گوناگون

اعطای بالاترین نشان امپراطور ژاپن به دکتر عادلی

81157650 5683656

به گزارش ایرنا، روز جمعه 19 اردیبهشت ماه 1393 برابر با 9 ماه می 2014 محمدحسین عادلی در کاخ امپراتور ژاپن در توکیو حضور یافت و طی مراسمی که تعدادی از دولتمردان ژاپن و چهار مقام خارجی در آن حضور داشتند، نشان «خورشید تابان٬ ستاره زرین و سیمین» را از شینزو آبه نخست وزیر این کشور دریافت کرد.

امپراتور ژاپن طی سخنانی ضمن تبریک به دریافت کنندگان نشان برای موفقیت هایی که در طول عمرشان بدست آورده اند، آرزوی سلامتی و موفقیت نمود و از دریافت کنندگان خارجی نشان برای تلاش جهت بهبود روابط و تفاهم کشورشان با ژاپن تشکر نمود.

پیش از این شینزو آبه نخست وزیر ژاپن طی نامه ای به تاریخ 29 آوریل 2014 خطاب به عادلی ضمن آرزوی سلامتی و آسایش از وی دعوت به عمل آورد تا جهت دریافت نشان امپراتور ژاپن در روز جمعه 9 می 2014 برابر 19 اردیبهشت ماه 1393 مراسمی که به همین مناسبت در کاخ امپراتور ژاپن برگزار می شود، شرکت نماید.

همچنین فومیو کیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن طی نامه ای به تاریخ 29 آوریل 2014 تبریکات خود را برای دریافت نشان امپراتور ژاپن به نام خورشید تابان٬ ستاره زرین و سیمین اعلام نمود.

در تاریخ 29 آوریل 2014 کاخ امپراتور ژاپن اسامی برگزیدگان دریافت نشان های امپراتور را اعلام و شرح حال مختصری از هریک عنوان کرده بود.

در این بیانیه و درباره شرح حال دکتر عادلی گفته شده کهˈسیدمحمدحسین عادلیˈ در اواخر دهه 80 میلادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو بوده و برای توسعه روابط دو کشور تلاش های زیادی نمود.

وی سپس مسوولیت بانک مرکزی ایران را بعهده گرفت و سهم زیادی در اصلاحات اقتصادی بعد از جنگ در ایران ایفا نمود. وی در آن زمان کتابی درباره رشد و توسعه ژاپن بعد از جنگ دوم تالیف و درباره الگوهای توسعه ژاپن سخنرانی نمود.

عادلی همچنین مسوولیت هایی از جمله معاون اقتصادی وزارت خارجه و سفیر در کانادا و انگلستان را به عهده داشته است.

وی از موسسین انجمن دوستی ایران و ژاپن است و اکنون سومین دوره ریاست انجمن دوستی را بعهده دارد.

عادلی بعد از خدمات دولتی موسسه مطالعات اقتصادی و بین المللی روند را تاسیس نمود.

عادلی بعد از وقوع سونامی ژاپن طی مقاله ای که در روزنامه شرق به چاپ رسید، ضمن ابراز همدردی با مردم ژاپن درباره خصوصیات آنان مطالبی نوشت و از مردم ایران برای همدردی با آنان دعوت کرد.

انجمن ایران و ژاپن نیز جلسه ای را به همین مناسب به ریاست ایشان برگزار نمود.

عادلی در حال حاضر دبیرکل سازمان کشورهای صادر کننده گاز می باشد.

به گزارش ایرنا، نشانˈخورشید تابان،ستاره زرین و سیمینˈ بالاترین نشان امپراتور ژاپن به یک مقام ایرانی است.

عادلی پیش از این در سال 2002 میلادی برنده نشان عالی مجمع اقتصادی کرانز مونتانا سوئیس شده بود. این نشان توسط پرنس موناکو به وی اعطا گردیده بود.

وی اقتصاددان و دیپلمات باسابقه ایرانی است که سال ها در دانشگاههای کشور به تدریس دروس اقتصادی پرداخته و نیز مسوولیت هایی متعدد اقتصادی و بین المللی را دارا بوده است.

وی بعد از جنگ علاوه بر ریاست بانک مرکزی، ریاست شورای عالی بورس کشور را به عهده گرفت و بورس تهران را که بواسطه انقلاب و جنگ تعطیل شده بود، راه اندازی نمود و با تاسیس شرکت ملی انفورماتیک و شرکت خدمات انفورماتیک علاوه بر مکانیزه کردن بانک ها، سیستم الکترونیک معاملات بورس و بازار سرمایه را ایجاد کرد. در همان دوران نظام بانک ها الکترونیک شد و سیستم پرداخت توسط کارت و عابر بانک طراحی و به اجرا درآمد. از اقدامات مهم بانکداری اسلامی طراحی و اجرای اوراق مشارکت بود که بعدها به عنوان یک ابزار مهم تامین مالی در بانکداری اسلامی شناخته شد.

این ابزار توسط خود وی به کشورهای اسلامی معرفی شد.

کشورهای اسلامی پس از چند سال آن را تصویب نموده و با نام صکوک از آن استفاده کردند.

عادلی نخستین اقتصاددانی است که در مورد استقلال بانک مرکزی صحبت نمود و کتابی تحت «مقدمه ای بر استقلال بانک مرکزی» نوشت و به چاپ رسانید.

عادلی همچنین اقداماتی دیگری از جمله تشکیل اولین کنفرانس دیپلماسی اقتصادی ایران٬ توسعه روابط با آفریقا و برگزاری کنفرانس روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی، برنامه ریزی برای کمک های توسعه ای به کشورهای در حال توسعه آسیایی و آفریقایی و برنامه و کمک به بازسازی افغانستان و عراق را طراحی نموده است.

عادلی پس از کناره گیری از خدمات دولتی به تاسیس موسسه مطالعات اقتصادی و بین المللی روند پرداخت که کنفرانس سالانه ای را برگزار می کرد. این کنفرانس که به نام داووس ایران معروف شده بود درباره توسعه اقتصادی و بین المللی ایران بحث می کرد.

سیدمحمدحسین عادلی در آذرماه گذشته با معرفی بیژن زنگنه وزیر نفت نامزد دبیرکلی سازمان کشورهای صادر کننده گاز شد و پس از انجام مصاحبه و سخنرانی در شورای اجرایی و کنفرانس وزیران آن سازمان به دبیرکلی آن سازمان انتخاب گردید.

این نخستین ایرانی است که توانسته دبیرکلی یک سازمان مهم بین المللی را بعهده بگیرد. آخرین بار ایران در سال 1960 میلادی دبیرکلی اوپک را بعهده داشت.

سیام(2)2021**1558

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا