Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوری

تولید طلای سبک وزنی که روی آب شناور می ماند + عکس

محققان ETH زوریخ کیمیاگری جدیدی را در حوزه دانش به ثبت رسانده اند، که در این میان آن‌ها طلای ۲۰ قیراطی را به قطعه ای بسیار سبک وزن تبدیل و تولید کردند که در تعریف علمی به این ماده‌‌‌‌ی یک آیروژل و یا به عبارتی صحیح تر هواژل گفته می‌‌‌شود که در واقع از بستری بسیار سبک وزن و تو در تو برخوردار است که در واقع این ساختار به حدی متخلخل است که به دلیل وجود فشار اتمسفر حتی الکتریسیته را از خود گذر نمی‌دهد– همانطور که می‌‌‌دانید طلا به تنهایی یکی از بهترین رساناهای الکتریسیته به شمار می‌‌‌آید. در این میان از نظر وزنی نیز این ساختار از هر ساختار مشابه دیگری از جنس طلا تا ۱۰۰۰ بار سبک وزن‌تر است و می‌‌‌توان انتظار داشت که این ماده حتی روی آب نیز معلق بماند.

باد گفت که این فوم در ابتدا با حرارت دادن پروتئین‌‌‌‌های شیر تا شکسته شدن به الیاف نانومتری و سپس آمیخته شدن با محلول نمک طلا و پس از آن بلورینگی بعدی ساخته می‌‌‌شود که البته پس از ساخته شدن درون بستری از دی اکسید کربن جامد – یخ خشک- قرار می‌‌‌گیرد و نتیجه‌‌‌‌ی کار ساختاری است که در دمای اتاق بسیار نرم و قابل شکل دهی با دست است.

Gold

البته نکته‌‌‌‌ی جالب‌تری که در این بین وجود دارد این است که می‌‌‌توان رنگ این هواژل را نیز بسته به نیاز با تغییر اندازه‌‌‌‌ی ذرات طلا تغییر داد چرا که ویژگی‌‌‌‌های نوری این ذرات به شدت به اندازه و شکل آن‌‌‌‌ها بستگی دارد؛ بنابراین تنها با تغییر روند بلورینگی به سمت ذرات کوچک‌تر نانومتری می‌‌‌توان رنگی سرخ یا سیاه از آن به دست آورد. به باور این گروه این ماده می‌‌‌تواند کاربردهای فراوانی در زمینه‌‌‌‌ی جواهرات یا ساعت‌‌‌‌ها و البته کاربردهای علمی در زمینه شیمی یا اپتیک داشته باشد.

منبع: labo

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا