خوراکی های شادی آور زیادی در دسترس همه ما قرار دارد چرا که بعضی خوراکی ها به آزاد شدن سروتونین در مغز کمک بیشتری میکنند. با این حال این خوراکی های آرمش بخش هستند. و البته برای این است که اگر همیشه غذاهای تکراری میخورید تعجبی ندارد که دچار افسردگی و بی حوصلگی می شوید.بنابراین اگر غذای تکراری بخورید بدنتان از دریافت ویتامین های مختلف و مورد نیاز محروم می شود. با این حال اگر میخواهید احساسات منفی و افسردگی های روزمره را از خودتان دور کنید خوراکی های شادی آور را در برنامه ی غذایی تان بگنجانید. با میهن پست همراه باشید.
گردو برزیلی : یکی از خوراکی های شادی آور گردو برزیلی است ، چرا که گردو برزیلی یکی از بهترین منابع غذایی برای دریافت سلنیوم است. مطالعات علمی هم نشان دادهاند افرادی که دچار کمبود سلنیوم در بدنشان هستند، شانس مواجه شدن با حالتهایی مانند تحریکپذیری عصبی، خستگی، اضطراب و افسردگی را افزایش میدهند. جالب است بدانید که برای تامین سلنیوم مورد نیاز بدن، فقط کافی است که روزانه 3 عدد گردو برزیلی بخورید. شما میتوانید این مغز خوشمزه را همراه با موز بهعنوان میانوعده مصرف کنید.
ماهی های چرب : افراد مبتلا به کمبود امگا-3 همیشه بیشتر از دیگران با خطر ابتلا به افسردگی یا خلقوخوی ضعیف مواجه هستند، زیرا بخش زیادی از بافت مغزی انسانها را همین اسیدهای چرب تشکیل دادهاند. درواقع، حدود 60 درصد از وزن خشک مغز را چربیها تشکیل میدهند که حدود 30 درصدشان همین اسیدهای چرب امگا-۳ هستند. بنابراین ماهی چرب هم در لیست خوراکی های شادی آور قرار دارد و مصرف ماهی های چرب و سالمی مانند سالمون، ساردین، قزلآلا و خالمخالی بهطور منظم، هم مغز را سالم نگه میدارد و هم خلق و خو را بهبود میبخشد.
امگا -۳ درون این ماهیها، انعطافپذیری سلولهای مغز را بیشتر میکند و درنتیجه انتقالدهندههای عصبی مغز هم میتوانند با کیفیت بالاتری فعالیت کنند. برای دریافت این اثرات مثبت باید حداقل 140 گرم در هفته ماهی مصرف کنید.
جو : جو یکی از موثرترین مواد غذایی برای تقویت خلقوخو است، چون شاخص گلایسمیک (GI) پایینی دارد و انرژی را کاملا آرام وارد جریان خون میکند. همین ویژگی، قند خون و خلقوخو را پایدار نگه میدارد، درحالی که مواد غذایی دارای شاخص گلایسمیک بالا دقیقا برعکس عمل میکنند و با افزایش ناگهانی قند خون، در نهایت باعث خستگی مفرط و تحریک پذیری عصبی میشوند. بهعلاوه، جو حاوی سلنیوم است که نقش مثبتی برای تقویت خلقوخو دارد.
موز : موز حاوی نوعی اسید آمینه به نام تریپتوفان است و همچنین این ترکیبات مهم را به بدن میرساند: ویتامینهای A ، B6 ، C و همینطور فیبر، پتاسیم، فسفر، آهن و کربوهیدرات. کربوهیدراتهای موجود در موز به جذب تریپتوفان در مغز کمک میکنند، درحالی که ویتامین B6 هم به تبدیل تریپتوفان به هورمون سروتونین کمک میرساند. همین روند است که خلق و خو را تقویت میکند و نقش موثری در بهبود کیفیت خواب ایفا میسازد.
عدس : عدس در گروه کربوهیدرات های پیچیده قرار میگیرد و مانند موز، میزان سروتونین تولیدشده در مغز را افزایش میدهد. این اتفاق، وضعیت ذهنی شادتر و آرامتری را میسازد و اضطراب را کمتر میکند. همین هورمون به پایدار نگه داشتن قند خون کمک میرساند و مانع از نوسانات خلق و خویی میشود. به علاوه، عدس حاوی میزان زیادی از فولات است که کمبود آن افراد را به افسردگی مبتلا میکند. آهن موجود در عدس نیز واقعا قابل توجه است و در نتیجه انرژی مطلوبی را در بدن بهوجود میآورد.
مرغ و بوقلمون : سینه مرغ و بوقلمون هم در لیست خوراکی های شادی آور قرار گرفته دارد و جزو بهترین گوشت ها برای تقویت خلق و خو هستند، چون تریپتوفان زیادی به بدن میرسانند و درنتیجه میزان سروتونین را در بدن افزایش میدهند. همچنین، هورمون ملاتونین هم در بدن بهواسطه استفاده از این گوشت ها بیشتر میشود که برای تنظیم خواب مهم است. مرغ بدون پوست حاوی اسید آمینه دیگری به نام تیروزین است که میتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند و مانع از ابتلا به این بیماری شود. تیروزین برای تولید هورمون آدرنالین در بدن مورد استفاده قرار میگیرد که کمبودش با ابتلا به افسردگی مرتبط است.
اسفناج : بعضی از کمبودها در بدن، ازجمله کمبود ویتامینهای B، با ابتلا به افسردگی مرتبط است، زیرا این کمبود مانع از ترشح سروتونین لازم در بدن میشود. مهمترین مواردی که در خانواده ویتامینهای B وجود دارند، عبارتاند از فولات، ویتامین B3، B6 و B12، و خوردن سبزیهای برگ سبز مانند اسفناج و کلم بروکلی به دریافت این عناصر مهم کمک میکند.