گوناگون

روزه داری برای کدام بیماران مفید یا مضر است؟

81239518 5826694

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر «محمدرضا زالی» گفت: همیشه به مبتلایان به کبد چرب توصیه می شود که وزن خود را کاهش دهند، به همین علت روزه داری برای آنها بسیار مفید است.

وی افزود: روزه گرفتن برای افرادی که ناقل «هپاتیت ب» هستند درصورتیکه آنزیم های کبدی آنها بالا نباشد و بافت کبدی آنها دچار مشکل نشده باشد منعی ندارد، اما افراد مبتلا به هپاتیت مزمن که بیماری آنها به سیروز کبدی منجر شده، نباید روزه بگیرند زیرا کبد آنان قادر به ساخت گلوکز از گلیکوژن نیست و گرسنگی در این افراد باعث می شود قند خون به شدت پایین بیاید.

این استاد دانشگاه ادامه داد: افرادی که دارای سنگ های صفراوی هستند، حتی الامکان از مصرف غذاهای چرب پرهیز کنند و در صورت بروز درد در ایام روزه داری، نباید روزه بگیرند و حتما باید در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.

زالی در مورد مبتلایان به کولیت التهابی که مخاط روده آنها دچار التهاب و ورم است نیز گفت: اگر بیماری، حاد و هنوز کنترل نشده باشد، روزه داری ممنوع است اما در کولیت های عصبی که مشکل اصلی در سیستم عصبی روده ها است و حرکات روده دچار مشکل است؛ بیماران عمدتا با روزه داری مشکل اساسی نخواهند داشت و حتی بهبودی نسبی نیز در بیماری خود تجربه می کنند.

رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: افرادی که در گذشته دچار بیماری زخم معده و یا اثنی عشر بوده اند اما بیماری آنها درمان شده است، منعی برای روزه گرفتن ندارند اما کسانی که دچار این بیماری هستند ابتدا باید بیماری آنها درمان شود، سپس نسبت به روزه گرفتن اقدام کنند.

زالی افزود: افرادی که دچار بیماری های دستگاه گوارش نظیر بیماری های ریفلاکس معده(ترش کردن) و زخم معده هستند، می توانند با مصرف داروهای خود در وعده های سحر و افطار روزه بگیرند.

وی گفت: با توجه به اینکه در هنگام روزه داری، اسیدیته معده بالا می رود، مصرف مواد غذایی سرخ کرده و پر از ادویه یا دارای روغن و شکر بالا می تواند احساس سنگینی معده، ترش کردن و دیگر مشکلات گوارشی را ایجاد کند. این در حالیست مصرف مواد غذایی حاوی فیبر نظیر میوه و سبزیجات می تواند از تولید بیش از اندازه اسید معده جلوگیری کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در هنگام روزه داری، پرهیز از پرخوری و مصرف نکردن غذاهای متنوع در یک وعده (سحر یا افطار) در کاهش ناراحتی های گوارشی موثر است. البته افطار با مایعات گرم و خرما علاوه بر اینکه برای دستگاه گوارش مفید است، در کاهش ناراحتی های گوارشی موثر است.

اجتمام(1) ** 1776 ** 1071

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبير:
mail32 newsroom@irna.ir

contact تماس بی واسطه با مسئولین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا