گوناگون

10 درصد از اعتبار حوزه بهداشت در حاشيه شهرهاي كشور به مشهد تعلق گرفت

به گزارش خبرنگار مهر: حميد رضا بهرامي ظهر سه شنبه در نشست خبري هفته سلامت در شهرك دانش و سلامت در پاسخ به مهر در خصوص سهم حاشيه شهر مشهد از اعتبارات بودجه سلامت اظهار كرد: رقم بودجه  900 ميليارد تومان براي پوشش هشت و نيم ميليون نفري مناطق حاشيه نشينان كشور در نظر گرفته شد كه به منزله كمك به گسترش حاشيه نشيني نيست بلكه در قالب خريد خدمات از بخش خصوصي است.

وي گفت: سهم مشهد با يك ميليون حاشيه نشين از اين بودجه 10 درصد است.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي  مشهد حاشيه اين شهر را داري ساختاري تكامل نيافته تعريف كرد و ادامه داد: افراد ساكن در اين مناطق مستعد آسيب هاي اجتماعي و اقتصادي و سلامت هستند.

وي تاكيد كرد: در حالي كه به توسعه عدالت محور توجه مي شود سعي مي كنيم ارائه خدمات در اين مناطق به صورت لجام گسيخته و ناپايدار نباشد.

انسان براي رشد معنوي هم نياز به سلامت جسمي دارد

وي  سلامتي را در ابعاد مختلف سلامت جسمي، رواني و معنوي دسته بندي كرد و يادآور شد: انسان حتي براي رشد در معنويت نياز به بدني سلامت دارد.

وي با ذكر مثالي عنوان كرد: در روزهايي كه ترافيك شهر سنگين است حتي بوق زدن باعث نا آرامي روحتان مي شود و اين نشان دهنده اهميت توجه به مراقبت در بهداشت رواني  فرد است.

بهرامي به فعاليت گسترده معاونت بهداشت در نوروز براي تامين امنيت بهداشتي اشاره و گفت: با مشاهده يك مورد فلج اطفال در فرودگاه هاشمي نژاد تمامي مسئولان بهداشتي استان درگير بودند اما برخي رسانه ها مشكلات كوچك را تيتر مي كنند.

وي از رسانه ها خواست تا با اطلاع رساني درست و به موقع باري از نظام سلامت بردارند و بازوي سيستم سلامت باشند.

بهرامي در ادامه گفت: بايد گسترش طب پيشگيري را مد نظر داشته باشيم و اين روش كم هزينه ترين، كاربردي ترين و با بهره وري بيشتر در پاسخ دهي است.

تحقق پيشگيري از بيماري ها از طريق آموزش، ايجاد باور و تغيير رفتار

وي عنوان كرد: پيشگيري از بيماري ها از طريق آموزش، ايجاد باور و تغيير رفتار براي مردم ايجاد شود.

بهرامي به نقش رسانه ها در تغيير رفتار در سبك زندگي افراد اشاره و گفت: برگزاري روزها و مناسبت ها مانند هفته سلامت نماد سازي  است براي اينكه رفتار درست را در شهروندان تقويت كنيم.

وي تاكيد كرد: توانمندسازي جوانان و نوجوانان و ايجاد نگرش خودمراقبتي در اين قشر داراي اهميت بيشتري است زيرا اين گروه پايه هاي نظام در آبنده هستند و البته احتمال تغيير رفتار در اين قشر نيز بيشتر است.

بهرامي عنوان كرد: عموم مردم نياز به خود مراقبتي دارند و براي آموزش بايد از كوچكترين بخش جامعه يعني خانواده شروع كرد.

كاركنان نظام سلامت به عنوان حامي خود مراقبتي

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد بيان كرد: كاركنان نظام سلامت هم به عنوان حامي خود مراقبتي محسوب مي شوند.

وي همچنين بر نقش كانونها و نهادهاي مردمي در ايجاد فرهنگ خودمراقبتي تاكيد كرد.

بهرامي عنوان كرد: اين روزها وزارت بهداشت سعي دارد تا دغدغه مردم را از پرداخت هزينه هاي درمان كم كند و با استفاده از صرفه جويي فاز دوم هدفمندي در قالب بسته هاي درماني ارائه مي شود.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي  مشهد بيان كرد: درمان نيازي انساني است و وظيفه نظام بهدااتش و درمان اين است كه درمان بيماري ها را انجام دهد اما وظيفه مهم تر اين است كه نگذاريم بيماري رخ دهد.

درمان 80 درصد از اعتبارات سلامت را مي بلعد

بهرامي با بيان اينكه درمان 80 درصد از اعتبارات سلامت را مي بلعد، تاكيد كرد: تجربه نشان مي دهد كه پيشگيري بهتر از درمان است.

وي همچنين در مقايسه هزينه ها درمان با بهداشت گفت: با هزينه كمتري مي توان تجهيز مراكز بهداشت را داشت و از بيماري هاي پيشگيري كرد.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد از برگزاري  همايش هفته سلامت در بيمارستان قائم مشهد با حضور مديران استان خبر داد.

وي  در پاسخ به سئوالي در خصوص بيماري سالك در مشهد روند ابتلا را به اين بيماري را كاهشي اعلام كرد و گفت: به خاطر ساخت و سازهاي روز افزون در مشهد و وجود خاك و نخاله اين بيماري بويژه در برخي مناطق مانند ده غيبي نسبت به گذشته افزايش داشته است..

كاهش ابتلا به سالك در مشهد

همچنين مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خراسان رضوی  نيز در اين نشست خبري اظهار کرد: در سال 91 تعداد مبتلایان به سالک 4 هزار و 185 نفر بوده که این میزان در سال 92 با ابتلا  3 هزار و 158 نفر به اين بيماري كاهش نشان مي دهد.

محمدرضا جویا  در ادامه بيان كرد: درمان و پيشگيري از بيماري سالک  همكاري فرابخشی را مي طلبد و بايد همه دستگاه ها با  تعامل همه‌جانبه در جهت مبارزه با اين بيماري حركت كنند.

وي از تشخیص و درمان این بیماری به صورت رایگان در تمام مراکز بهداشت استان خبر داد و گفت: همچنين از روش سرما درماني براي درمان اين بيماري در مشهد استفاده مي شود.

كاهش ابتلا به سالك با جمع آوري به موقع نخاله هاي ساختماني

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خراسان رضوی  نيز جمع آوري به موقع نخاله هاي ساختماني را در شهر مشهد در كاهش ابتلا به سالك موثر دانست.

اين كارشناس معاونت بهداشت خراسان رضوي  بر اهميت خود مراقبتي در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي مانند سالك اشاره كرد و گفت: 80 درصد از تامين سلامت افراد با خود مراقبتي محقق مي شود.

وي همچنين 55 درصد ابتلا به بيماريها را مربوط به شيوه غلط زندگي دانست.

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا