گوناگون

خسارت 13 هزار میلیارد تومانی خشکسالی در استان یزد

مدیر کل مدیریت بحران استانداری یزد از خسارت بیش از 13 هزار میلیارد تومانی استان از ناحیه خشکسالی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، محمد حسین امامی، در جمع خبرنگاران استان تصریح کرد: استان یزد بحران کم آبی را پشت سر گذاشته و اکنون در آستانه بحران بی‎‎آبی قرار دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه با توجه به اینکه بخشی از آب مورد نیاز استان یزد از منابع زیرزمینی تامین می‎‎شود، کاهش افت این منابع همانند افت ارتفاع آب ذخیره شده در پشت سدهای برخی استان‎‎ها مشهود نیست و این در حالی است که خشکسالی استان یزد در سال‎‎های اخیر شاید تا چند برابر ارتفاع یک سد، سفره‎‎های آب زیرزمینی استان را دچار افت کرده باشد.

امامی اظهار کرد: متاسفانه اگر وضعیت بارندگی‎‎های استان در سال آبی جدید به روال سال‎‎های گذشته باشد، قطعاً استان یزد در تامین منابع آبی با مشکل مواجه خواهد شد و مجبور به جیره‎‎بندی آب و آبرسانی سیار به مردم خواهیم بود، هرچند که در حال حاضر آبرسانی به بیش از 160 روستای استان به صورت سیار انجام می‎‌‎شود.

امامی خاطرنشان کرد: استان یزد از استان‎‎های با کمترین بارندگی، متوسط درجه حرارت بالا و دارای بیشترین تبخیر و از جمله استان‎‎های کویری کشورمان محسوب می‎‎شود ولی متاسفانه مبنای اعلام خشکسالی در کشور کاهش بارندگی نسبت به متوسط بارندگی سالانه است.

وی تاکید کرد: اصولاً استانی مانند یزد متوسط بارندگی بسیار پایینی دارد و به عنوان مثال سال گذشته با 20 درصد کاهش بارندگی در زمره استان‎‎های نرمال کشور به لحاظ خشکسالی قرار گرفت. هرچند مسئولان استان همچنان در تلاش برای تغییر پارامتر تعیین کننده خشکسالی هستند ولی تاکنون موفق نبوده‎‎اند.

امامی با بیان اینکه بخشی از خسارت وارده به دلیل تجمعی شدن خسارت‎‎های خشکسالی سال‎‎های قبل است، افزود: اعتبارات خشکسالی براساس میزان توان هر دستگاه به دستگاه‎‎های استانی اختصاص می‎‎یابد که براین اساس امسال تاکنون 3.5 میلیارد تومان اعتبار در رابطه با آب روستایی استان به این شرکت اختصاص داده شده است.

وی، بحران ریزگردها و طوفان‎‎های گرد و خاک، آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع، تخریب و تهدید مناطق حفاظت شده حیات وحش استان و نیز بحران کشاورزی و دامپروری استان به دنبال بحران خشکسالی‎‎های مکرر را از دیگر چالش‌های پیش روی استان برشمرد.

امامی متذکر شد: هرچند بخش زیادی از آب استان در بخش کشاورزی مصرف می‎‎شود ولی نمی‌توان تعادل صنعت، خدمات و کشاورزی استان را با حذف مولفه‎‎ای مانند کشاورزی برهم زد چرا که این امر معضلات دیگری را نصیب استان خواهد کرد.

وی، مدیریت بر نحوه حفظ این تعادل را مهم خواند و گفت: خوشبختانه جهادکشاورزی استان در رابطه با مصرف بهینه آب اقدامات مفید و موثری را در سال‎‎های اخیر انجام داده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا