گوناگون

اهمیت برنامه تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

2400017 649

به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمان
، در طول روزه داری چربی ها می سوزد که نتیجه آن
کاهش وزن و در نتیجه پیشگیری از بیماریهای قندی و فشار خونی است.

اگر در طول
روزه داری تغذیه سالم رعایت نشود سلامت بدن به مخاطره می افتد ، گاهی مشاهده می
شود روزه داران پس از ماه مبارک رمضان دچار عوارضی مانند افزایش وزن ، مشکلات
گوارشی و افزایش چربی خون می شوند.

بنابراین
ضرورت دارد تا روزه داران با اصول تغذیه در این ماه آشنا شوند:

تامین آب مورد نیاز بدن
کارشناس
تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مصرف تخم شربتی ها ، سبزیجات و
میوه ها را از موارد تأمین آب بدن برشمرد و گفت : برای آنکه در فصل تابستان بدن
رطوبت خود را حفظ کند، باید حدود 8 لیوان آب نوشیده شود که در طول ماه رمضان می
توانید در ساعاتی که روزه نیستید تا قبل از خواب یک لیوان شیر ، حداقل 2 عدد میوه
و 2 لیوان چای کم رنگ یا آب میوه طبیعی و2 لیوان آب بنوشید.

فرزانه فاتحی
تاکید کرد : در فاصله افطار تا سحر، آب و مایعات فراوان بنوشید که برای جلوگیری از
یبوست، رفع آن و دفع سموم و مواد زائد بدن مفید است.

به تدریج افطار کنید.

فرزانه فاتحی
افزود : روزه بهتر است با آب ولرم ، شیر گرم یا خرما باز شود.

کارشناس تغذیه
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد : روزه دار بهتر است روزه
خود را با آب ولرم ، شیر گرم یا خرما باز کند و سپس مقداری نان و پنیر و سبزی یا
سوپ و آش رقیق مصرف کند.

او افزود :
خرما که در دین مبین اسلام سفارش شده ، حاوی مقداری قند و املاحی مانند پتاسیم و
منیزیم است و یکی از بهترین غذاهایی است که فرد روزه دار می تواند زمان افطار مصرف
کند .

فرزانه فاتحی
گفت : متأسفانه برخی به جای خرما ، “زولبیا یا بامیه” مصرف می کنند که
سبب افزایش قند خون و چربی خون می شود.

فاتحی با
اشاره به اینکه آهسته غذاخوردن و دست کشیدن از آن قبل از سیر شدن مورد تاکید
پیامبران و ائمه اطهار (ع) بوده است، توصیه کرد : با آب سرد ، غذاهای سرد و نوشابه
های گازدار و آش رشته غلیظ افطار نشود زیرا باعث سوء هاضمه می شود.

وی گفت : در
ماه مبارک رمضان از انواع سبزیجات و سالادهای کم نمک استفاده شود.

از مواد خوراکی دیرهضم مصرف کنید.
کارشناس
تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان همچنین مصرف نان‌های سبوس ‌دار،
گندم ، جو، مواد خوراکی تازه مانند میوه و سبزیجات که سرشار از کربوهیدرات هستند
را مفید دانست و افزود :رعایت این توصیه باعث می‌شود فرد روزه ‌دار کمتر در طول
روز احساس گرسنگی کند.

سحری به عنوان وعده اصلی غذایی باید به نسبت دو وعده افطار و شام باشد.

این کارشناس
تغذیه خاطرنشان کرد : بهتر است در وعده سحری از غذاهای گرم و تازه و
نیز غذاهای کم نمک ، کم چرب و کم شیرین مصرف شود.

فاتحی افزود :
مصرف غذاهای سرخ شده در سحر به دلیل ایجاد سوء هاضمه ، سوزش سرِ دل و تشنگی
در طول روز توصیه نمی شود و بهتر است از نوشیدن چای پر رنگ و قهوه هنگام سحر
خودداری شود زیرا باعث دفع ادرار و بروز تشنگی در طول روز می گردد.

وی تاکید کرد:
از مصرف غذاهای خشک مانند کوکو سیب زمینی ، کتلت ، انواع کباب گوشت قرمز و جوجه کباب
که موجب بروز تشنگی و ورم معده در روز می شوند در هنگام سحر خودداری و برای
کاهش میزان تشنگی از لیموترش ، ماست و سبزی خوردن تازه استفاده شود.

وی در پایان
خاطرنشان کرد : حذف سحری موجب سوختن ناقص چربی ها و تشکیل ترکیبات کتونی در بدن می
شود که تجمع این ترکیبات در بدن باعث بوی بد دهان ، سردرد ، دردهای عضلانی ، و
بدحالی ، بی حوصلگی و خستگیِ فرد روزه دار می شود./س

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا