گوناگون

وعده بيمه دندان‌پزشکي جمعيت زير 14سال تا پايان تير

سلامت نیوز: آيين نامه هاي اجرايي خدمات بيمه دندان پزشکي براي جمعيت زير ۱۴سال، در حال تدوين است و اين بسته خدمتي تا پايان ماه جاري (تير) اجرايي مي شود. در خور اشاره است چندي پيش وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي از ارائه خدمات بيمه دندان پزشکي براي جمعيت زير ۱۴سال از اواسط خرداد خبر داده بود، که اين امر تاکنون محقق نشده است و براي پيگيري تحقق اين وعده، به سراغ رئيس سازمان بيمه سلامت رفتيم و نظر وي را در اين باره جويا شديم.

دکترمحسني بندپي با اشاره به بسته خدمتي بيمه خدمات دندان پزشکي براي جمعيت زير ۱۴سال، به خراسان گفت: تفاهم نامه اي که در اين زمينه بين وزارت بهداشت و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعي منعقد شده است، به معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري ارسال شده است و اميدواريم اين بسته در تيرماه(ماه جاري) اجرايي و عملياتي شود.

اين مقام مسئول با بيان اين که ارائه اين خدمات در سال هاي گذشته آرزوي همه ما بود، تصريح کرد: متأسفانه در سال گذشته اين خواسته مصوبات لازم را نداشت ولي امسال براي ارائه اين بسته خدمتي، هم مصوبه دولت وجود دارد و هم داراي مصوبه شوراي عالي بيمه به لحاظ خدمات و تعرفه است.

محسني بندپي افزود: تفاهم نامه به استا ن ها ارسال و خوشبختانه منابع مالي آن نيز تأمين شده است و پس از ارائه خدمات توسط سازمان بيمه گر پرداخت مي شود. وي در ادامه افزود: کارگروه مشترکي بين معاونت بهداشت دانشگاه ها و سازمان بيمه سلامت تشکيل شده است که در حال تدوين آيين نامه هاي اجرايي اين بسته و تعيين تعرفه و قيمت خدمات هستند و اميدواريم به زودي جنبه اجرايي پيدا کند. رئيس سازمان بيمه سلامت در پاسخ به اين سوال که ميزان اعتبار و جمعيت تحت پوشش چقدر است، گفت: در مجموع ۱۸۰ميلياردتومان اعتبار براي اين کار در نظر گرفته شده است و افراد زير ۱۴سال را در بر مي گيرد که البته ۲بسته خدمتي براي روستاييان و مادران باردار ارائه مي شود که بسته‌اي براي مادران باردار به منظور آموزش و پيشگيري به اين طرح اضافه شده است. وي در پاسخ به سوالي درباره وضعيت سلامت دهان و دندان در کشور، گفت: ما در شمار کشورهايي هستيم که به لحاظ سلامت دهان و دندان برخلاف ديگر شاخص هاي بهداشتي وضعيت خوبي نداريم، متأسفانه ميزان غيبت دانش آموزان ناشي از دردهاي دندان بسيار زياد است و ميزان هزينه اي که براي خدمات دندان پزشکي پرداخت مي شود و همچنين نرخ پوسيدگي دندان بسيار بالاست، بنابراين به سراغ برنامه هاي پيشگيري و آموزش رفتيم.

محسني بندپي درباره زمان اجراي اين بسته خدماتي اظهار کرد: با توجه به ابلاغ تفاهم نامه به استان ها، ميزان تعامل و همکاري بين دانشگاه علوم پزشکي و سازمان بيمه در استان ها زمان اجراي بسته را مشخص مي کند که اميدواريم هرچه زودتر اين امر محقق شود. وي از استان هاي کرمان، گلستان، خراسان شمالي، خراسان رضوي و خراسان جنوبي به عنوان استان هايي ياد کرد که اجراي اين خدمات در آن ها زودتر آغاز مي شود.

شايان ذکر است، در اين بسته به سياست هاي پيشگيرانه از جمله آموزش بهداشت، معاينه دوره اي دندان ها، فلورايد تراپي، فيشور سيلنت، ترميم، جرم گيري و بروساژ توجه شده است.

معاون بيمه خدمات سازمان بيمه سلامت نيز در گفت و گو با خراسان به خدماتي که در اين بسته ارائه مي شود، اشاره کرد و گفت: اين تفاهم نامه که به امضاي مشترک معاونت بهداشت وزارت بهداشت و سازمان بيمه سلامت رسيده است طي ۹ سال گذشته براي اولين بار به صورت مشترک تدوين شده است.

محمد جواد کبير در ادامه گفت: در سال هاي گذشته هر کدام از اين دو بخش برنامه ها و دستورالعمل هاي خود را ارائه مي دادند و به همين دليل مشکلات اجرايي زيادي وجود داشت ولي با اين تفاهم نامه مشترک که براي اولين بار تهيه و تدوين شده است تلاش مي کنيم تکاليفي را که قانون گذار تعيين کرده است با کمترين زمان و بيشترين کارايي و اثربخشي به بيمه شدگان ارائه کنيم.

وي در پاسخ به اين سوال که جمعيت تحت پوشش اين بسته خدمتي چه کساني هستند تصريح کرد: کل جمعيت زير 14سال مشمول طرح مي‌شوند به ويژه جمعيت زير14سال در مناطق روستايي، عشايري و شهرهاي زير ۲۰ هزار نفر.

اين مقام مسئول از اهتمام جدي وزارت بهداشت و سازمان بيمه سلامت در اجراي سريع و کامل بسته ياد کرد و افزود: اميدواريم به زودي با ابلاغ دستورالعمل ها اين بسته اجرايي شود.

کبير همچنين درباره هزينه هاي پرداختي مردم خاطر نشان ساخت: در بيش از ۷۰ درصد کشورهاي دنيا خدمات دندان پزشکي مشمول بيمه نيست و اگر هست براي گروه هاي خاصي است؛ براي مثال در کانادا تنها براي افراد زير ۱۶ سال بيمه دولتي در نظر گرفته شده است و ديگر افراد مي توانند از بيمه هاي تکميلي استفاده کنند و در کشور ما نيز اين اولين تجربه اي است که براي پوشش بيمه اي انجام مي گيرد و اميدواريم شرايطي فراهم شود تا کارکردهاي مناسبي از خدمات را مشاهده کنيم.

وي درباره وضعيت سلامت دهان و دندان در کشور تأکيد کرد: در کشورهاي شرق مديترانه شاخص هاي سلامت دهان و دندان به توجه جدي نياز دارد، متأسفانه شاخص دندان هاي پر شده، کشيده و ترميم شده در کشور ما خوب نيست. ما براي تحقق سند چشم انداز ايران ۱۴۰۴ نيازمند توجه به اين حوزه هستيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا