Mihanpostاجتماعی

راهکارهایی که بعد از شکست کاری به دردمان می خورد ؟

میهن پست – اگر دچار شکست شده باشید همه فکرتان درگیر شکست و خراب شدن آینده و پیش نرفتن کارهایتان خواهد شد. همه تمرکز و احساسات شما درگیر این تفکرات منفی می شوند و تقریبا همه زندگی خود را برای فکرهای بیهوده می گذارید و از پیشرفت های آینده وا می مانید. این نوع قربانی شدن از دو نظر اشکال دارد:

۱٫دیگر هرگز برای تلاش قدم تازه ای بر نمی دارید. شکست و افکار منفی و ناامیدی چیزهایی نیستند که انسان ها برای آن برنامه ریزی کرده باشند. هیچ انسانی از ابتدا با هدف شکست خوردن پیش نمی رود. اما بیشتر مردم هنگام رودررویی با موانع و شکست ها، دیگر دست از تلاش برمی دارند و فرصت های آینده را از خود دریغ می کنند.

۲٫تفکرات منفی همیشه همه ذهن را درگیر نتیجه تلاش ها می کنند و دیگر یادتان نمی آید چقدر برای این کار، تلاش های مثبت انجام داده اید. در صورتی که بزرگ ترین و مهم ترین بخش هر پروژه، تلاش هایی است که برای رسیدن به نتیجه انجام می شوند؛ حالا ممکن است نتیجه منفی یا مثبت باشد.
هر زمان که دچار شکست شدید هرگز قبول نکنید که بازنده هستید. قربانی این فکر پوچ شدن هیچ کمکی به شما نمی کند و فقط باعث می شود درجا بزنید و هرگز پیشرفت نکنید. هر شکست را تجربه ای مفید برای پیروزی های آینده خود فرض کنید.

هنگامی که در کاری با شکست مواجه می شوید، همواره دو انتخاب معقولانه تر است: بر واقعیت ها یا بر احساسات منفی خود متمرکز شوید. اگر به احساسات منفی خود – که ناشی از شکست هستند – متمرکز شوید قربانی انواع فکر و خیال های واهی خواهید شد.

اشتباه نکردن یکی از اتفاقات غیرقابل اجتناب بشری است اماعلاوه بر اینکه خود شخص از اشتباهی که مرتکب شده در عذاب است، اعتماد دیگران نیز تا اندازه ای نسبت به فرد خاطی کم می شود که این شرایط بیشتر از هرچیز دیگری برای افراد آزاردهنده است. به همین دلیل فرد خاطی دنبال راهی برای جلب اعتماد در دیگران است تا این حس سرخوردگی خود را به نوعی از بین ببرد. گاهی افراد اعتماد به نفسشان را از دست می دهند و راهی جز عقب نشینی برای خود نمی بینند اما این انتخاب بدترین حالت ممکن است.

نمودار بکشید

بعد از پذیرفتن شکست از تمامی اتفاقاتی که در مسیر این اشتباه برایتان افتاده یک شرح خطی برای خودتان ایجاد کنید. درست مثل یک نمودار اتفاق ها را درست پشت سر هم بنویسید. شناخت بیشتر شما از دلایل اشتباهتان، به اصلاح شرایط موجود کمک زیادی خواهدکرد.

اگر همه چیزتان را از دست دادید

فرض را بر این می گیریم که شما مرتکب اشتباه بزرگی شده اید و در نتیجه ثروت مادی و معنوی بزرگی را از دست داده اید. اولین و بهترین اقدام در این موقعیت پذیرفتن اشتباه خود است. راهی که در مقابل شما قرار دارد آنقدر مهم است که نباید به این آسانی از ادامه آن منصرف شوید. به جای سرزنش خود همین لحظه بایستید و به ادامه مسیر فکر کنید. افرادی که اشتباه خود را می پذیرند قابل قبول تر از کسانی هستند که از پذیرش اشتباه خود طفره می روند.

خودتان را نبازید

اگر می خواهید مانند یک فرد شکست خورده به شما نگاه نشود همواره تجربه ارزشمندی برای گفتن داشته باشید. اگر برایتان خیلی اهمیت دارد که اعضای خانواده تان یا دوستان نزدیکتان به شما اعتماد کنند و مانند یک فرد شکست خورده و ضعیف به شما نگاه نکنند، تجربیات درس هایی که از اشتباهتان گرفته اید را برایشان بازگو کنید و به این وسیله به آنها نشان دهید که دیگر آن اشتباهات را مجددا تکرار نخواهید کرد.

رها کنید

شما شکست را پذیرفته و دلیل آن را هم به اندازه کافی موشکافی کرده اید. حالا فهمیده اید که چه چیزی را از دست داده اید و چه عاملی مسبب این اتفاق بوده است. درست همین لحظه، زمان فراموش کردن آن چیزی است که از دست داده اید. درس گرفتن از اشتباهات گذشته خوب است اما تمرکز کردن روی آنچه که از دست داده اید انرژی برای ادامه راه را از شما خواهدگرفت. درعوض سعی کنید دوباره از نو شروع کنید. بعضی از کارها تنها با یک بار امتحان کردن به سرانجام نمی رسد و لازم است گاهی ۲ بار یا شاید ده ها بار آن را تکرار کنید.

اطلاعاتتان را بالا ببرید

با شناختن نقاط ضعفتان حال نوبت این است که دامنه اطلاعاتتان را در زمینه ای که در آن دچار اشتباه شده اید افزایش دهید. هرچقدر مهارتتان را بیشتر کنید امکان اشتباه کردنتان کمتر خواهدشد. برای به دست آوردن اطلاعاتتان تنها به کتاب ها یا وب سایت ها مراجعه نکنید. خیلی خوب است که پای صحبت افرادی بنشینید که در حوزه فعالیت شما موفق شده اند یا حتی کسانی که شکست خورده اند. گاهی اوقات نصیحت های یک فرد شکست خورده خیلی بهتر از پیشنهادهای یک فرد موفق می تواند در احیای روحیه تان کمک موثری داشته باشد.

روشی هوشمندانه برای مدیریت شکست

راهکارهای مناسب و عقلانی برای مدیریت شکست در زندگی، جملاتی هستند که ما در جای خالی زیر می گذاریم.

دفعه بعد من برای جلوگیری از شکست می توانم …….
این جمله با دو واژه «دفعه بعد» آغاز می شود و معنای آن این است که شما دوباره به خود فرصت داده اید. چرا نباید این کار را بکنید؟ مگر همه هدف شما پیروزی و موفقیت در انجام کار موردنظر نیست؟ همچون بازی دارت در زندگی عمل کنید. وقتی نخستین دارت به مرکز سیبل برخورد نکرد، تشویق می شوید تا دارت بعدی و بعدی و بعدی را پرتاب کنید تا بالاخره به نقطه موردنظر اصابت کند.

از دیگر مواردی که هنگام شکست باید به آن توجه کنید، «دلیل» شکست است. توجه به جای خالی میان تیتر بالا شما را در یافتن این دلیل یاری می رساند. با این کار، به جای اخم و ناراحتی می توانید برای برطرف کردن اشکالات و ایرادهای کار خود به دنبال راهکار سازنده باشید و دفعه بعد با منطق و هوشمندی بیشتری وارد عمل شوید.

اما احساسات یک شکست خورده چه می شود؟ مسلما آسان نیست تا بتوانید احساسات بد خود را یک روزه به دست فراموشی بسپارید. نیازی هم به این کار نیست. پس از هر شکست کاملا نرمال است که حس ناراحتی داشته باشید اما ناامید نباشید و به آینده فکر کنید.

بهترین راه برای کنار آمدن با این نوع احساسات هدایت این تفکرات به این سمت است که چیزی برای از دست دادن ندارید. اگر یک بار شکست خورده باشید، مرتبه دوم با ترس کمتر وارد مسیر می شوید.

به عنوان جمع بندی مطلب باید گفت، پس از هر شکست از خود بپرسید چرا این اتفاق روی داده است و سپس احساسات منفی را از خود دور و چشم انداز برای خود تعیین کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا