Mihanpostپیشنهاد سردبیرهوا فضا

داغ‌ ترین سیاره جهان با نام KELT-9b توسط دانشمندان کشف شد

داغ‌ ترین سیاره جهان در حالی به تازگی توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی اوهایو کشف شده که دمای این سیاره چهار هزار و ۳۲۷ درجه سانتیگراد تخمین زده می شود. در ادامه برای مشاهده توضیحات بیشتر با میهن پست همراه شوید.

داغ‌ ترین سیاره جهان که KELT-9b نام دارد، در فاصله ۶۵۰ سال نوری از زمین قرار گرفته و جالب است بدانید که این سیاره توسط تلسکوپ KELT واقع در رصدخانه Winer در آریزونا کشف شده است.

سیاره KELT-9b  به حدی به سیاره میزبان نزدیک است که مدارگردی‌اش حول آن فقط یک روز و نیم طول می‌کشد.این سیاره در صورت فلکی “ماکیان” (Cygnus) واقع شده و به حدی داغ است که بعید به نظر می‌رسد میزبان حیات باشد. دانشمندان معتقدند تشعشعات فرابنفش بسیار بالای ستاره میزبان این جرم کیهانی، روزی آن را به طور کامل تبخیر خواهند کرد. داغ‌ ترین سیاره جهان

پیش‌تر، عنوان داغ‌ ترین سیاره جهان به  WASP-33b  تعلق داشت که در فاصله ۳۸۰ سال نوری از زمین قرار دارد؛ این جرم کیهانی در صورت فلکی “آندرومدا” واقع شده و دمای سطح آن به ۳ هزار و ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

 آندرومدا یکی از صورت‌ های فلکی در شمال استوای آسمانی است که بزرگ‌ ترین کهکشان همسایه به کهکشان راه شیری با نام کهکشان آندرومدا در آن دیده می‌ شود. صورت فلکی آندرومدا یکی از ۴۸ صورت فلکی است که توسط توسط اختر شناس یونانی رومی قرن دوم؛ بطلمیوس؛ لیست شده اند و همچنین یکی از ۸۸ صورت فلکی امروزی است. نام این صورت فلکی بر گرفته از نام آندرومده دختر کاسیوپه در اساطیر یونانی است که به صخره ای زنجیر شد تا توسط هیولای دریا، کتوس، خورده شود.

سیاره فراخورشیدی KELT-9b  دم درخشانی شبیه دنباله‌دار دارد زیرا توسط تشعشعات فرابنفش ستاره میزبان KELT-9  در حال تبخیر شدن است.  این ستاره با داشتن دمای ۹ هزار و ۸۹۷ درجه سانتی‌گراد، تقریبا دو برابر خورشید (با دمای ۵ هزار و ۶۰۰  درجه سانتی‌گراد) داغ است. سیاره KELT-9b  دو و نیم برابر مشتری است و به خاطر نیروهای گرانشی عظیم، به ستاره میزبان قفل شده و طرف روز آن به طور دائم توسط تشعشعات فرابنفش این ستاره بمباران می‌شود؛ بنابراین، مولکول‌هایی مانند آب، دی‌اکسید کربن و متان نمی‌توانند بر روی آن شکل بگیرند.داغ‌ ترین سیاره جهان

سیاره جدید توسط تلسکوپ KELT  واقع در رصدخانهWiner  در آریزونا کشف شده است؛ این تلسکوپ، یکی از دو ابزاری است که برای شناسایی سیاره‌هایی طراحی شده‌اند که حول ستارگان درخشان می‌چرخند.دانشمندان امیدوارند با استفاده از تلسکوپ‌های هابل و اسپیتزر (Spitzer) و در نهایت با بهره‌گیری از تلسکوپ “جیمز وب” (که سال آینده میلادی به بهره‌برداری خواهد رسید) نگاه نزدیک‌تری به جرم کیهانی KELT-9b داشته باشند تا بتوانند تخمین بزنند این سیاره داغ تا چه هنگام به حیات خود ادامه خواهد داد.آنها همچنین امیدوارند یافته‌هایشان، دیدگاه‌های جدیدی درباره چگونگی شکل‌گیری سیستم‌های سیاره‌ای موجود حول ستاره‌های داغ و عظیم ارائه دهد.

داغ‌ ترین سیاره جهان
تلسکوپ KELT

منبع: newatlas

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا