Mihanpostپزشکیپژوهشی

درمان کم‌کاری غده تیروئید با مصرف ۱۰ ماده غذایی ؟

درمان کم‌کاری غده تیروئید را می شود با تغدیه مناسب بهبود ببخشید این بهترین و مناسب ترین راهکاری است که پزشکان و متخصصان برای کنار آمدن با کم کاری و اختلالات غده ی تیروئید به بیماران توصیه می کنند.اختلال و یا کم‌کاری تیروئید نوعی بیماری است که در آن غده تیروئید نمی‌تواند برای فعالیت‌های روزانه بدن به اندازه کافی هورمون تولید کند. با این حال شما می‌توانید از طریق تغذیه مناسب با این عارضه کنار بیایید.با میهن پست همراه شوید.

کم‌کاری غده تیروئید یکی از شایعترین بیماریهای مزمن در سطح جهان به حساب می‌آید و نشانه‌های این بیماری ممکن است تا پس از توقف عملکرد غده تیروئید ظاهر نشود. باید توجه داشت که حدود ۳/۲ از اشخاص مبتلا به این بیماری ، از ابتلای خود به این بیماری بی‌خبرند و جالب است بدانید که کم کاری تیروئید در زنان دو برابر مردان در مشاهدات پزشکی گزارش شده است.

اگر چه گفته می شود که برخی اوقات کم کاری تیروئید به علت مصرف بعضی داروها به وجود می‌آید اما باید توجه داشت که از هر ده هزار نفر تنها دو نفر دچار واکنشی نسبت به دارو می‌شوند. در ضمن چنین حالتی به ندرت باعث کم کاری تیروئید به صورت حاد می‌شود.

بنابراین این غده جزء بزرگترین غدد اندوکرین بوده که از دو لوب تشکیل شده است. وزن آن حدود بیست و پنج گرم بوده و اندازه آن در خانم‌ها بزرگتر است و وظیفه آن افزایش میزان سوخت و ساز پایه اثر اصلی هورمون‌های تیروئید است. این هورمون‌ها سوخت و ساز قندها و چربی‌ها را افزایش می‌دهند و باعث تحریک ساختن پروتئین نیز می‌شوند؛ بنابراین هورمون‌های تیروئید برای رشد طبیعی ضروری هستند.

بنابراین رژیم‌های غیر دارویی مهمترین راهکار درمان کم کاری تیروئید بوده آزمایشهای منظم ، وضعیت ورزش منظم و رژیم غذای پرفیبر برای این بیماران توصیه می‌ شود چرا که  غذاهای دریایی ، انواع سبزیجات ، لبنیات و تخم مرغ که حاوی مقادیر متفاوتی از ید را دارند نیز برای آن ها مفید است. این در حالی است که مصرف زیاد کلم ، شلغم ، هلو ، بادام زمینی ، دانه‌های سویا و اسفناج به آنان توصیه نمی‌شود و باید مصرف این نوع مواد غذایی را محدود نمایید.

اگر چه برای درمان این عارضه -کم‌کاری غده تیروئید – بایستی یک سری دارو خاص مصرف کرد اما درمان کم‌کاری تیروئید با هورمون‌های مصنوعی تیروئید یک گزینه ساده، بی‌خطر و مؤثر است. با این حال، بعضی از مواد غذایی نیز می‌توانند به بهبود سلامت تیروئید و افزایش اثربخشی سوخت‌وساز بدنتان کمک کنند که ما در میهن پست چندین مواد غذایی که کم‌کاری غده تیروئید را کنترل می کنند را به شما معرفی خواهیم کرد.

درمان کم‌کاری غده تیروئید

ماهی سالمون: ماهی سالمون یکی از بهترین ماهی‌هایی است که شما می‌توانید برای سلامت تیروئید و بهبود سوخت‌وساز بدن بخورید. همچنین ماهی سالمون دارای خواص ضدالتهابی قابل‌توجهی است. تحقیقات متعددی مزایای ماهی سالمون برای سلامتی را تأیید کرده است.
طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ در نشریه The Journal of Nutritional Biochemistry منتشر شد، اسیدهای چرب به سلول‌های تیروئید موجود در کبد سیگنال می‌فرستد تا چربی بیشتری بسوزانند.
طبق تحقیق سال ۲۰۱۴ که در نشریه Physiologica Hungarica منتشرشده، اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند به عنوان یک عامل عصبی محافظ در برابر اختلال شناختی ناشی از کم‌کاری تیروئید مفید واقع شوند که علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی که یکی دیگر از عوارض جانبی کم‌کاری تیروئید است را کاهش می‌دهند.

مصرف روغن نارگیل: روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب سالم است که به افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید کمک می‌کند. این اسیدهای چرب باعث تحریک تولید هورمون تیروئید و همچنین حفظ عملکرد عادی غده می‌شود.
علاوه بر این، روغن نارگیل باعث افزایش کاهش وزن و کاهش سطح کلسترول می‌شود که جزو مسائل رایج مربوط به تیروئید هستند.
روغن پخت‌وپز خود را با روغن نارگیل کاملاً خالص جایگزین کنید. می‌توانید از روغن نارگیل به جای کره در پخت‌وپز استفاده کنید. همچنین می‌توانید روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص را با اضافه کردن آن به شیر، چای، شکلات داغ یا چربی بخورید اما باید توجه داشت که روزانه بیش از ۳ قاشق غذاخوری روغن نارگیل مصرف نکنید.

مصرف برنج قهوه‌ای : افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند اغلب به کربوهیدرات بیش از انواع دیگر مواد غذایی اشتیاق دارند و این به دلیل کاهش سطح سروتونین است. کربوهیدرات‌ سطح سروتونین را افزایش می‌دهند.
بنابراین  کربوهیدرات بر روی عملکرد تیروئید تأثیر مستقیم دارد؛ زیرا بدن برای تبدیل هورمون T4 غیرفعال به هورمون T3 فعال به انسولین نیاز دارد. انسولین در میان افرادی که رژیم غذایی با کربوهیدرات کم دارند، نسبتاً پایین بوده و خوردن کربوهیدرات سالم مثل برنج قهوه‌ای نیز مهم است.

از آنجا که برنج قهوه‌ای سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده است، به هضم آسان و افزایش اجابت مزاج، کاهش مشکلات رایج گوارشی که افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند با آن مواجه هستند، کمک کرده و همچنین برنج قهوه‌ای با کاهش و متعادل کردن قند خون، به افزایش سطح انرژی کمک می‌کند.
توجه: برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است که می‌تواند با هورمون مصنوعی تیروئید تداخل ایجاد کند. توصیه می‌شود که داروی تیروئید خود را چند ساعت قبل یا بعد از خوردن مواد غذایی غنی از فیبر غذایی مصرف کنید.

مصرف جوز برزیلی : سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای عملکرد مناسب تیروئید است. طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ در نشریه The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شد، کمبود سلنیوم با افزایش خطر ابتلا به بیماری تیروئید در ارتباط است. علاوه بر این، افزایش مصرف سلنیوم ممکن است این خطر را کاهش دهد.
نباید فراموش کرد که بهترین منبع سلنیوم جوز برزیلی است. طبق تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، خوردن ۲ جوز برزیلی به صورت روزانه برای افزایش سطح سلنیوم در بدن مؤثر است که در واقع، افزودن این ماده غذایی به رژیم غذایی،‌ نیاز به غنی‌سازی یا مصرف مکمل‌ها برای بهبود وضعیت سلنیوم را از بین می‌برد.
با این حال از آنجا که جوز برزیلی سرشار از اسیدآمینه ال-آرژنین است، به کاهش وزن نیز کمک می‌کند که شما نیز می‌توانید ۲ یا ۳ عدد جوز برزیلی را به عنوان یک میان وعده سالم بخورید یا چند عدد به سالاد یا سیب‌زمینی سرخ‌کرده اضافه کنید.

مصرف تخم‌مرغ : تخم‌مرغ منبع خوبی از تیروزین، ید و سلنیوم است که غده تیروئید برای عملکرد درست به آن‌ها نیاز دارد. کمبود هر یک از این مواد مغذی می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تیروئید شود.
جالب است بدانید که  تخم‌مرغ‌ منبع خوبی از پروتئین بوده و بدون پروتئین کافی تیروئید نمی‌تواند درست کار کند، حتی اگر شما در حال مصرف داروهای تیروئید باشید.
این ماده غذایی سالم و همه‌کاره ویتامین آ و دی، روی، کلسیم، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های دیگری را نیز برای بدن تأمین می‌کند.
با این حال شما می توانید روزانه ۱ تا ۲ عدد تخم‌مرغ را مصرف کرده که نحوه مصرف آن نیز چندان مهم نیست البته شما می‌توانید آن‌ها را به‌صورت املت، آب‌پز یا نیمرو استفاده کنید.

مصرف گوشت مرغ : مرغ برای افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید مفید است. این منبع پروتئین حیوانی حاوی میزان مناسبی اسیدهای آمینه به ویژه تیروزین است. این اسیدآمینه جزوه مواد سازنده هورمون تیروئید بوده و علاوه بر این، ویتامین آ موجود در جگر مرغ نقش مهمی در بهبود تیروئید تنبل ایفا می‌کند.
بنابراین برای اطمینان از کیفیت بالای منبع پروتئین، سینه مرغ را انتخاب کنید. سوپ مرغ یا مرغ کبابی یک شام یا ناهار سالم است. استفاده از جگر مرغ سرخ‌کرده، ۲ یا ۳ بار در هفته انتخاب خوبی است.

مصرف ماست : ماست نیز با توجه به میزان ویتامین دی بالایی که دارد، برای سلامتی تیروئیدتان خوب است. در واقع، کمبود ویتامین دی با بیماری هاشیموتو، یکی از شایع‌ترین علل کم‌کاری تیروئید، در ارتباط است.
جالب ایت بدانید که طبق تحقیق منتشرشده در نشریه Endocrine Practic در سال ۲۰۱۳، ویتامین دی نقش مهمی در توسعه بیماری هاشیموتو یا پیشرفت آن به سوی کم‌کاری تیروئید دارد.
در این میان ماست پروبیوتیک به حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. همچنین ماست حاوی میزان قابل‌توجهی کلسیم، پروتئین و ید است که برای تیروئید و همچنین سلامت کلی مهم بوده و شما نیز سعی کنید حداقل روزانه یک فنجان ماست، به‌صورت ساده به همراه میوه‌های تازه یا ترکیب‌شده با اسموتی استفاده کنید.

مصرف جلبک دریایی : برای کمک به عملکرد درست غده تیروئید به ید نیاز دارید. ید به اسیدآمینه تیروزین متصل می‌شود تا تیروکسین بسازد که برای عملکرد درست تیروئید ضروری است و سطح ناکافی ید در بدن مانع تولید هورمون تیروئید تنظیم‌کننده سوخت‌وساز بدن می‌شود.
برای دریافت ید موردنیاز بدن، بدون افزایش مصرف نمک، جلبک دریایی یکی از بهترین گزینه‌هاست. این سبزی دریایی نیز دارای مواد مغذی از جمله کلسیم، فیبر، پروتئین، فسفر، منیزیم، سلنیوم، منگنز، آهن و ویتامین‌های آ، ب، سی، ای و کِی است.
شما می‌توانید جلبک دریایی را در سوشی، سوپ و سالاد استفاده کنید. میان‌وعده‌های جلبک دریایی نیز در بازار موجود است که جایگزینی کم‌چرب، سالم و فوق‌العاده برای سیب‌زمینی سرخ‌کرده محسوب می‌شود.
با این حال باید توجه داشته باشید که اگر شما مشکل تیروئید خودایمن دارید، از مصرف بیش‌ازحد جلبک دریایی و دیگر سبزی‌های دریایی اجتناب کنید. چون ممکن است وضعیت شما را بدتر کند.

مصرف صدف دریایی : صدف یکی از بهترین منابع روی و ماده معدنی موردنیاز برای عملکرد سالم تیروئید محسوب می‌شود. روی به تبدیل T4 به T3 در افراد مبتلا به سطح پایین T3 کمک کرده و سطح TSH را طبیعی می‌کند.
در این میان و طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ در نشریه International Journal of Trichology منتشر شده، کمبود روی ممکن است به طور قابل‌توجهی به پیدایش کم‌کاری تیروئید منجر شود.
علائمی مانند افسردگی، حدت طعم، از دست دادن اشتها، ضایعات پوستی و ریزش مو می‌تواند با مصرف مکمل روی بهبود یابد.همچنین صدف سرشار از ویتامین دی است. افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید دارای سطح ویتامین دی پایین هستند.
صدف می‌تواند به‌صورت خام، دودی، آب پز، سرخ‌شده، کنسرو شده، بخارپز شده یا کبابی مصرف شود. زمانی که صدف را به‌صورت خام مصرف می‌کنید باید توجه کنید که ممکن است حاوی باکتری باشد.

منبع    grassfedgirl

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا