گوناگون

افزایش کشت زعفران خراسان در سایر استانها

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی گفت: تمایل کشاورزان سایر استان‌ها به کاشت زعفران برای آینده این محصول نگران‌کننده است.

غلامرضا میری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، اظهار کرد: متاسفانه امروز شاهد این هستیم که در استان‌هایی که آب کافی برای کشاورزی وجود دارد کشاورزان با توجه به درآمد خوب زعفران در حال کشت این محصول هستند و این امر برای آینده این محصول از نظر قیمت و بازار جهانی نگران‌کننده است.

وی خاطرنشان کرد: زعفران محصولی است که کشت آن نیاز به آب زیادی نداشته و اشتغال‌زایی بالایی به همراه دارد، در حال حاضر 120 هزار خانوار در خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی با کار کردن در زمینه این محصول، امرار معاش می‌کنند و درآمدشان را از این راه تامین می‌کنند. در این میان اگر بازارسازی به خوبی انجام نشود، به راحتی موقعیت اشتغال‌زایی و اولین تولید کننده زعفران دنیا بودن را از دست خواهیم داد.

میری با تاکید بر لزوم تعیین الگوی منطقه‌ای کشت زعفران در ایران، تصریح کرد: اگر قرار است محصول زعفران در همه استان‌ها کشت شود، بازار جهانی آنچنانی برای محصول نخواهیم داشت و با کاهش شدید قیمت مواجه می‌شویم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان یادآور شد: در جایی که پتانسیل کشت سایر محصولات وجود دارد نباید اجازه دهیم که زعفران کشت شود. در استان خراسان به عنوان خواستگاه زعفران ایران در زمین‌هایی که به یک هکتار هم نمی‌رسد و نمی‌توان با آب کم در آنها محصول دیگر کشت کرد، زعفران کاشته می‌شود اما امروز شاهدیم که در سایر استان‌ها زمین‌های بزرگ برای کشت زعفران درنظر گرفته شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان از تولید سالانه 250 تا 300 تن زعفران در ایران خبر داد و گفت: سقف صادرات این محصول 150 تن است و ظرفیت صادرات بیشتری از این محصول وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 25 تا 30 درصد زعفران تولیدی در مصارف خانگی استفاده می‌شود و 70 درصد صرف صادرات و بخش اندکی هم صادرات چمدانی می‌شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا