Mihanpostپزشکیپژوهشیپیشنهاد سردبیر

علت خروپف را بدانید و با راهکارهایی ساده آن را کنترل کنید ؟

علت خروپف به هنگام خواب در افراد زیاد است اما باید گفت که خروپف در واقع لرزش مجرای تنفسی و به تبع آن ایجاد صدا به خاطر بسته شدن شدن مسیر هوا در هنگام تنفس به هنگام خواب است. در بعضی از موارد خروپف صدای کمی دارد ولی اکثراً ناخوشایند و بلند است. خروپف ممکن از علائم وقفه تنفسی در خواب باشد.

آمارهای متفاوتی وجود دارد اما حداقل 30٪ بزرگسالان و گاهی تا 50٪ خروپف می‌کنند. یک تحقیق بر روی 5.713 آمریکای نشان داد که 22٪ مردان و 13.8٪ زنان خروپف می‌کنند که در میان افراد بین 60 تا 65 سال به 60٪ (مردان) و 40٪ (زنان) می‌رسد.

خوابیدن با بینی گرفته : اگر حفره‌ های بینی مسدود باشند، حرکت هوا هنگام تنفس به سختی انجام می‌شود و بافت مسیرهای هوایی شدیدتر لرزش می‌کنند و خروپف صدادارتر می‌شود. برای رفع این مشکل می‌توانید قبل از خواب از قطره‌ بینی یا بازکننده‌ بینی برای تسهیل عبور هوا، استفاده کنید.

خوابیدن به پشتباید : علت خروپف به نحوه خوابیدن هم بستگی دارد. هنگام خوابیدن به پشت، زبان  به عقب برمی‌گردد و فضای حلق را مسدود می‌کند که باعث خروپف می‌شود. وقتی که مسیر هوایی فوقانی، مسدود می‌شود، در هنگام خواب، بافت این مسیر شروع به لرزش و تولید صدا می‌کند و این همان خروپف است. راه حل آن است که به‌روی پهلو یا به‌روی شکم بخوابید. برای رسیدن به این مقصود، یک ترفند جالب، آن است که، یک توپ تنیس را از وسط نصف کنید و آن را به پشت لباس خواب خود بدوزید، به این ترتیب از خوابیدن به پشت جلوگیری می‌شود. توجه داشته باشید که اگر خروپف، شدید، مداوم و همراه با خستگی است، با دکتر گوش و حلق و بینی مشورت کنید. چون ممکن است علایم بیماری “آپنه” یا اختلال تنفس در خواب را  داشته باشید که عواقب جدی برای سلامتی دارد.

زیاد گرم بودن اتاق : گرما، غشای مخاط بینی را منبسط می‌کند و باعث انسداد بینی می‌شود. بنابراین بهتر است اتاق کمی خنک اما دارای رطوبت باشد، چون خشکی هوا هم می‌تواند باعث خروپف شود.

خوابیدن بدون بالش : خوابیدن بدون بالش و به طور کاملا افقی، اولا باعث گرفتگی بینی و دوما باعث برگشتن زبان به عقب می‌شود که دو عامل مهم در انسداد مسیرهای تنفسی و در نتیجه خروپف هستند. بنابراین با استفاده از بالش، سر خود را کمی بالاتر از بدن قرار دهید.

خوردن شام مفصل : خوردن وعده‌ غذایی مفصل در شب، مخصوصا اگر همراه با الکل باشد، باعث خروپف می‌شود. در واقع الکل باعث انبساط بافت سقف دهان شده و منجر به لرزش بیشتر کام، هنگام خواب می‌شود. بنابراین بهتر است  شام را سبک میل کنید و از نوشیدن الکل قبل از خواب خودداری کنید.

مصرف داروی خواب‌ آور : داروهای خواب‌آور باعث خروپف می‌شوند چون با مصرف آنها خواب عمیق‌تر می‌شود. بنابراین ترجیحا از داروهای خواب‌ آور استفاده نکنید و در صورتی که واقعا به آنها نیاز دارید، از انواع ملایم‌تر آن استفاده نمایید.

اضافه وزن  : یکی از عوامل مهم در خروپف است، چون چربی، قطر مسیرهای هوایی را کاهش می‌دهد. بنابراین با تغذیه‌ متعادل و داشتن فعالیت بدنی منظم، مراقب وزن و تناسب اندام خود باشید.

مصرف سیگار : اگر سیگار می کشید ، علت خروپف را در جای دیگری جستجو نکنید  چرا که مصرف سیگار باعث تغییر در بافت مسیرهایی هوایی فوقانی می‌شود و جمع شدن آب در بافت مخاط و التهاب آن ها می‌شود. بنابراین سعی کنید به هر روش ممکن مصرف دخانیات را کاهش دهید.

ورزش شدید در هنگام شب : انجام ورزش در مدت کوتاهی قبل از رفتن به رختخواب، می‌تواند خواب را مختل کرده و باعث خروپف شود. ورزش کردن بسیار ضروری است، ولی بهتر است که قبل از خواب نباشد، در طول روز و به طور منظم ورزش کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا