گوناگون

حوادث عراق در جغرافیای آن بسته نمی‌شود

سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه آنچه که امروز در صحنه عراق مشاهده می‌کنیم، صرفا در جغرافیای این کشور بسته نمی‌شود، گفت: داعش با حملات خود ثابت کرد که به دنبال فتنه مذهبی و ایجاد یک جنگ تمام عیار بین شیعه و سنی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حسن کاظمی قمی صبح امروز در نشست تحلیلی «عراق، بحران حاضر و چشم‌انداز آینده» که توسط موسسه فرهنگی قدس برگزار شد، اظهار داشت: آنچه که امروز در صحنه عراق مشاهده می‌کنیم، صرفا در جغرافیای این کشور بسته نمی‌شود و در صورت مهار نشدن آثار امنیتی خود را بر منطقه نیز می‌گذارد.

سفیر سابق ایران در عراق، هدف نخست تروریست‌ها را رسیدن به بغداد دانست و متذکر شد: با این حال جلوی این حرکت مخرب آنها گرفته شد و در این راه هیچ‌گونه توفیقی پیدا نکردند.

وی، حوادث اخیر عراق را مقارن با انتخابات پارلمان این کشور به عنوان مهم‌ترین پایگاه سیاسی عراق عنوان کرد و بیان داشت: در کنار جریان گروه تروریستی داعش که در لبه جلویی این حرکت وجود دارد، مجموعه تروریستی جنبش مجاهدین و نقش بندیه نیز همکاری می‌کنند و برنامه‌ریزی عملیاتی آنها در کشور اردن و با حضور سران تروریست، بعثی‌ها و برخی از شخصیت‌های عراقی برگزار شده بود.

کاظمی قمی با تأکید بر اینکه در حال حاضر داعش را نباید نماینده اهل سنت دانست، اعلام کرد: نوک پیکان حملات داعش سامرا بود و نوع عملیات در این زمینه از ویژگی‌های خاصی برخوردار بود.

وی با بیان اینکه داعش با حملات خود ثابت کرد که به دنبال فتنه مذهبی و ایجاد یک جنگ تمام عیار بین شیعه و سنی است، متذکر شد: سرنگونی دولت و نشان دادن یک چهره کریه از اسلام از اهداف دیگر تروریست‌ها به شمار می‌رود.

سفیر سابق ایران در عراق اظهار کرد: این فرقه هر ایدئولوژی و مکتبی را غیر خود نفی می‌کند و در این مسیر از هیچ‌گونه جنایتی نیز روگردان نیست.

وی به پیامدهای حوادث اخیر عراق اشاره کرد و گفت: مطرح شدن بحث تجزیه عراق، حمایت از تروریست‌های سوریه توسط آمریکا و ریخته شدن قبح ارتباط با اسرائیل از جمله این پیامدهاست.

کاظمی قمی با تأکید بر اینکه داعش یک جریان مبارز مسلحانه نیست و یک جریان تروریستی خالص به شمار می‌رود، ابراز کرد: مدافعان این گروهک تروریستی در داخل کشور، بعثی ها و در خارج سه راس مثلث آمریکا، صهیونیست و ارتجاع عرب است.

وی با اشاره به رأی بالای بشار اسد در سوریه، اضافه کرد: 60 درصد رأی بشار اسد را اهل سنت تشکیل داد و خود این امر سبب عقب‌نشینی غرب در این حوزه شد.

سفیر سابق ایران در عراق خاطرنشان کرد: آمریکا می‌ترسد که با تثبیت دولت عراق، اتحاد این کشور با جمهوری اسلامی ایران نیز مضاعف شود و یک قدرت بزرگ در منطقه ایجاد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا