گوناگون

برای مقابله با سرطان از این ترکیب های جادویی استفاده کنید

سلامت نیوز: طي چند دهه اخير، تحقيقات متعددي درباره قدرت درماني ترکيب هاي غذايي مانند ليکوپن، ويتامين D و اسيدهاي چرب طبيعي انجام شده است. در عين حال، محققان پي برده اند که اگرچه آنتي اکسيدان مانند سلفورافين موجود در کلم بروکلي، مي تواند به تنهايي يک ماده غذايي موثر عليه سرطان باشد اما ترکيب کردن آن با مواد ديگر مانند سلنيم موجود در مرغ، ماهي و مغزهاي خوراکي، نتايج موثرتري در مقابله با بيماري دارد.

بعضي از ترکيبات غذايي باعث پيشگيري از بيماري هاي مزمن از جمله بيماري قلبي، سکته، سرطان و ديابت مي شود اما کدام ترکيب غذايي مناسب است:

سالاد و آواکادو يا مغز ميوه

افزودن چربي هاي سالم مانند مغز ميوه، روغن زيتون يا آواکادو به سالاد، ميزان آنتي اکسيدان آن مانند لوتئين (موجود در سبزي هاي برگ سبز)، ليکوپن (در گوجه فرنگي و فلفل دلمه اي قرمز) و بتاکاروتن (در هويج) را افزايش مي دهد. چربي روند هضم را کند مي کند و امکان جذب بيشتر مواد مغذي موجود در ترکيب گياهي غذاها را فراهم مي کند. چربي نيز به آنتي اکسيدان هاي محلول در چربي مانند ويتامين E کمک مي کند تا در روده حل شود و به طور موثري از خون عبور کند. پس از جذب شدن، اين آنتي اکسيدان ها به حذف راديکال هاي آزاد در بدن کمک مي کند. راديکال هاي آزاد مي تواند به دي ان اي آسيب برساند. نتايج بررسي ها نشان مي دهد، خطر مرگ زودرس در افرادي که از ترکيبات آلفا و بتاکاروتن در سبزيجات زرد، نارنجي و قرمز رنگ زياد استفاده مي کنند، نسبت به ديگران ۲۰درصد کمتر است.

موز و ماست:ماست و غذاهاي تخمير شده ديگر مانند کفير و ترشي کلم برگ حاوي باکتري هاي مفيد به نام پروبيوتيک است که باعث تقويت سيستم گوارشي و سيستم ايمني مي شود اما اين پروبيوتيک ها نيز به ماده اي براي زنده ماندن نياز دارند. اينولين (Inulin) موجود در موز، مارچوبه، پياز، سير، تره فرنگي و کنگر فرنگي، نوعي کربوهيدرات غيرقابل هضم است که منبع غذايي مناسبي براي باکتري هاي روده محسوب مي شود. اينولين به عنوان پري بيوتيک در تقويت رشد پروبيوتيک موثر است. علاوه بر آن اينولين، قدرت جذب کلسيم را که تقويت کننده استخوان است، افزايش مي دهد.

لوبيا و فلفل خام (آهن + ويتامين C):آهن را مي توان به دو دسته تقسيم کرد؛ «هم » موجود در محصولات حيواني مانند گوشت گاو، ماهي، طيور و «غير هم» موجود در محصولات گياهي مانند غلات سبوس دار و اسفناج. ميزان جذب آهن «غير هم» در بدن نسبت به آهن «هم» کمتر است اما با مصرف انواع ويتامين ها که در ميوه ها و سبزيجات موجود است، جذب آهن ۲ تا ۳ برابر افزايش مي يابد. ويتامين C در توليد آنزيمي دخالت دارد که به جذب راحت تر آهن کمک مي کند.

غذاهاي شور با موز (شور و پتاسيم):اگر پتاسيم موجود در موز با غذايي شور ترکيب شود، کليه ها را تحريک مي کند تا سديم را دفع کند. بنابراين، غذاي شور را با غذاهاي حاوي پتاسيم از جمله ميوه، سبزي و گياهان بنشني مصرف کنيد.

گياهان و روغن زيتون و گوشت:محققان مي گويند، افزودن رزماري و گياهان ديگر به گوشت که با دماي بالا پخت مي شود، توليد ترکيب سرطان زايي به نام هتروسيکليک آمينز (HCAS) را تا ۷۰درصد کاهش مي دهد. آنتي اکسيدان هاي موجود در روغن زيتون نيز با HCAS مقابله مي کند.

مواد غذايي که نبايد ترکيب شود

چاي و شير:افزودن شير به چاي، خاصيت چاي سياه وشير را از بين مي برد. پروتئين شير مي تواند به چاي بچسبد و مانع جذب آن شود.

شير و شکلات:شير قدرت جذب فلاوانوئيد در کاکائو را کاهش مي دهد. اين فلاوانوئيد آنتي اکسيدان در کاهش فشار خون موثر است. بنابراين هنگام خريد، شکلات تلخ را به شکلات شيري ترجيح دهيد.

قهوه و جودوسر:تانن موجود در قهوه و چاي با جذب آهن به ويژه در غذاهاي گياهي مانند جودوسر، لوبيا و گياهان تداخل ايجاد مي کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا