Mihanpostپیشنهاد سردبیرمحيط زيست

چرا از درون صدف ها صدای دریا شنیده می شود ؟

چرا از درون صدف صدای دریا شنیده می شود ؟ این شاید سوالی باشد که برای شما نیز تا به حال بی پاسخ مانده باشد اما برخلاف آنچه تاکنون تصور می کرده اید، آن صدایی که با گرفتن صدف در کنار گوش خود می شنوید، صدای دریا و امواج آن نیست. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

وقتی که صدف های دریا را در کنار گوشتان قرار می دهید در واقع تمامی نویزهای صوتی که در فضای پیرامون تولید می شوند در یک جا جمع شده و صدایی شبیه امواج خروشان و یا همان صدای دریا تولید می کنند. این نویزها همیشه و در حالتی وجود دارند و فقط انسان به واسطه عادت کردن، آنها را نادیده گرفته و متوجهشان نیست.

صدای دریا اگر چه با قیاس آن چه را که از درون صدف شنیده می شود کمی متفاوت است اما برای تشدید نویز صوتی و شنیدن آن ها به یک تشدیدگر (تشدیدگر به ابزار یا سامانه‌ای گفته می‌شود که از خود رفتار رزونانسی یا تشدیدی نشان می‌دهد) نیاز است. ساده ترین و بی هزینه ترین تشدیدگر نیز دهان و انگشتان خودتان هستند؛ به این صورت را با دهان خود شکل O ساخته و سپس با انگشتان دست روی گونه هایتان ضربه بزنید. این حرکت موجب می شود تا نت های جدید را بشنوید. بزرگ یا کوچک بودن O موجب ایجاد نت های مختلفی از صدا می شوند.

صدای دریا

بنابراین با این حرکت در واقع شما از دهان خود یک تشدیدگر ساخته اید. به این صورت که صدا از لرزش هوا در داخل دهان تولید شده و با باز کردن دهان، به گوش می رسد.

صدف هایی را هم که در کنار گوش خود قرار داده و تصور می کنید صدای دریا و موج ها را در آن می شنوید، در اصل تشدیدگرهایی هستند که به واسطه داشتن بدنه خمیده و منحنی، مکان مناسبی برای بازتاب صدا محسوب می شوند.

صداهای زمینه و ریزی که همیشه در هوا پراکنده هستند، در فضای خمیده ی صدف گردش نموده و صوتی مشابه موج تولید می کنند. صدای تولیدی از صدف های کوچک و بزرگ مشابه هم نیست. به این خاطر که دالان و فضای داخلی تشدیدگر آنها با هم فرق داشته و در نتیجه فرکانس های صوتی متفاوتی تولید می کنند و البته این صدا – صدای دریا – را با هر نوع وسیله منحنی و توخالی همانند لیوان های شیشه ای هم می توانید، بشنوید.

منبع    jonathanburhop

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا