یک استاد موسیقی مقامی گفت: موسیقی عرفانی تجلی اصوات الهی است.
عبدالکریم گزیکینژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، خاطرنشان کرد: در موسیقی عرفانی همچون عارفان باید متوجه خدا بود و از هر نوع پلیدی بدور باشیم تا بتوانیم همچون عارفان پاکدامن باشیم.
وی بیان کرد: نوازنده در موقع نواختن تار و خواندن موسیقی مقامی سر تا پا از خود بیخود میشود و قلب و تمام وجودش در حالت ذکر میرود و اول با نام الله موسیقی خود را آغاز میکند.
گزیکینژاد ادامه داد: موسیقی مقامی دارای سبکهای بسیاری است که مردم با دیدن و شنیدن اجرای آن لذت میبرند، از این رو تصمیم گرفتم تا دنباله رو هنر باشم.
وی تصریح کرد: در زمان قدیم ضبط صوت و تلویزیون در روستاها نبود و مردم در سحرخوانیهای ماه رمضان و عروسیها از دوتار به عنوان یک سنت استفاده میکردند و دوبیتیهایی از بزرگی الله، رسولان و اولیاء خدا میخواندند.
این استاد موسیقی مقامی گفت: موسیقی عرفانی بر چند نوع است و از عشق باید باشد و پاک بوده و غیر از حق دیگر چیزی بیان نشود، موسیقی عرفانی تجلی اصوات الهی است که در عالم ناسوت مجال ظهور مییابد.
وی از مسئولان خواست که از این هنر اصیل ایرانی حمایت بیشتری شود تا جوانان این مرز بوم به فرهنگها و موسیقی غربی روی پیدا نکنند.
گزیکینژاد با بیان اینکه 50 سال است در این راه فعالیت میکند اما تنها راه امرار ومعاش زندگیش فقط مستمری 120 هزار تومانی است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت میکند و از مسئولان محلی شهرستان خواست تا حمایت بیشتری از وی شود.
وی به جوانان و نوجوان که به هنر مشغول هستند میگوید که اصالت موسیقی مقامی و هنر منطقه که آوازه جهانی و پیشینه تاریخی دارد را حفظ کنند و میراثدار خوبی برای آن باشند.
به گزارش ایسنا، عبدالکریم گزیکینژاد، متولد 1330 در شهر مشهد ریزه از توابع بخش میان ولایت شهرستان تایباد است و از دوران جوانی به نواختن موسیقی مقامی پرداخته و نزد استاد نورمحمد دورپور موسیقی مقامی را فرا گرفته است و مقامهای زیادی را در داخل و خارج کشور بدست آورده است که میتوان به مقام دومی جشنواره بینالمللی امام رضا( ع ) و کسب مقام اول گروهی در کردستان اشاره کرد. همچنین در جشنها و مراسم مختلف مذهبی کشور حضور پیدا کرده و به اجرای موسیقی مقامی و عرفانی میپردازد.
انتهای پیام