سفر به جزایر جنوبی یکی از گزینه هایی است که بسیاری از افراد برای سفر خود انتخاب می کنند چرا که جنوب ایران از طبیعتهای بکری برخوردار است. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.برای بسیاری از ما همیشه سفر به جزایر جنوبی بسیار لذت بخش خواهد بود؛ چرا که صفا و صمیمیت مردمان این خطه و خون گرمی آن ها سبب می شود تا خاطراتی خوش در ذهت شما باقی بماند. از طرف دیگر هوای مطبوع و دل انگیز آن در فصل زمستان و بهار باعث می شود تا بسیاری از افراد تعطیلات زمستانی یا نوروزی را برای رفتن به جنوب ایران در نظر بگیرند. با این حال چه در بهار و تابستان به جنوب سفر کنید و چه در پاییز و زمستان سفری خاطره انگیز و سراسر هیجان خواهید داشت. چرا که جنوب ایران از خوزستان و بوشهر گرفته تا بندر عباس و چابهار آن قدر زیبایی دارد که شما را غرق در لذت می کند. یکی از پر طرفدارین راه های رسفر به جزایر جنوبی انتخاب راه زمینی و استفاده از خودرو شخصی است. بدین منظور برای سفر به جزایر جنوبی با خودرو شخصی باید از لندی کرافت استفاده کرد.
لندی کرافت چیست؟
در ابتدا بهتر است با لندی کرافت آشنا شوید. لندینگ کرافت که بعضی در زبان فارسی به آن لندی کرافت نیز میگویند، یک وسیله حمل و نقل دریایی است که برای جا به جایی نیروهای نظامی و پیاده کردن نیروهای پیاده نظام و خودروها در ساحل کاربرد دارد. این شناور در ابعاد مختلفی ساخته می شوند. این شناورها معمولاً در بخش نظامی، «ناوچه آبی خاکی» نامیده می شوند. لندی کرافت به دلیل ترانزیت کالا و توسعه حمل و نقل دریایی و همچنین صرفه اقتصادی و بهره برداری حداکثری از منابع دریا، یکی از مهم ترین وسایل نقلیه دریایی به شمار می آید. در نتیجه بسیاری از مسافرانی که سفر زمینی با خودرو شخصی را انتخاب می کنند. برای انتقال خودروهای خود از لندی کرافت استفاده می کنند.
سفر به جزیره قشم با خودرو شخصی
در بخش جنوبی کشورمان جزایر متعددی وجود دارند که هرکدام از آنها دارای جاذبههای طبیعی و تفریحی فوقالعادهای میباشند. جزیره قشم، یکی از پرطرفدارترین جزایر خلیج فارس است که سالانه گردشگران زیادی را از نقاط مختلف ایران به سمت خود جذب میکند. این جزیره جاذبههای طبیعی و تاریخی متنوعی را در خود جای داده است که از بین آنها میتوان به دره ستارگان، جنگلهای حرا، قلعه پرتغالیها، غارهای خربس، غار نمکدان، جزایر ناز و … اشاره کرد. سواحل زیبای جزیره قشم، تفریحات آبی و دریایی متنوع و بازارها و مراکز خرید متعدد این جزیره از دیگر دلایل جذب گردشگر به این منطقه میباشد. برای سفر به قشم راههای متعددی دارید، اما اگر بخواهید با ماشین شخصی به این جزیره سفر کنید باید اتومبیلتان را از میان آبهای خلیج فارس عبور دهید. برای انتقال اتومبیل به آن سوی آبها باید از لندی کرافت استفاده کنید. سفر با خودروی شخصی یکی از جذابترین راههای سفر کردن است. در سفر با خودروی شخصی این فرصت را دارید که از جاذبه های گردشگری که در طول مسیر وجود دارند نیز بازدید نمایید و سفر خاطره انگیزتری را برای خود و همراهانتان بسازید. برای رسیدن به قشم باید از شهرهای متعددی عبور کنید و در نهایت خود را به بندرعباس برسانید. مسیر بندرعباس تا قشم نیز یک مسیر دریایی است.
سفر از بندرعباس به جزیره قشم با لندی کرافت
برای رسیدن به جزیره قشم باید ابتدا خود را به بندر شهید حقانی برسانید و سوار شناورهای دریایی شوید. جزیره قشم حدود ۳۰ کیلومتر تا بندر فاصله دارد و طی کردن این مسیر با شناور حدود یک ساعت طول میکشد. این شناورها همه روزه از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ شب بین قشم تا بندرعباس رفتوآمد میکنند و هر یک ساعت یک بار حرکت میکنند. اما اگر قصد دارید خودروی خود را نیز به قشم ببرید باید برای بردن ماشین خود به قشم از لندی کرافت استفاده کنید. لندی کرافت قشم همه روزه از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ شب بین دو بندر پهل در بندرعباس و بندر لافت در قشم رفتوآمد میکند. فاصله این دو بندر از هم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است، اما مسیر بین شهر تا بندر و معطلی آن چیزی حدود دو ساعت طول میکشد. به یاد داشته باشید که لندینگ کرافتها برنامه زمانی مشخصی دارند و هر دو ساعت یک بار حرکت میکنند. برای اینکه معطل نشوید، بهتر است برنامه زمانی حرکت این شناورها را از قبل چک کنید و در زمان مشخص به بندر بروید.
دقت داشته باشید که اسکلهها در زمان طوفانی بودن دریا تعطیل هستند و رفتوآمد لندینگ کرافتها را متوقف میکنند. در واقع میتوان گفت لندینگ کرافت در صورتی حرکت میکند که وضعیت آبوهوایی خوب بوده و دریا آرام باشد. از این رو، بهتر است قبل از سفر به جزایر جنوبی با اسکله تماس بگیرید و وضعیت جوی منطقه را جویا شوید.
سفر با خودروی شخصی به جزیره کیش
هر ساله با شروع فصل پاییز و زمستان و بهتر شدن آب و هوا در کیش این جزیره رویایی می تواند گزینه مناسبی برای سفر به جزایر جنوبی با ماشین شخصی باشد شروع فصل سرما در سراسر ایران و هوای بهاری جزیره کیش خود انگیزه ای برای سفر به کیش است البته سفر به کیش با هواپیما نیز گزینه ای دیگری است که اغلب مسافرین به دلیل گرانی بلیط و به صرفه نبودن آن ممکن است از سفر به کیش منصرف شوند.اما در این میان سفر به کیش با خودروی شخصی بهترین گزینه هست چرا که علاوه بر اقتصادی بودن شما میتوانیدبا خودروی شخصی تان به راحتی و با آرامش هر نقطه ای از جزیره کیش را که بخواهید، ببینید و از سفر خود لذت بیشتری ببرید. اگر دوست دارید که مناظر دریایی و کوهستانی تماشایی را در جاده ببینید، صبح از بندرعباس راهی بندر چارک شوید تا بتوانید چشم انداز سحرآمیز و رویایی غروب آفتاب را نیز در لندیگراف تماشا کنید.
تفاوت بندرلنگه ، بندر چارک ، بندر آفتاب جهت کاپوتاژ خودرو به کیش
جهت حمل خودرو به کیش ۳ مسیر و بندر را به جزیره کیش می توانید انتخاب کنید که اولین مسیر بندرلنگه به کیش می باشد. لندی کرافت بندر لنگه فقط در ایام نوروز دایر می باشد. دو مسیر دیگر، بندر چارک به کیش یا بندر آفتاب به کیش است، تنها تفاوت این ۲ بندر این است که شما زمانی که از بندر آفتاب با لندی کرافت به سمت کیش حرکت کنید مدت زمان کمتری روی آب خواهی بود و در مسیر چارک به کیش به واسطه مسیر طولانی تر بیشتر روی آب هستید. اما تعداد لندی کرافت های مسیر بندر چارک به کیش به نسبت بندر آفتاب بیشتر است و ترجیح بیشتر افراد استفاده از بندر چارک جهت کاپوتاژ خودروشان است.
سفر از چارک به جزیره کیش با لندی کرافت
همانطور که گفتیم یکی از راه های رسیدن به جزیره کیش از طریق مبادی دریایی از جمله بندر چارک که مناسب ترین و بهترین بندر برای رسیدن به کیش است، چرا که به دلیل پرتردد بودن در هر ساعت از شبانه روز دارای شناورهایی در مسیر چارک به کیش و بالعکس کیش به چارک می باشد و از بندرعباس تقریبا ۲۹۱ کیلومتر مسافت تا بندر چارک راه است. کسانی که با خودروی شخصی خود می خواهند به کیش سفر کنند می توانند برای ورود به جزیره از شناورهای مخصوص یا لندیگ کراف ها استفاده کنند. فاصله دریایی بندر چارک تا جزیره کیش چیزی حدود ۳۲ کیلومتر است که با شناورهای مخصوص حمل خودرو حدودا ۲.۵ ساعت طول می کشد. این ساعت تقریبی هست و در صورت نامساعد بودن آب و هوا و وضعیت دریا به مراتب بیشتر می شود بنادر دیگری نیز هست از جمله بندر آفتاب که با جزیره کیش ۱۸ کیلومتر فاصله دارد و مدت زمان حمل خودرو و مسافرین ۱ساعت می باشد ولی بدلیل کمبود شناور در این بندر زیاد مود توجه نیست بندر دیگری که در مسیر دریایی کیش تردد می کند بندر لنگه می باشد که فاصله تا جزیره کیش ۹۳کیلومتر می باشد و زمان تقریبی حمل شناور ها به کیش ۴ ساعت می باشد و اکثرا در زمان تعطیلات نوروز شناور دارد و گزینه خوبی برای سفر دریایی به کیش نیست.
قابل توجه مسافرین و میهمانان گرامی نزدیک ترین بندر به کیش بندر چارک می باشد که هر روز در ساعت های متفاوت شناورهای برای مسیر کیش به چارک یا چارک به کیش قرار داده اند برای اطلاع از ساعت های شناور به بندر چارک مراجعه نمایید.
ورود خودرو شخصی به کیش چه مدارکی لازم دارد؟
در سفر به جزایر جنوبی قرار است با ماشین وارد منطقه آزاد شویم. پس مدارک اصلی ماشین مثل اصل و کپی کارت ماشین، برگ معاینه فنی معتبر و گواهینامه خیلی مهماند. همچنین لازم است همه مسافران کارت شناسایی معتبر داشته باشند. برگه کاپوتاژ را که مجوز گمرکی خروج خودروست را هم باید تا آخر خوب نگهداری کنیم.
ماشینهای قدیمی نمیتوانند وارد کیش شوند. اگر ماشین تولید داخلی باشد باید مدل آن از سال ۱۳۹۵ به بالا باشد و ماشینهای تولید خارج از ۲۰۱۰ به بالا اجازه ورود به جزیره را دارند. اما همیشه راهی هست و ماشینهای تولید ۱۳۹۰ و ۲۰۰۵ به بالا هم با ارائه برگه رزرو قطعی هتل، اجازه ورود پیدا میکنند.
در هنگام سفر به کیش با خودرو شخصی به این نکات توجه کنید
– در سال جاری لازم است برای هر نفر سرنشین ماشین، از بندر چارک ۲۰ هزار تومان و از بندر لنگه ۳۰ هزار تومان بپردازیم.
– تعداد آنهایی که از ماشین استفاده می کنند، به اندازه ظرفیت مجازی است که در کارت ماشین نوشته شده است. ضمن اینکه ماشین را همراه باربند نمیتوانیم به کیش ببریم.
– بهتر است در کیش جریمه نشوید. در این جزیره مقررات رانندگی سخت گیرانه رعایت می شوند و پیش از خروج از جزیره باید هزینه جریمه های احتمالی و عوارض را پرداخت کنید.
– این را هم باید درنظر داشته باشید که ماشین های تولید ایران، نمایندگی یا تعمیرگاه در کیش ندارند. خوب است قبل از سفر وضعیت ماشین را کامل بررسی کنید که مشکلی پیش نیاید. البته در صورت ضرورت می توانید به بلوار ایران که مرکز تعمیرگاهی این منطقه است مراجعه نموده و مشکلات احتمالی خودرو خود را رفع و رجوع کنید.
سفر با خودرو شخصی به جزیره هرمز
جزیره هرمز یکی از زیباترین و خاص ترین جزایر موجود در آب های خلیج فارس و در بخش های جنوبی کشور است. جزیره هرمز مساحتی ۴۲ کیلومتری دارد و در فاصله ۸ کیلومتری از شهر بندرعباس واقع شده است. پس در همین ابتدای راه بگذارید خیالتان را برای سفر به جزیره هرمز راحت کنیم. برای سفر به جزیره هرمز می توانید با خودرو و با کمترین هزینه خودتان را به مقصد برسانید. برای سفر به جزیره هرمز با خودروهای شخصی از تهران، اولین ایستگاه شما در شهر قم خواهد بود. پس از آن باید به سوی یزد حرکت کرده، مسیر خود را تا سیرجان ادامه دهید و از آنجا خودتان را به بندرعباس برسانید. فاصله تهران تا بندرعباس در جاده های زمینی مسافتی ۱۲۸۶ کیلومتری دارد.
سفر از بندرعباس به جزیره هرمز با لندی کرافت
اگر بخواهید ماشین شخصی تان را به جزیره هرمز ببرید، باید به بندر پل رفته و از آنجا به کمک شناورهای خودروبر یا لندی کرافت به سمت جزیره هرمز و بندر لافت حرکت کنید. بندرپل در ۷۰ کلیومتری بندرعباس قرار دارد و نزدیکترین راه آبی به جزیره قشم می باشد. بندرپل شهری از توابع شهرستان بندرخمیر است که هر ساله پذیرای مهمانان و مسافران زیادیست. علاوه بر بندر پل امکان جابجایی خودرو و مسافر از بندر حقانی بندرعباس به سمت جزیره هرمز با لندی کرافت نیز فراهم است.
هزینه سفر با لندی کرافت به جزایر جنوبی کشور
برای این که بتوانید ماشین خود را با استفاده از شناورهای دریایی از میان آب رد کنید، باید هزینه ای را بابت آن بپردازید. برای سفر به قشم هزینه حمل ماشین از بندرعباس به قشم در سال جاری ۷۵ هزار تومان و برگرداندن ماشین از قشم به بندرعباس چیزی حدود ۳۵ هزار تومان در میآید. در واقع این هزینه تنها هزینه حمل ماشین میباشد و بابت افرادی که در ماشین نشسته اند هزینه ای دریافت نمی گردد. از این رو، تعداد افراد تاثیری در میزان هزینه لندی کرافت قشم ندارد.
راجب کیش هم هزینه حمل خودرو هر سال تغییر می کند. هزینه ورود ماشین به جزیره کیش ۳۵۰ هزار تومان برای سال ۱۳۹۹ اعلام شده است. البته بلیط شناور و عوارض حمل و نقل دریایی را باید جداگانه پرداخت کرد. این هزینه از بندر چارک ۴۰۰ هزار تومان و از بندر آفتاب ۳۶۰ هزار تومان است. ورودی ماشینها برای ۵ روز است و اگر بخواهیم مدت اقامت را تمدید کنیم، روزانه ۷۰ هزار تومان باید بپردازیم. همچنین باید برای سفر به قشم و جزایر جنوبی کشور توصیه هایی را رعات کنید.
توصیه های ایمنی سفر دریایی:
– پوشیدن جلیقه نجات برای تمام افراد الزامیست.
– رعایت قوانین و اصول دریانوردی مطرح شده از سوی فرمانده شناور.
– درصورت شرایط نامساعد جوی از شناورهای غیر مجاز که در خطوط ساحلی فعالیت می کنند، استفاده نگردد.
– سوار شدن به شناورهای غیر مجاز مخاطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت و هیچ کس (حتی بیمه) مسئولیت آن را قبول نمی کند.
– در صورت بروز هرگونه حادثه در دریا با مراکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی با شماره ۱۵۵۰ تماس حاصل نمایید.
– عجله در هنگام سوار و پیاده شدن به شناور ( قبل از پهلوگیری کامل ) ، از عوامل بروز حادثه است.
– شناخت و رعایت نکات ایمنی ارائه شده توسط ناظرین و بازرسان ایمنی مهمترین اصل در سفرهای دریایی است و رعایت آن ضامن سلامتی شماست.