گوناگون

10 درصد آب انتقالی از دریای خزر به استان سمنان صرف صنعت می شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد وکیلی ظهر پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان سمنان، در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، تعیین قیمت آب مصرفی بخش صنعت به قیمت منطقی، با برگزاری نشستی مشترک بین شرکت آب منطقه ای، شهرکهای صنعتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان را خواستار شد.

وی با اشاره به مشکل آب اظهار داشت: تامین انرژی برق و گاز مورد نیاز صنعت در این استان مشکلی ندارد و فقط کمبود آب وجود دارد.

IMG16052077

آب مصرفی واحدهای تولیدی و صنعتی استان سمنان به هر شکل باید تامین شود

استاندار سمنان وکیلی با بیان این مطلب که آب تامین شده در آینده از طریق انتقال حوزه به حوزه، قیمت تمام شده بیشتری نسبت به قیمت فعلی آن دارد ادامه داد: آب مصرفی واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در استان سمنان به هر شکل باید تامین شود و فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی فعلی نباید به هیچ وجه به خاطر کمبود آب، متوقف یا دچار وقفه شود.

وکیلی با بیان اینکه برنامه دولت برای مصرف آب انتقالی دریای خزر ابتدا مصرف شرب و سپس مصرف صنعت است، گفت: دولت برای آب شرب یارانه سنگین می دهد ولی آب مصرفی بخش صنعت باید به قیمت منطقی نزدیکتر شود و از سویی قیمت طوری تعیین شود که برای سرمایه گذار اطمینان بخش و امیدوار کننده باشد.

وی با اشاره به تامین آب از سوی برخی واحدهای صنعتی از طریق تانکرهای خصوصی، با قیمتی چند برابر قیمت آب فروخته شده توسط شرکت آب منطقه ای سمنان، افزود: باید توجه داشت که آب دریای خزر نیز با هزینه و قیمت تمام شده بالا از سوی دولت به مرکز کشور منتقل خواهد شد.

ضرورت ارائه گزارش میزان آب مصرفی فعلی و مورد نیاز بخش صنعت در استان سمنان

مقام عالی دولت در استان سمنان شرکت شهرکهای صنعتی، آب منطقه ای و سازمان صنعت و معدن تجارت استان را موظف کرد میزان آب مصرفی فعلی، آب مورد نیاز و توان این استان در تامین آب برای بخش صنعت را به طور دقیق گزارش دهند.

وکیلی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه گذار نیاز به ایجاد بستر لازم و فضای مناسب دارد، افزود: زیر ساخت اولین نیاز سرمایه گذاران است و وظیفه مدیران دستگاه های اجرایی تامین زیرساخت مورد نیاز بخش خصوصی است.

وی اظهار داشت: هر نوع برنامه ریزی برای بخش صنعت به ویژه برای تامین آب مورد نیاز این بخش، نباید کوتاه مدت بلکه باید با نگاهی بلند مدت انجام شود.

وی با اشاره به اینکه اولویت ایجاد صنایع در استان سمنان با صنایع آب بَر نیست اظهار داشت: هیچ قدرتی نباید اینگونه صنایع پر مصرف آب را به استان تحمیل کند.

تعداد جوازهای تاسیس واحدهای صنعتی، استان سمنان بیش از 1600 فقره است

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این نشست تعداد جوازهای تاسیس واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی در استان را در حال حاضر یک هزار و 689 فقره ذکر کرد و گفت: آب مورد نیاز این تعداد واحد 13 هزار و 400 میلیون متر مکعب برابر با 789 لیتر بر ثانیه در سال است.

فرامرز محبوبی ادامه داد: مجوز صادر شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان یک هزار و 169 لیتر بر ثانیه در سال است و میزان مصرف فعلی آب واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی استان حدود یک هزار و 200 لیتر بر ثانیه در سال است.

وی گفت: صنایع ایجاد شده تا سال 95 در داخل و خارج شهرکها و نواحی صنعتی این استان سالانه نیاز به دو هزار و 822 لیتر بر ثانیه آب دارند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان، نیاز به آب صنایع قابل بهره برداری در سالجاری را 60 لیتر بر ثانیه در سال عنوان کرد و گفت: نیاز دو سال آینده واحدهای جدید بخش صنعت استان به آب 350 لیتر بر ثانیه در سال است.

محبوبی با اشاره به وجود هشت طرح صنعتی بزرگ آب برَ در استان سمنان و طرح توسعه برخی از آنها، افزود: این واحدهای صنعتی و تولیدی نیز در آینده نزدیک به یک هزار و 492 لیتر بر ثانیه در سال آب نیاز دارند.

IMG16052033

نیاز 346 لیتر برثانیه آب برای 17 شهرک صنعتی استان سمنان

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان نیز گفت: برای 17 شهرک صنعتی این استان در حال حاضر 346 لیر بر ثانیه در سال آب تامین می شود.

محمد رضا صادقی با بیان اینکه این مقدار آب از 18 حلقه چاه تامین می شود ادامه داد: واحدهای بزرگ صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی استان سمنان سالانه 70 لیتر بر ثانیه کمبود آب دارند به عنوان نمونه برای 100 هکتار منطقه ویژه اقتصادی در دامغان نیم لیتر بر ثانیه آب تامین می شود.

وی با اشاره به مشکلات تامین آب برخی واحدهای صنعتی و تولیدی، گفت: در شهرک صنعتی گرمسار برای بیش از 200 واحد صنعتی 15 لیتر بر ثانیه آب تامین می شود.

ایجاد پنج تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی استان سمنان

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان به ایجاد پنج تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی به منظور بهره گیری از آب در چرخه مجدد اشاره و اظهارداشت: این تصفیه خانه ها چهار هزار مترمکعب در شبانه روز ظرفیت دارند که اکنون از یک هزار و 500 مترمکعب آن برای فضای سبز استفاده می شود.

صادقی اضافه کرد: 520 هکتار فضای سبز در شهرکهای صنعتی استان سمنان ایجاد شده که نیاز آبی آن نیز باید در نظر گرفته شود.

وی گفت: واحدهای صنعتی و تولیدی داخل و خارج از شهرکهای صنعتی در استان سمنان امسال 120 لیتر بر ثانیه کمبود آب دارند.

سهم آب بخش صنعت در این استان به میزان واقعی نیست

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه سهم آب بخش صنعت در این استان به میزان واقعی نیست، گفت: بر اساس قوانین و نظر شورای عالی آب، اگر سه درصد از آب مصرفی بخشهای دیگر به بخش صنعت اختصاص یابد مشکل آب این بخش برطرف می شود.

علی اصغر جمعه ای در خاتمه تصریح کرد: برخی از چاه های آب که به نام بخش صنعت واگذار شده اکنون مورد بهره برداری قرار نمی گیرد و باید برای آنها تعیین تکلیف شود.

 بررسی انتقال امتیاز حق برداشت آب از بخشهای مختلف کشاورزی و دولتی به صنعت، نیاز واقعی و تامین شده کنونی مصرف آب در شهرکها و نواحی صنعتی و خارج از آنها، مشکلات حمل و نقل و … از مباحث مورد بررسی در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان سمنان بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا