گوناگون

مازندران درتنوع عسل رتبه اول کشور را داراست

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عطاءاله نژاد صبح جمعه در مراسم اولین جشنواره ملی عسل در سوادکوه شمالی با برشمردن فوائد زنبور عسل ، تولید عسل را یکصدو چهل و سومین فایده زنبور دانست و اذعان داشت: جمعیت زنبوران نسبت به سایر حشرات بیشتر بوده و نابودی زنبور عسل قدم اول قحطی و نابودی جهان است.

یک سوم غذای بشر مرتبط به وجود عسل است

معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار، مازندران را براساس خصوصیات آب و هوایی دارای دو اقلیم آب و هوایی معتدل خزری و منطقه کوهستانی معرفی کرد و اظهار داشت: این شرایط اقلیمی و جوی زمینه را برای استقرار 3400 گونه گیاهی در مازندران فراهم می کند که 440 گونه آن دارویی ، 2000 گونه شهدزا و مابقی مرتعی هستند.

علی احسانی صنعت زنبورداری را با کمترین سرمایه گذاری و منابع خدادادی ، اشتغال زا دانست و گفت: بیش از 70 درصد گرده افشانی و حفظ گونه های مختلف گیاهی به دلیل گرده افشانی زنبورهای عسل است.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران با اشاره به اینکه یک سوم غذای بشر مرتبط به وجود عسل است تصریح کرد: اتحادیه پرورش دهندگان زنبور عسل فرانسه 70 درصد باروری گل آفتابگردان و درخت سیب ، 90 درصد باروری توت فرنگی و درخت گیلاس ، 100 درصد باروری شبدر و یونجه را به گرده افشانی زنبوران عسل مربوط می دانند.

وی با تأکید بر تأثیر زنبورعسل در باروری و گل دهی گیاهان از باغداران و کشاورزان خواست در کنار فعالیت های خود به زنبورداری و پرورش زنبور هم توجه کنند.

احسانی خاطرنشان کرد: جشنواره ملی عسل مسئولیت سازمان جهادوکشاورزی را در قبال توسعه صنعت زنبورداری و حفظ اشتغال فعالین این عرصه و توسعه سرمایه گذاری در حوزه های کلان آن ، سنگین تر می کند.

این مسئول استانی استفاده از ظرفیت مطلوب منطقه سوادکوه شمالی ، تولید عسل مرغوب و ارگانیک برای صادرات ، افزایش تولید داخل و خوداتکایی در کشورو بهره برداری از ظرفیت ها برای حمایت از زنبورداران را از جمله اهداف برگزار یاین همایش معرفی کرد.

عسل مازندران باید انحصاری و با برند مازندران تولید و عرضه شود

سید هادی حسینی نماینده قائمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی با تآکید براینکه عسل تولید شده در مازندران منحصر به این استان بوده ونباید با برند شهرهای دیگر در مناطق مختلف عرضه گردد ، اظهار کرد: تشکیل همایش ملی عسل حاصل یک وفاق جمعی است و هدف اصلی آن معرفی عسل مازندران و معرفی ظرفیت مازندران در منطقه سوادکوه بود.

به گزارش خبرنگار مهر، این جشنواره با همکاری معاونت امور بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران، فرمانداری شهرستان سوادکوه شمالی، اتحادیه زنبور داران کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور، اتحادیه زنبورداران استان مازندران، شهرداری و شورای اسلامی شهر شیرگاه، اداره کل محیط زیست مازندران، انجمن علمی زنبور عسل ایران، شرکت تعاونی زنبورداران سوادکوه و موسسه فرهنگی هنری فرآوری بیکران برگزار شده است وهمچنین نمایشگاه تولیدات عسل و ادوات زنبورداری درسوادکوه شمالی شهر شیرگاه جنب پل شاهپور از تاریخ اول تا چهارم آبان ماه امسال بر پا می باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا