گوناگون

“بازار” داخلی را به هیچ وجه به خارجی‌ها واگذار نمی کنیم

2222014 389حسن کاظمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص چالش موجود سازندگان تجهیزات نفتی اظهار داشت: مشکلات فراوانی همچون نقدینگی محدود، مشکلات قوانین حمایتی صنعت گرا و تشدید تحریم‌ها و محدودیت‌ها، عدم توجه کارفرماهای دولتی به بخش خصوصی و واگذاری سفارشات به کارخانجات دولتی و… همگی باعث عدم موفقیت سازندگان داخلی برای بالفعل کردن ظرفیت‌های بالقوه این بخش شده است.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به اینکه بسیاری از قراردادهای این حوزه ارزی و ریالی هستند، افزود: همانطور که می‌دانید از دو سال گذشته تاکنون نوسانات ارزی در کشور باعث بروز مشکلات فراوانی شده است به‌طوری که هزینه‌های تولید حدودا ۳ برابر شده است و بسیاری از سازندگان را با چالش‌های فراوان روبرو ساخت.

وی ادامه داد: علی رغم قرارداد‌ها، به دلیل تعدیل نشدن آن‌ها توان تحویل تجهیزات از سازندگان ساقط شد و در صورت انجام آن‌ها ورشکسته می‌شدند.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: با پیگیری انجمن، طرح ویژه دیگری توسط وزارت نفت برای مقابله با مشکلات حوزه ارایه شد، اما هیات مدیره شرکت نفت ایرادات زیادی به آن گرفتند و عملاَ آن را در روند اداری متوقف کرده و سازندگان داخلی را در مضیقه قرار دادند.

وی تاکید کرد: بحث کلی انجمن سازندگان تجهیزات نفت این است که بازار داخلی را به هیچ وجه به خارجی‌ها واگذار نمی کند این خط قرمز برای وزارتخانه است که بازار داخلی در اختیار خارجی ها قرار نمی دهد. و این طرز و فکر را کنار بگذارند و به بهانه کیفیت، زمان تحویل و قیمت از خارج خریداری کنند باید به فکر ساخت کشور و حمایت از سازندگان داخلی بود.

کاظمی خاطرنشان کرد: در رابطه با مسئله خط قرمز سازندگان بازار فعلی را به خارجی نمی دهد بازار آتی را به شرط انتقال تکنولوژی دانش و مدیریت حاضر هستیم شِعر کنیم .

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت ایران با اعلام اینکه مجموعه وزارت نفت برای جذب این حجم گسترده از سرمایه گذاری باید برنامه ریزی حساب شده ای را در دستور کار قرار دهد، تصریح کرد: از سوی دیگر شتاب در طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور همچون پارس جنوبی ضروری به نظر می رسد. 

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت افزود: در قراردادهای جدید باید خط قرمزهای و ملاحظات بخش خصوصی لحاظ شود در این قراردادها که منعقد می شود باید به قانون ارجاع کار حداکثری توجه اساسی صورت گیرد. در همین راستا انجمن سازندگان تجهیزات نفتی 7 مورد اساسی را پیشنهاد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: باید بین وزارتخانه و مجلس تعامل اساسی برقرار شود نمی شود جزیره‌ای مشکلات را برطرف کرد نفت کارفرماست اگر کالای با کیفیت و قیمت مطلوب می خواهد وزارت صنایع در این زمینه بسترسازی کند موقعی که در مورد کالایی بحث می شود باید یک تعامل و ارتباط قوی بین این دو مجموعه حاکم باشد.

کاظمی با اشاره به اهداف کلان سند چشم‌انداز 1404 کشور اظهار داشت: در سند چشم‌انداز 1404 آمده که بتوانیم اولین تولیدکننده مواد پتروشیمیایی شویم، بتوانیم خدمات فنی و مهندسی خودمان را به منطقه ارائه کنیم و بتوانیم تجهیزات را صادر کنیم.

وی ادامه داد: صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی و همچنین فروش مواد پتروشیمیایی جایگزین خوبی برای خود نفت است.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با بیان اینکه امنیت فروش و صادرات تجهیزات، خدمات فنی و مهندسی و محصولات پتروشیمی بسیار بیشتر از امنیت صادرات نفت و گاز به‌صورت خام است، گفت: محصولات پتروشیمی و خدمات فنی و مهندسی و همچنین تجهیزات به‌خلاف نفت، راههای بسیاری برای ارائه به بازارهای جهانی دارند و فروش آنها نه‌تنها وابستگی برای کشور به‌دنبال ندارند بلکه کشورهای خریدار را وابسته ایران می‌کنند.

طبیعی است به دلیل برخی از سیاست های و تغییرات ایجاد شده شرکت‌های کارفرمایی و خارجی از فضای بیشتر نمایشگاه برخوردار شدند و سهم شرکت‌های سازندگان داخلی به شدت کاهش پیدا کرده است.

کاظمی تاکید کرد: در نوزدهمین نمایشگاه نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی 50درصد به انجمن سازندگان تجهیزات نفت تعلق گرفت که 25تا30 درصد زیر سهمی است که در سال گذشته داشت. از مجموع 600 عضو فعال حدود 350 عضو کنرسیوم فعال به صورت گروهی اعلام آمادگی کردند و از بین آنها حدود 250 عضو موفق به گرفتن غرفه شدند و این فرصت بزرگ را از دست دادند. شاید با بهترین شیوه می توانستند آخرین دستاوردها وتکنولوژی خود را باهدف حفظ سهم بازار داخل توانمندی و ظرفیت را در این نمایشگاه به منصه ظهور برسانند. 

انتهای پیام/
 
 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا