Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

تماشای ابر ماه قرن را از امشب در آسمان از دست ندهید

محققان ناسا اعلام کردند که از امروز ۱۳ نوامبر و در اوج آن ۱۴ نوامبر ۲۰۱۶، برابر با ۲۴ آبان فردا شب ، بزرگ‌ترین ابرماه از ژانویه سال ۱۹۴۸ به بعد، در آسمان قابل رؤیت خواهد بود که هم اکنون برای همه قابل مشاهده است و شما هم این رخداد زیبا و نادر نجومی را امشب در حد کم خود و فردا شب در حد بالای آن از دست ندهید . در ادامه با میهن پست همراه شوید.

ماه فردا شب از هر زمانی در ۶۸ سالِ گذشته، بزرگ‌تر به نظر می‌آید و بزرگ‌ترین ماه از ابتدای قرن ۲۱ تاکنون است. در آن روز ماه نزدیک ترین فاصله را با زمین دارد و این رویداد تا ۲۵ نوامبر سال ۲۰۳۴ تکرار نمی شود؛ بنابراین نباید مشاهده این پدیده را از دست داد. زمانی که ماه در نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین می‌رسد، درخشان‌تر و بزرگ‌تر از همیشه دیده می‌شود. به این پدیده ابَرماه(supermoon) می‌گویند که اغلب ۱۴ درصد بزرگ‌تر و ۳۰ درصد روشن‌تر از ماه معمولی دیده‌ می‌شود.

ابر ماه
تصویری مقایسه ای از ابر ماه و ماه عادی

ابر ماه فردا شب در حالی رخ خواهد داد که گردش ماه به دور زمین دایره‌ای نیست، بلکه در یک مداری بیضوی است، به عبارت دیگر فاصله ماه تا زمین متغیر است. نزدیکترین فاصله را نقطه حضیض و دورترین فاصله را نقطه اوج مداری می‌گویند. مدار ماه به دور زمین همچون سایر اجرام آسمانی دارای یک اوج و حضیض است که ماه در مدار خود در وضعیت حضیض حدود ۴۸۲۸۰ کیلومتر نسبت به وضعیت اوج به زمین نزدیکتر است. میانگین فاصلهٔ ماه تا زمین نیز ۳۸۴٬۴۰۳ کیلومتر می باشد.

این ابرماه در قارۀ آسیا ساعت ۱۷:۲۲ در تهران، ساعت ۱۹:۲۲ در هند و ساعت ۲۱:۵۲ در هنگ‌کنگ در بهترین حالت برای دیده‌ شدن قرار دارد. ۳۰ روز پس از این ابرماه فوق العاده، در تاریخ ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) ابرماه ِ عادی دیگری قابل رؤیت خواهد بود. اما این ابرماه مردم را از فرصت دیدن بارش شهابی جوزایی که کانون تمرکز آن در صورت فلکی جوزا به نظر می‌آید، محروم می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا