گوناگون

تعزیه با خوانش گیلکی ثبت کشوری می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اعلام کرد: در دهه آخر صفر تعزیه با خوانش گیلکی در گیلان اجرا و ثبت کشوری می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه گیلان، فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به نقش هنر آئینی تعزیه در گسترش فرهنگ حسینی، اظهار کرد: تعزیه در اصل ریشه در مناقب‌خوانان آل بویه دارد.

وی خاطرنشان کرد: آل بویه نخستین حکومت شیعی بودند که در شمال ایران حکومت داشتند و اول بار تعزیه را در دربار و بیرون دربار اجرا کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به ریشه دار بودن هنر تعزیه در استان، اظهار کرد: این اداره کل برای آشنایی هرچه بیشتر مردم با هنر تعزیه با دعوت از یکصد نفر از هنرمندان فعال در عرصه تعزیه اقدام به برگزاری مراسم “با کاروان تعزیه” در رشت کرده است.

وی با اشاره به اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در خصوص حمایت از هنر تعزیه و ترویج آن در نسل جوان، اعلام کرد: تاکنون 220 ساعت کار کارشناسی برای اضافه کردن خوانش گیلکی به خوانش تعزیه کشور انجام شده است.

فاضلی با بیان اینکه تعزیه در کل کشور به دو خوانش فارسی و آذری است، اظهار کرد: در تلاش هستیم خوانش گیلکی را از این خواستگاه تعزیه به خوانش‌های دیگر اضافه کنیم.

وی تصریح کرد: در دهه آخر ماه صفر امسال تعزیه با خوانش گیلکی در رشت اجرا و ثبت کشوری می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به چاپ کتاب تعزیه در گیلان گفت: این کتاب در آینده رونمایی می‌شود.

فاضلی با بیان اینکه از هر نوع فعالیتی که برای تدوام هنر آئینی و مذهبی تعزیه باشد، حمایت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هنرمندان فعال در عرصه تعزیه بیمه هستند و اداره کل ارشاد از هر نوع کمکی به آنان در حد وسع دریغ نمی‌کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا