Mihanpostپیشنهاد سردبیرورزشی

مشكلات پيش روي ورزش كشور براي کسب سهمیه المپیک ۲۰۱۶ ریو

به گزارش ميهن پست – ورزش ایران در حالی در المپیک لندن هفدهم شد که برای حفظ و ارتقای این جایگاه باید از مدت ها پیش کارش را با جدیت آغاز می کرد ولی عملا مشاهده میکنیم که بسیاری از فدراسیون ها بدون برنامه رها شده اند و حتی صندلی ریاست در برخی از آنها خالی مانده است. فرصت ها برای کسب سهمیه المپیک به سرعت از دست می روند و هرچه جلوتر می رویم به دست آوردن این سهمیه ها نیز دشوارتر می شود.سال ۹۴ سال حساس و مهمی در ورزش کشورمان است. کسب سهمیه برای المپیک ۲۰۱۶ ریو در شرایطی که اغلب فدراسیون های ورزشی با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند بزرگترین دغدغه ورزشی‌ها در این سال پراهمیت است.

۱۶ ماه بیشتر تا آغاز سی و یکمین دوره بازی های المپیک باقی نمانده است و شاید بتوان از سال ۹۴ به عنوان یکی از حساس ترین سالهای ورزش کشور نام برد که بزرگترین دغدغه جامعه ورزش کسب حداکثری سهمیه برای المپیک ریو است.

حساسیت مسئولان ورزشی برای افزایش بودجه ورزش در سال کسب سهمیه المپیک هم برای پاسخگویی به همین دغدغه بوده است. بودجه ای که حتی با افزایش دو برابری برای سال ۹۴ هم نتوانست فدراسیون های ورزشی را راضی کند و مسئولان ورزش همچنان در حال چانه زنی با مجلس برای افزایش هر چه بیشتر این بودجه هستند. کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک هم در مجمع عمومی این کمیته به این نکته اشاره کرد که سال ۹۴ حتی از سال المپیک هم مهمتر است.

سقوط یک پله ای ایران در بازی های آسیایی اینچئون کره جنوبی اگرچه با کاهش نسبتا چشمگیر تعداد ورزشکاران اعزامی حاصل شد ولی زنگ هشداری برای ورزش ایران بود که رقبای آسیایی ما با چه سرعتی در حال رشد هستند چه برسد به رقیبان سرسخت جهانی در المپیک.

ورزش ایران در حالی در المپیک لندن هفدهم شد که برای حفظ و ارتقای این جایگاه باید از مدت ها پیش کارش را با جدیت آغاز می کرد ولی عملا مشاهده میکنیم که بسیاری از فدراسیون ها بدون برنامه رها شده اند و حتی صندلی ریاست در برخی از آنها خالی مانده است. فرصت ها برای کسب سهمیه المپیک به سرعت از دست می روند و هرچه جلوتر می رویم به دست آوردن این سهمیه ها نیز دشوارتر می شود.

کسب دو سهمیه المپیک در سال ۹۳
چراغ کسب سهمیه المپیک ریو برای کاروان ایران به دست احسان روزبهانی روشن شد. لژیونر بوکس ایران با قهرمانی در لیگ حرفه ای بوکس بلغارستان موفق شد اولین سهمیه ورزش ایران برای المپیک ۲۰۱۶ را کسب کند. دومین سهمیه المپیک برای ورزش ایران هم با رکاب های طلایی حسین عسگری ملی پوش دوچرخه سوار ایران در مسابقات قهرمانی آسیا تایلند حاصل شد تا ورزش ایران پیش از آغاز سال ۹۴ دو سهمیه برای خود داشته باشد.

بوکس ایران در دوره گذشته المپیک چهار سهمیه و دوچرخه سواری سه سهمیه داشته است. مسئولان ورزش کشور اگرچه پیش بینی دقیقی از تعداد سهمیه برای المپیک ریو ندارند اما امیدوارند سهمیه های ایران در ریو بیش از لندن باشد.

بدقولی وزارتخانه در برگزاری همه مجامع تا پایان سال ۹۳
در حالی که وزارت ورزش و جوانان قول داده بود همه مجامع انتخاباتی را تا پایان سال ۹۳ برگزار کند هنوز برخی از این فدراسیون ها با سرپرست اداره می شوند. شاید مهمترین فدراسیونی که از این وضعیت رنج می برد فدراسیون وزنه برداری است که در المپیک لندن یک طلا، دو نقره و یک برنز کسب کرد.

چالش حضور یا عدم حضور رضازاده در مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه برداری با توجه به دو شغله بودنش شرایط این فدراسیون را در سال کسب سهمیه المپیک و رقابت حساس جهانی آمریکا دشوارتر کرده است. فدراسیونی مثل بسکتبال نیز از همین موضوع رنج می برد و در سال کسب سهمیه المپیک تکلیف سرمربی تیم ملی هنوز مشخص نیست.

علاوه بر این انتخابات فدراسیون های پزشکی ورزشی، ورزش های رزمی، تنیس روی میز، بیماران خاص و گلف نیز باقی مانده است.

جای خالی مدال بانوان ایرانی در بازیهای المپیک
فاصله تاریخی ورزش بانوان با آقایان که شهریان معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان هم به آن اشاره دارد باعث شده تا بانوان هیچ سهمی از  ۶۰ مدال المپیک ورزش کشورمان نداشته باشند. این فاصله تاریخی که با عدم حمایت مسئولان و اسپانسرها بیشتر و بیشتر می شود چیزی از ارزش بانوان محجبه ایرانی کم نمی کند.

زنان ورزشکار ایرانی بیش از آن که یک نماینده ورزشی از کشورمان باشند الگویی اخلاقی و فرهنگی از جامعه اسلامی ایران در آوردگاه های بین المللی هستند. درخشش نمایندگان بانوی ورزش ایران در بازی های آسیایی اخیر گواهی برتلاش بی دریغ آنها در میان همه مشکلات کوچک و بزرگشان بود.

کسب مدال المپیک هرچقدر سخت اما در برخی رشته ها برای بانوان دست یافتنی است. کما اینکه الهه احمدی اولین دختر ایرانی بود که توانست در فینال المپیک لندن برای کسب مدال تلاش کند.

نیاز جامعه ورزش در سال کسب سهمیه به حمایت مسئولان
چانه زنی ها و تلاش ها برای تامین بودجه مورد نیاز ورزش تنها برای پر کردن ویترین افتخارات نمایندگان ایران و بالا رفتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران است. ورزش ایران در سال ۹۴ بیش از هر زمان دیگری به حمایت و توجه مسئولان نیاز دارد و این انتظار می رود که دولت و مجلس نیز در سال ۹۴ نگاهی ویژه به ورزش داشته باشند چرا که المپیک آوردگاهی است که هر چهار سال یکبار تجربه می شود و اگر فرصت ها از دست بروند راهی برای جبران نمی ماند.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا