Mihanpostپیشنهاد سردبیرگردشگری

تالار اپرای سیدنی شاهکاری در معماری و هنر استرالیا

تا قبل ساخت اپراهاوس سیدنی مکان مشخصی برای بگذاری نمایش های اپرا وجود نداشت. تالار اپرای سیدنی توسط طراح خوش ذوق دانمارکی، یورن اوتزان طراحی شده است

تالار اپرای سیدنی یکی از زیباترین و شاهکارترین معماری های کشور استرالیا است که هر ساله هنرمندان بسیاری جذب این مکان می شوند. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.همیشه برای دوست داران موسیقی و هنر، تالار اپرای سیدنی یکی از تالارهای ویژه و متمایز به شمار می رود. این بنا یکی از خاص ترین و شاهکار ترین معماری ها را در قرن بیستم تا به الان داشته است.

اپرا هاوس سیدنی یا تالار اپرای سیدنی در کشور استرالیا، ایالت نیوسات ولز و در شهر ساحلی سیدنی واقع شده است. تالار اپرای سیدنی از لحاظ هنری از مشهور ترین بناهای سرتاسر دنیا است که سالیانه میزبان ۱۵۰۰ اجرای هنری چون اجرای قطعات موسیقی، نمایش باله، ارکستر سمفونیک، اپرا، تئاترهای کمدی، نمایش‌های موزیکال و مسابقات هنری است. این تالار زیبا علاوه بر مشتاقان هنر، مکانی بسیار جذاب برای گردشگران نیز می باشد.

تالار اپرای سیدنی ، شاهکاری در معماری

تا قبل ساخت اپراهاوس سیدنی مکان مشخصی برای بگذاری نمایش های اپرا وجود نداشت. تالار اپرای سیدنی توسط طراح خوش ذوق دانمارکی، یورن اوتزان طراحی شده است  که موفق شد در سال ۱۹۵۷ در بین ۲۳۲ رقبای خود برنده نهایی طراحی تالار شهر شد. ساخت این بنا با ۱۰۰۰۰ کارگر در سال ۱۹۵۹ شروع شد و در نهایت در تاریخ ۲۰ اکتبر ۱۹۷۳، ملکه الیزابت دوم اپرا هاوس سیدنی را رسما افتتاح نمود.

ساخت تالار اپرا سیدنی ۱۴ سال به طول انجامید و ۱۰۲ میلیون دلار هزینه بر جای گذاشت. برای ساخت این سازه عظیم الجثه از مرغوب ترین و بزرگ ترین مصالح استفاده شده است. ۲۱۹۴ قطعه بتونی هر یک به وزن ۱۵ تن بام این بنا را تشکیل داده اند که با بیش از یک میلیون کاشی ساخت سوئد پوشانده شده ‌اند. مرتفع ترین نقطه در خانه اپرای سیدنی ۶۷ متر از سطح دریا است که معادل یک ساختمان ۲۲ طبقه می باشد!

۶۲۲۵ متر مربع از بهترین شیشه های ساخته شده از کشور فرانسه برای استفاده در ساختمان اپرا سیدنی سفارش داده شد. این بنا رکورد های جالبی را در استفاده از مصالح دارد اما یکی از قابل توجه ترین آن ها استفاده از ۶۴۵ کیلومتر سیم در این سازه است. اپراهاوس مصرف برقی معادل با یک شهر ۲۵ هزار نفری دارد. برای تهویه هوا مطبوع در کل سازه از ۲۶ دستگاه تهویه استفاده شده که با سرعت ۱۹.۵ کیلومتر در ساعت ۲۸۵۰۰ متر مکعب هوا را در داخل کانال ها جا به جا می کنند.

مساحت کل این بنای عظیم در حدود ۵۷۹۸ هکتار است. تالار اپرا سیدنی متشکل از دو سالن اصلی، پنج سالن تمرین نمایش، پنج سالن تئاتر، ۱۰۰۰ اتاق، تعداد زیادی فروشگاه، چهار رستوران و شش بار است. سالن اصلی تالار اپرای سیدنی بیش از ۲۶۷۰ صندلی دارد و بزرگ ترین ابزارالات موسیقی دنیا در این ساختمان بی نظیر واقع شده است. یک ارگ مکانیکی با ۱۲۰۰ لوله در سالن اصلی قرار دارد که ساخت آن ۱۰ سال به طول انجامید و برای تنظیم آن ۲ سال زمان گذاشته شد.

تغییرات قابل توجهی در طراحی یورن اوتزان

با وجود اینکه طراحی اوتزان یکی از بهترین ها در بین رقیبان خود بود اما در طی مراحلی بعضی از طرح ها تغییر کردند. سالن اصلی، که در ابتدا قرار بود یک سالن چند منظوره اپرا کنسرت باشد، فقط به یک سالن کنسرت تبدیل شد. سالن کوچک تر فقط برای تولیدات صحنه ای مانند اجراهای اپرا و باله طراحی شده بود و تئاتر اپرا نام گرفت، اما بعدها به تئاتر جوآن ساترلند تغییر نام داده شد. یک تئاتر، یک سینما و یک کتابخانه نیز به طرح اضافه شد.

طرح های راهرو تخته سه لا اوتزون و طرح های صوتی و نشیمن سازی او برای فضای داخلی هر دو سالن اصلی، کاملاً کنار گذاشته شد. طرح او برای سالن کنسرت رد شد زیرا فقط ۲۰۰۰ صندلی داشت که ناکافی به نظر می رسید. اوتزون با راهنمایی از لوتار کرمر طرح آکوستیکی خود را به کار گرفت که بعداً طراحی های او برای سالن های اصلی بکار برده شد.

نسخه های بعدی طراح هایی چون تاد، هال و لیتلمور در هر دو سالن اصلی دارای برخی مشکلات در آکوستیک، به ویژه برای نوازندگان اجرایی بود. تالار کنسرت دارای سقف بسیار بلندی است که منجر به عدم انعکاس اولیه در صحنه می شود؛ برای حل این مسئله از ۱۸ حلقه پلی کربنات استفاده شد که از سقف آویزان شده اند.

اولین اجراها در سالن اپرا سیدنی

در همان مراحل اولیه ساخت و ساز اپراهاوس در وقت نهار اغلب برای کارگران اجراهایی ترتیب داده می شد و خواننده آمریکایی پل روبسون اولین هنرمندی بود که در سال ۱۹۶۰ اجرای خود را بر روی صحنه برد. اجراهای مختلفی قبل از افتتاح رسمی ارائه شده بود:

اولین تکنوازی پیانو در سالن کنسرت (کنسرت هال) توسط رومولا کاستانتینو در ۱۰ آوریل ۱۹۷۳ برای مخاطبان اجرا شد.
اولین اپرای جنگ و صلح سرگئی پروکوفیف بود که در ۲۸ سپتامبر ۱۹۷۳، در تئاتر اپرا، توسط مدیر موسیقی اپرای استرالیا، ادوارد داونز، اجرا شد.
اولین اجرای اپرا عصرانه، نمایش “سقوط خانه آشر” توسط لری سیتسکی در ۲۵ ژوئیه ۱۹۷۳ بود که توسط رکس هابکروفت انجام شد و جیمز پنبرتی با دالگری او را همراهی کردند.
اولین کنسرت عمومی در سالن کنسرت در ۲۹ سپتامبر ۱۹۷۳ برگزار شد. این کنسرت ارکسترال از موسیقیدان معروف ریشارد واگنر بود که توسط ارکستر سمفونیک سیدنی، به رهبری چارلز ماکراس و با بیرگیت نیلسون به عنوان تکنواز سوپرانو اجرا شد.
پس از افتتاح نیز اولین تکنواری ویولن و پیانو توسط واندا ویلکومیرسکا و جفری پارسونز برگزار شد.

خانه اپرای سیدنی مکانی برای تفریحات فراموش نشدنی

در سال ۲۰۰۷ خانه اپرای سیدنی در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت گردید. این مکان نه تنها برای برگزاری نمایش های هنری مکانی بی نظیر است، بلکه با وجود ده ها فروشگاه، کافه و رستوران های شیک به مکانی برای وقت گذارانی و تفریح توریست ها تبدیل شده است. غذاها، نوشیدنی و میان وعده های کافه رستوران اپراهاوس سیدنی همگی توسط سرآشپر های مشهور دنیا چون پیتر گیلمور سرو می شوند.

باغ سلطنتی بسیار زیبای گیاه شناسی نیز در نزدیکی این بنا واقع شده است. سالیانه تورهای مختلفی تدارک داده می شود تا بازدید کنندگان با خاطری آسوده و بدون از دست دادن مکانی از تالار اپرای سیدنی دیدن کنند. کافه و رستوران های این بنا به سمت بندرگاه طراحی شده اند و مناظره فوق العاده ای از امواج دریا را در هنگام صرف غذا برای بینندگان فراهم می کند. نور پردازی ساختمان در هنگام شب و رقص نور بر روی آب از مناظری است که هر گردشگری را به سمت خود می کشاند.

چنگیز قیاسی

چنگیز قیاسی متولد ۱۳۶۰ و فارغ التحصیل دوره کارشناسی علوم ارتباطات - شاخه روزنامه نگاری - و دکترای مدیریت کسب و کار است. وی علاوه بر 12 سال تجربه سردبیری چند نشریه چاپی ،۷ عنوان ملی در جشنواره های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه خود دارد ، وی در سال 92 مجله اینترنتی« میهن پست» را تاسیس کرد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا