گوناگون

“سرخ فخری شاهرود”شاه دانه تاکستان‌های ایران

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، با اشاره به تنوع ارقام انگور در این استان، گفت: 70 درصد باغ‌های انگور استان سمنان را رقم “سرخ فخری شاهرود” تشکیل می‌دهد.

لطف الله رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، اظهار کرد: این رقم به دلیل دیر رس بودن، پرباری، خاصیت انباری فوق العاده بالا و ماندگاری تا عید سال بعد و امکان صادرات به سایر نقاط کشور از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال با افزایش عملکرد در باغ‌های استان روبرو شویم، اظهارکرد: کارشناسان جهادکشاورزی 2 درصد افزابیش عملکرد در هر هکتار از تاکستان‌های استان را پیش بینی کرده‌اند.

وی اضافه کرد: باغ‌های انگور استان در سال جاری پتانسیل افزایش عملکرد تا 10 درصد را نیز داشتند اما عواملی نظیر گرمای هوا و خشکسالی‌های پی در پی در چند سال اخیر باعث شده که این توان به 2 درصد کاهش بیابد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با این میزان از افزایش، انتظار می‌رود امسال میزان برداشت انگور در هر هکتار از باغ‌های استان به طور میانگین به 23.5 تن برسد.

رضایی، افزود: در حال حاضر بالغ بر 711 هکتار از باغات انگور استان را نهال و 3 هزار و 909 هکتار را بارور تشکیل می‌دهد.

وی اظهارکرد: در سال گذشته با 23 تن عملکرد در هر هکتار بالغ بر 90 هزار و 794 تن انواع انگور از سطح باغات استان برداشت شد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به تنوع ارقام انگور در سطح باغات استان تصریح کرد: برداشت انگور از باغ‌های استان با برداشت رقم پیش رس یاقوتی در مناطق گرمسیرتر آغاز و با ارقم دیر رسی نظیر “سرخ فخری” یا شاهرودی به پایان می‌رسد که بازه زمانی وسیعی از اردیبهشت ماه تا پایان مهرماه را در بر می گیرد.

رضایی اظهارکرد: بیش از 70 درصد از انگور استان را رقم سرخ فخری شاهرود تشکیل می‌دهد که به دلیل دیر رس بودن، پرباری، خاصیت انباری فوق العاده بالا و ماندگاری تا عید سال بعد و امکان صادرات به سایر نقاط کشور از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.

وی همچنین به خبرنگار ایسنا گفت: رقم سرخ فخری یا شاهرودی که دارای دانه‌های درشتی است در طول فصل زمستان در بازار تمامی شهرهای ایران یافت می شود.

به گزارش ایسنا، استان سمنان و از جمله شهرستان شاهرود یکی از مراکز عمده تولید انگور در کشور است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا