Mihanpostپیشنهاد سردبیرهوا فضا

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان متعلق به کشور چین را تماشا کنید

در این مطلب از میهن پست نگاهی به بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان خواهیم داشت. این هواپیما با نام AG600 Kunlong متعلق به کشور چین است با اهداف نظامی ساخته شده است.

جدیدترین قایق پرنده چین اولین تست خود را در آب های آزاد با موفقیت به پایان رساند. هواپیمای شناور AG600 Kunlong در این تست توانست با موفقیت از آب های دریای زرد در ساحل شرقی چین بلند شود و بدین ترتیب چین یک گام دیگر به بازگشت قایق های پرنده نزدیک شد، پروژه ای که در دوران جنگ سرد به طور جدی از جانب شوروی دنبال می شد. این هواپیمای شناور که تنها نیم ساعت در ۲۶ جولای گذشته پرواز کرد، اولین پرواز موفق این هواپیما از روی آب پس از تست های اولیه پروازی در آب های آرام در منطقه ای در استان هوبی بود.

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان

این آزمایش در شرایط واقعی و در میان رفت و آمد قایق ها و کشتی های متعدد صورت گرفت تا هر چه بیشتر به شرایط پروازی در دنیای واقعی شبیه باشد. این هواپیمای شناور تازه ترین پروژه کمپانی صنعت هوانوردی چین است که تنها سه سال پس از اولین پرواز خود در سال ۲۰۱۷ رخ می دهد. هواپیمای شناور که بزرگ ترین در نوع خود در جهان به شمار می آید رقبای دیگری نیز داشت. در سال های اخیر کارخانجات هواپیماسازی چین نمونه های خاص خود را که رقیب نمونه های بویینگ و ایرباس بودند تولید و به ارتش چین عرضه کرده بودند. این نمونه ها به خاطر شباهت زیاد به نمونه های غربی و توسعه پنهانی مورد انتقاد قرار گرفته بودند.

اما کمپانی هوانوردی چین اکنون در تولید نمونه های جدید قایق های پرنده پیشگام بوده و Kunlong ساخت این کمپانی شباهت زیادی به هواپیمایSpruce Goose هاوارد هیوز دارد، قایق پرنده متعلق به دوران جنگ جهانی دوم که قرار بود در اختیار ارتش ایالات متحده قرار گیرد اما هیچگاه وارد سرویس ارتش این کشور نشد. قایق پرنده چینی در تست های اخیر خود نشان داده که ابزار نظامی قابل اتکایی است و به احتمال فراوان در ارتش چین به کار گرفته خواهد شد. چین توسعه این قایق پرنده را در سال ۲۰۰۹ آغاز کرده با این هدف که از آن در عملیات های دریایی ارتش و همچنین عملیات جستجو و نجات در ماموریت های غیرنظامی استفاده نماید. طراحی خاص این هواپیما به آن اجازه می دهد که به طور کامل و مستقیم روی آب فرود آمده و نیازی به ابزارهای شناور مانند پل موقت یا پانتون نیست.

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان

طراحی AG600 Kunlong یک طراحی بسیار نادر برای دوران مدرن است اما قایق های پرنده در اوایل صنعت هوانوردی در این حوزه بسیار پرطرفدار بوده و مسیرهای هوایی برای مقاصد جزیره ای دوردست را باز کردند. بیشتر هواپیماهای دریایی یا هواپیماهای شناور امروزی روی پل های موقتی شناور فرود می آیند در حالی که سینه قایق-هواپیما هیچگاه با آب تماس مستقیم پیدا نمی کند. نمونه چینی اما بسیار شبیه نمونه چوبی H-4 Hercules ساخته شده توسط هاوارد هیوز دارد که توسط منتقدان به نام Spruce Goose شناخته می شد و تنها یک پرواز انجام داد. نسخه چینی اما برخلاف Hercules برای نقل و انتقال مسافران به کار گرفته نشده و برای عملیات های دریایی توسط موسسات دولتی مختلف به کار گرفته خواهد شد.

هلیکوپترها به لطف معلق ماندن خود تنها در ارتفاع چند متری از سطح آب معمولاً بر انجام عملیات های دریایی مانند عملیات های جستجو و نجات مورد استفاده بوده اند اما کاربردهای متعدد قایق های پرنده، به ویژه با بردهای بیشتر و سرعت های بالاتر، می تواند برتری هلیکوپترها را در این گونه عملیات ها کاهش دهد. قایق پرنده چینی ۱۲۰ فوت (بیش از ۳۶٫۵ متر) طول داشته و فاصله بین دو بال آن نیز ۱۲۷ فوت (حدود ۳۹ متر) است که آن را از لحاظ سایز به جت مسافربری بویینگ ۷۳۷ نزدیک می سازد. اما برخلاف این جت مسافربری، AG600 تنها می تواند ۵۰ مسافر غیر از خدمه در خود جای دهد. موتورهای توربوپراپ شش تیغه این هواپیمای شناور می توانند آن را تا ۲۸۰۰ مایل دورتر ببرند که معادل فاصله بین سیاتل و میامی است.

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان

ویژگی خاص Kunlong این است که دارای ابزار فرود قابل جمع شدن بوده که به آن اجازه می دهد علاوه بر آب، روی باندهای زمینی نیز عملیات بلند شدن و فرود را به سادگی انجام دهد. علاوه بر این، این قایق شناور می تواند برای عملیات های مهار آتش سوزی نیز مورد استفاده قرار گیرد و برای برداشت آب نیازی به مراجعه به مکان های خاص ندارد و با فرود روی آب می تواند مخزن های آب خود را پر کرده و دوباره بلند شود، تا جایی که طول امواج بلندتر از ۶ فوت نباشد. تانکرهای داخلی این قایق پرنده ساخت چین گنجایش ۱۲ تن آب را داشته که آن را به ابزاری موثر برای خاموش کردن آتش سوزی جنگل های این کشور تبدیل می کند. کمپانی سازنده تاکنون ۱۷ سفارش برای این قایق پرنده دریافت کرده و انتظار می رود اولین نمونه ها در سال ۲۰۲۲ به مشتریان تحویل داده شوند.

بزرگ ترین هواپیمای شناور جهان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا