Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوری

جایگزین های احتمالی برای نظریه بیگ بنگ ؟

نظریه بیگ بنگ در حقیقت یک مدل پذیرفته شده برای بیان چگونگی تشکیل و تکامل گیتی می باشد. اما اکنون گروهی از دانشمندان در حال تحقیق بر روی دیگر نظریه های احتمالی هستند که می توان به عنوان جایگزین بیگ بنگ ارائه داد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

نظریه بیگ بنگ  بیان می‌ کند که گیتی از یک وضعیت بسیار متراکم نخستین آغاز شده و در گذر زمان انبساط یافته‌ است. این نظریه طیف گسترده‌ ای از پدیده‌ های مشاهده‌ شده را به خوبی توضیح می‌ دهد.

بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده از ماموریت ماهواره‌ی پلانک، ما می‌دانیم که جهان از یک مخلوط داغ و چگال از ذرات در ۱۳.۸ میلیارد سال بیش به وجود آمده است. از آن زمان تاکنون این جهان همچنان در حال گسترش یافتن است. نظریه‌ی منشا پیدایش جهان با نام نظریه‌ی بیگ‌ بنگ داغ شناخته می‌شود. باوجوداینکه ما ایده‌ای از روند حرکت جهان هستی از آغاز تا اکنون داریم، اما کیهان‌شناسان هنوز قادر به توضیح سطوح اولیه‌ی این حرکت نشده‌اند. طبق نظریه‌ی نسبیت انیشتین، چگالی انرژی و انحنای فضا-زمان در این‌چنین انفجاری به سمت بی‌نهایت میل می‌کند.

طرح‌هایی مانند پروپوزال نو باندری و تانلینگ، به‌عنوان طرح‌هایی جایگزین مطرح هستند. این پروپوزال‌ها بیان می‌کنند که جهان در ابتدا محدود بوده است و از پوچی و از طریق تونل زدن کوانتومی به وجود آمده است. این نظریه را نظریه‌ی جهان هموار می‌نامند. بااین‌حال گروهی از مؤسسه‌ی آلبرت انیشتین با هدایت جین لاک له‌نرز، مفاهیم این دو پروپوزال را ارزیابی کردند و پی بردند که این دو پروپوزال جایگزین‌های درستی برای نظریه‌ی بیگ بنگ نیستند.نظریه بیگ بنگ

له‌نرز و همکارانش از اصل عدم قطعیت هایزنبرگ به‌عنوان مدل ریاضی برای بررسی دو پروپوزال نو باندری و تانلینگ استفاده کردند. آن‌ها دریافتند که این مدل‌ها نشان می‌دهند در هردوی نظریه‌های جهان هموار و نامنظم، جهان‌های crumpled مچاله یا فرورفته بیشتری می‌توانند از لحاظ نظری از پوچی پدید بیایند. علاوه بر این، به هر میزان که جهان هستی نامنظم و فرورفته است، احتمال به وقوع پیوستن چنین تونل زدنی بیشتر می‌شود. آغاز هموار جهان هستی درواقع مانعی برای گسترش آن آن‌گونه که ما می‌دانیم، است.

له‌نرز در خصوص جایگزینی نظریه بیگ بنگ می‌گوید:

بنابراین پروپوزال نو باندری، به جهانی همانند جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم اشاره نمی‌کند؛ اما به‌جای آن به جهان کوچک منحنی شکلی که فورا از هم‌ پاشیده خواهد شد، دلالت می‌کند.

همچنین باوجود بی‌نظمی‌های موجود در جهان، نظریه‌ی بیگ بنگ چیزی نیست که بتوان به‌راحتی از آن صرف‌نظر کرد. گروه تحقیقاتی همچنان به دنبال مکانیسمی هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد این نوسانات بزرگ کوانتومی و رازهایی که در ورای خود مخفی کرده‌اند کشف کنند. این نوسانات چه بزرگ باشند یا نباشند، شرایطی هستند که به جهان اجازه داده‌اند به ابعاد کنونی گسترش یابد. به نظر می‌رسد هرچه تلاش‌های ما برای پیدا کردن منشا جهان هستی بیشتر می‌شود، با مسئله‌ی اساسی‌تر و پیچیده‌تری روبه‌رو می‌شویم؛ لذا نظریه‌ی بیگ‌ بنگ تا به امروز همچنان به قوت خود باقی مانده است.

منبع futurism

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا