۸۰ به بعد بوده است. در کشورهایی نظیر چین باله‌ها و روغن کوسه از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند و شکار کوسه‌ها در مقیاس زیاد با تجهیزات صنعتی موجب آسیب به سایر گونه‌های در حال خطر با هم‌پوشانی زیستگاهی شده است. کشتی‌های چینی در آب‌های اقیانوس هند و سواحل شرقی آفریقا فعالیت بسیار زیادی دارند و فعالیت بیش از حد آن‌ها می‌تواند جمعیت آبزیان غیر خوراکی در منطقه را به نابودی بکشاند. تورهای گفته شده می‌توانند تا عمق ۳۰۰ متری آب پایین بروند و بسیاری از گونه‌های در معرض خطر از جمله ماهی چهار پا در چنین عمقی به صورت طبیعی، زیست می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا