Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوش مصنوعی

هشدار استیون هاوکینگ به چینی ها برای توسعه هوش مصنوعی

چیزی که این روزها بیش از همه استیون هاوکینگ را نگران کرده توسعه هوش مصنوعی است. این فیزیکدان بزرگ معتقد است با پیشرفت این علم روزی حیات انسان ها بصورت کامل نابود خواهد شد . در ادامه با میهن پست همراه شوید.توسعه هوش مصنوعی یکی از بزرگ ترین نگرانی های استیون هاوکینگ فیزیکدانان جهان مطرح جهان است. او به تازگی در  کنفرانس جهانی اینترنت همراه که در پکن برگزار شد اعلام کرده که یک کامپیوتر به زودی می تواند همانند یک مغز بیولوژیکی عمل کند و این برای بشریت خطرناک است.

استیون هاوکینگ در خصوص توسعه هوش مصنوعی گفت :

معتقدم تفاوت زیادی میان دستاوردهای یک ذهن‌ بیولوژیکی و یک کامپیوتر وجود ندارد اما انسا‌ن‌ ها به دلیل تکامل زیستی با محدودیت مواجهند و از این لحاظ با هوش مصنوعی که این محدودیت را ندارد، نمی‌ توانیم رقابت کنیم.

این نخستین باری نیست که هاوکنیگ درمورد هوش مصنوعی هشدار می‌دهد؛ در گذشته نیز اخطار داده بود که این فناوری در عین خوب بودن، می‌تواند بدترین هم باشد و حتی بشریت را به خطر بیندازد.

به دنبال این نگرانی‌ها، اخیرا گروهی از فعالان دنیای فناوری شامل محققان هوش مصنوعی از شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی مختلف، قوانین ۲۳ گانه‌ای را به منظور جلوگیری از تهاجم این فناوری نوظهور به زندگی ما انسان‌ها تصویب کردند و این اطمینان را دادند که از هوش مصنوعی برای اهداف خیرخواهانه استفاده خواهد شد.

توسعه هوش مصنوعی

همانطور که گفته شد، کنفرانس جهانی اینترنت همراه در پکن، پایتخت چین، برگزار شد. چین کشوری است که در عرض دو سال گذشته به یکی از پیشگامان در عرصه سرمایه‌گذاری و توسعه هوش مصنوعی و به ویژه در بخش یادگیری ماشینی، یکی از زیرمجموعه‌های هوش مصنوعی، تبدیل شده است. به گزارش نشریه آتلانتیک، محققان چینی هم‌اکنون در این عرصه پیشگام هستند و از همین رو باید بیش از پیش روی توسعه این فناوری کنترل داشته باشند.

جالب است بدانید که شرکت‌های پیشگام چینی در «اقتصاد نوین» همه به فناوری هوش مصنوعی مجهز شده‌اند. به طور مثال «بایدو»، گوگل چینی، «دیدی»، اوبر چینی و «تنسنت» (Tencent)، شرکت سازنده بازی و مالک غول اپلیکیشن پیام‌رسان WeChat، همگی لابراتوارهای هوش مصنوعی دارند. بایدو حای ۱۳۰۰ کارمند را برای بخش هوش مصنوعی خود استخدام کرده است و حتی قصد دارد که تا سال ۲۰۲۰ خودروی بدون راننده هم عرضه کند. از همین رو نباید چندان تعجب‌انگیز باشد اگر فیلم‌های بعدی در زمینه هوش مصنوعی، به جای سیلیکون‌ولی از چین سر درآورند.

به هر حال، همانطور که گفته شد، هاوکینگ یکی از افرادی است که همواره نسبت به نظارت و کنترل هوش مصنوعی هشدار داده است اما باید گفت که افراد دیگری نیز هستند که نظریه‌ای کاملا مقابل وی را دارند. مثلا لوسیانو فلوریدی، پروفسور موسسه اینترنت آکسفورد در این مورد گفته است: «خطر اصلی پیدایش هوش‌های مصنوعی فوق‌العاده قوی نیست، بلکه ممکن است به دلیل استفاده نادرست از فناوری‌های دیجیتال، تعداد بسیار زیادی از انسان‌ها و حتی کره زمین به خطر بیفتند».

منبع : zdnet

 

چنگیز قیاسی

چنگیز قیاسی متولد ۱۳۶۰ و فارغ التحصیل دوره کارشناسی علوم ارتباطات - شاخه روزنامه نگاری - و دکترای مدیریت کسب و کار است. وی علاوه بر 12 سال تجربه سردبیری چند نشریه چاپی ،۷ عنوان ملی در جشنواره های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه خود دارد ، وی در سال 92 مجله اینترنتی« میهن پست» را تاسیس کرد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا