گوناگون

روزه داران چه بخورند تا مبتلا به یبوست نشوند

81221495 5796046

غزاله اسلامیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:رژیم غذایی پر فیبر به دریافت روزانه بیش از 30 گرم فیبر اطلاق می شود که باید در برنامه غذایی افراد گنجانده شود.

وی با بیان اینکه فیبرهای غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند، اظهار کرد:سبزیجات، حبوبات، میوه، مغزها ، غلات و دانه های خوراکی به عنوان فیبر تلقی می شوند که بهتر است به طور متوسط روزانه 5 تا 8 واحد در برنامه غذایی هر فرد گنجانده شود.

متخصص تغذیه اضافه کرد:در رژیم غذایی پرفیبر توصیه به مصرف میوه ها و سبزیجات خام است و پوست کندن میوه ها و سبزیجات باعث کاهش فیبر آنها می شود.

وی با بیان اینکه کاهش مواد غذایی حاوی فیبر می تواند سبب اختلال در دستگاه گوارش شود،اظهار کرد:یبوست از مهمترین مشکلاتی است که اغلب افرادی که در نوع تغذیه روزانه خود از فیبر استفاده نمی کنند از آن شکایت دارند.

اسلامیان به بروز یبوست در روزه داران اشاره کرد و گفت:یبوست به عنوان شایع ترین مشکلات گوارشی روزه داران محسوب می شود که البته عارضه طبیعی روزه نیست.

وی ادامه داد:کم نوشیدن آب، سبزیجات،کاهش حرکات دودی روده و تغییر در برنامه غذایی روزه دار سبب بروز یبوست می شود.

متخصص تغذیه در خصوص راهکارهای درمان یبوست اظهار کرد:ابتدا بایستی از عدم وجود بیماری های عصبی،گوارشی، اختلالات غدد یا یبوست ناشی از مصرف دارو در افراد مطمئن شد سپس به درمان آن پرداخت.

به گفته وی بیمارانی که به مصرف ملین ها عادت کرده اند، ابتدا باید نوع ملین خود را تغییر دهند و ملین های ملایم تر را انتخاب کنند سپس به تدریج دوز مصرفشان را کاهش دهند تا دارو به کلی قطع شود.

وی ادامه داد:افزایش مصرف نان های تهیه شده از غلات کامل، حبوبات، سبزیجات،میوه، مغزها و دانه های خوراکی و افزایش مصرف مایعات حداقل 2 لیتر در روز از راه هایی است که به درمان یبوست کمک می کند.

اسلامیان افزود:انجام ورزش و تحرک کافی از جمله پیاده روی می تواند مشکل یبوست را بر طرف کند.

علمی (4)**1354**1440

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا