گوناگون

30 واحد پنیرسازی سنتی در بیجار اخطار بهداشتی گرفتند

81177422 5718821

به گزارش ایرنا، دکتر حسن کرمی عصر روز یکشنبه در نشست امنیت غذایی شهرستان بیجار افزود: هم اکنون حدود 30 واحد سنتی غیر بومی تولید پنیر در شهرستان بیجار فعال هستند و شیر مازاد بر مصرف دامداران ساکن روستاها را خریداری می کنند.

وی با اشاره به فعالیت بیش از نیم قرن این واحدها در سطح کشور و استان کردستان گفت: عمده مشکل این واحدها، دفع غیر مناسب فاضلاب و عدم رعایت اصول بهداشتی در استفاده از ابزار و وسایل مورد نیاز است.

دکتر کرمی افزود: در یک فرصت زمانی، بازرسی های لازم انجام و راهنمایی و راهکار مناسب در اختیار مسوولین واحدهای تولیدی قرار گرفته است و اگر این واحدها موارد مورد نظر بهداشت را رعایت نکنند تعطیل خواهند شد.

به گفته وی با توجه به وجود بیماری تب مالت در شهرستان بیجار و احتمال ورود دام آلوده به منطقه، یکی از خطراتی که در حال حاضر مردم را تهدید می کند ابتلا به تب مالت است که در پنیر و مخصوصا خامه وجود دارد.

دغدغه مهم رییس مرکز بهداشت شهرستان بیجار آسیب دیدن درآمد مردم روستا و هدر رفتن شیر تولیدی است.

به گفته وی از وارد شدن ضرر و زیان به دامداران و اهالی روستاهایی که ممکن است واحد تولیدی طرف قرار داد آنان تعطیل شود با مدیریت و اتخاذ تصمیم مناسب، جلوگیری خواهد شد.

توجه به سلامتی مردم و درک متقابل مردم برای همکاری از اولویت های کاری مرکز بهداشت بیجار است که دکتر کرمی بر آن تاکید کرد و گفت: فاصله زیاد روستاها با شهرهای بیجار، یاسوکند و زنجان و نبود امکانات مناسب برای نگهداری شیر و مشکلات مالی دامداران و اهالی روستاها، باعث شده است تعدادی از واحدهای تولیدی، در زمستان با نازلترین قیمت اقدام به عقد قرارداد با اهالی روستاها کنند.

رییس شبکه بهداشت شهرستان بیجار از افراد بومی متمکن و دارای توان مالی خواست به منظور راه اندازی مرکز تولیدی پنیر و خرید فراورده های دامی در روستاهای منطقه اقدام کنند.

به گفته وی در هر واحد تولیدی سه تا پنج نفر مشغول به کار هستند که اکنون اکثرا غیر بومی هستند و می توان با جذب نیروهای بومی و ایجاد اشتغالزایی، نقش مهمی در عمران روستاهای منطقه داشت.

شهرستان بیجار به علت کوهستانی بودن منطقه و اشتیاق اهالی روستاها به نگهداری دام های سبک، مورد استقبال واحدهای تولیدی استان آذربایجان غربی است.

این واسطه ها هر سال به مدت سه ماه با استقرار واحدهای تولیدی سنتی پنیر در این شهرستان، شیر مازاد برمصرف دامداران را خریداری و با تبدیل به پنیر و خامه آن را به شهرهای تهران و آذربایجان منتقل می کنند.ک/3

7350/533

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا