گوناگون

60هزار تن کانسنگ از معدن طلای خمین استخراج شد

81220995 5795299

ˈمحسن بساردهˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان کانسنگ از 240 هزار تن باطله برداری بدست آمده است.

وی توضیح داد: با انجام عمل فرآوری طلا، شهرستان خمین به یکی از قطب های تولید فلزات گرانبها تبدیل می شود و معدن طلای این منطقه یکی از ذخیره های ارزشمند کشور است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین بیان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده کمتر از یک ماه آینده طلا به روش هیپ لیجینگ (روش استخراج از محلول باردار لیچ شده که حاوی فلز است) در معدن طلای این شهرستان استحصال می شود.

بسارده اضافه کرد: معدن طلای خمین اولین معدن این فلز گرانبها در استان مرکزی وسومین معدن کشور است که از چهار سال پیش کار اکتشاف آن آغاز شد.

وی بیان کرد: پروانه بهره برداری از معدن طلای خمین سه سال پیش صادر شد و بهره برداری رسمی آن با سرمایه گذاری 50 میلیارد ریال از پارسال آغاز شده است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان خمین ادامه داد: معدن طلای این شهرستان دارای یک و نیم میلیون تن ظرفیت و با خلوص عیار 36 و سه صدم گرم در تن است که در مقایسه با معادن طلای جهان رقم قابل توجهی است.

بسارده خاطرنشان کرد: میزان ظرفیت استخراج ماهانه ای معدن در پروانه آن 180 هزار تن ماده معدنی پیش بینی شده است.

وی گفت: کمبود آب به عنوان مهمترین چالش معدن طلای خمین است و نیاز است که مسوولان ذیربط برای تامین آب مورد نیاز این واحد معدنی همکاری لازم را داشته باشند.

رییس صنعت، معدن و تجارت خمین افزود: هم اینک 115 نفر در معدن طلای خمین به کار اشتغال دارند که تا پایان امسال با توسعه اقدامات معدنی شاغلان این واحد به 130 نفر افزایش می یابد.

هم اینک دو معدن طلای اخترچی در خمین و دالی در دلیجان پروانه بهره برداری معدنی در استان مرکزی دارند که از ذخایر غنی بر روی کمربند طلا – مس کشور محسوب می شوند.

تاکنون پروانه اکتشاف برای 10 محدوده طلا – مس در استان مرکزی صادر شده که دو محدوده آن در دلیجان و یک محدوده در ساوه زرندیه به نتیجه رسیده است.

وسعت تقریبی محدوده های درحال اکتشاف طلای استان در شهرستان های ساوه زرندیه، تفرش، خمین، محلات و دلیجان حدود 80 کیلومتر مربع است.

قرار گرفتن استان مرکزی در مسیر منطقه سنندج – سیرجان و ارومیه شرایط ویژه ای را برای ذخایر طلا – مس در این منطقه مهیا کرده که کشف و بهره برداری از آن ها می تواند به عنوان بستری در جدا شدن از اقتصاد تک محصولی و وابستگی به نفت باشد.ک/3

7276/560/ 1596 / 1539

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا