Mihanpostپیشنهاد سردبیرنظامیهوا فضا

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا را در میهن پست تماشا کنید

هواپیماهای جنگنده زیادی با کارایی های متفاوتی توسط کشورهای مختلف دنیا و بخصوص آمریکا و شوروی سابق ساخته شده اند اما تلاش و یا بهتر بگوییم رقابت برای ساخت سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا موضوعی بود که بخشی از جنگ سرد را به خود اختصاص داده بود ، موضوعی که هم اکنون نیز به حضور چین در بین کشورهای قدرتمند در حوزه نظامی شکل و زوایای دیگری به خود گرفته است. با این حال این روزها بیشتر از یک قرن از زمان اختراع هواپیما می‌گذرد و هواپیماهای نظامی با کاهش وزن خود توانسته‌اند به یکی از سریع‌ ترین ابزارهای ساخته شده دست بشر تبدیل شوند. در ادامه شما را با سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا آشنا خواهیم کرد.

هواپیمای جنگنده SR-71 Blackbird

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای جنگنده SR-71 Blackbird

هواپیمای جنگنده SR-71 Blackbird به عنوان یکی از سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا و همزمان با جنگ سرد به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین هواپیماهای نظامی مطرح مورد توجه قرار گرفت. جنگنده ای که شرکت لاکهید آن را در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی تولید کرد. این هواپیما حداکثر سرعت خود را به ۳٫۳ ماخ یعنی ۳٫۳ برابر سرعت صوت می‌رساند و به عبارت دیگر می‌توانست با سرعت ۳۵۴۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند.

هواپیمای جنگنده X-15

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی X-15

هواپیمای جنگنده X-15 نیز به عنوانی یکی از سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا محصول مشترک سازمان فضایی ناسا و نیروی هوایی آمریکا بود که در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی عرضه شد تا رکوردهای جدید سرعت پرواز را بشکند. حداکثر سرعت این هواپیما ۶٫۷ ماخ بود و به عبارت دیگر می‌توانست ۶٫۷ بار سریع‌تر از سرعت صوت حرکت کند. به زبان ساده می‌توان گفت سرعت این هواپیما ۷۲۷۴ کیلومتر بر ساعت بود.

هواپیمای جنگنده XB-70 Valkyrie

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی XB-70 Valkyrie

هواپیمای جنگنده XB-70 Valkyrie هم به نوبه خود با شش موتور به عنوان سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا توسط «صنعت هوانوردی آمریکای شمالی» در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی طراحی شد و در اصل مدل مفهومی بمب‌افکن استراتژیک برای حمل سلاح‌های هسته‌ای بود. حداکثر سرعت این هواپیما ۳٫۰۲ ماخ معادل ۳٫۰۲ برابر سرعت صوت در نظر گرفته شده بود و به عبارت دیگر می‌توانست با سرعت ۳۲۱۹ کیلومتر بر ساعت پرواز کند.

هواپیمای جنگنده F-35 Lightning II

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی F-35 Lightning II

هواپیمای جنگنده F-35 Lightning II نیز جنگنده ای بود که توسط ارتش آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد پیشرفته‌ترین هواپیمای جنگی در نوع خود است. این هواپیمای تک سرنشین قابلیت ویژه رادارگریزی دارد و انواع حسگرهای هوشمند در آن به کار گرفته شده است. هواپیمای F-35 با حداکثر سرعت ۱٫۶ ماخ پرواز می‌کند و به عبارت دیگر می‌توان گفت ۱٫۶ بار سریع‌تر سرعت صوت می‌تواند حرکت کند. این رقم را می‌توان معادل ۱۹۳۰ کیلومتر بر ساعت دانست.

هواپیمای جنگنده F-111 Aardvark

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی F-111 Aardvark

هواپیمای جنگنده F-111 Aardvark هم به نوبه خود در لیست سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا قرار می گیرد ، این هواپیمای تاکتیکی در دهه ۱۹۶۰ میلادی در شرکت جنرال داینامیکس ساخته شد. این هواپیمای نظامی دو نفره از سال ۱۹۶۷ میلادی در اختیار نیروی هوایی ارتش آمریکا قرار گرفت و در عملیات‌های بمب‌افکن استراتژیک حضور داشت. حداکثر سرعت این هواپیما ۲٫۵ ماخ معادل ۲٫۵ برابر سرعت صوت است که آن را می‌توان برابر با ۲۶۵۵ کیلومتر بر ساعت دانست.

هواپیمای جنگنده F-15 Eagle

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی F-15 Eagle

هواپیمای جنگنده F-15 Eagle هم در لیست چالاک ترین جنگنده های دنیا قرار دارد و این جنگنده دو موتوره تاکتیکی در سال ۱۹۶۷ میلادی توسط شخصی به نام «مک‌دانِل داگلاس» طراحی شد و برای آن قابلیت پرواز در همه شرایط آب و هوایی در نظر گرفته شده بود. نخستین پرواز آن در ژوئیه ۱۹۷۲ میلادی انجام شد و به صورت رسمی از سال ۱۹۷۶ میلادی به نیروی هوایی آمریکا پیوست. حداکثر سرعت آن ۲٫۵ ماخ معادل ۲٫۵ برابر سرعت صوت است و به عبارت دیگر می‌توان گفت با سرعت ۲۶۵۵ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند.

هواپیمای جنگنده Bell X-2 Starbuster

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی Bell X-2 Starbuster

این هواپیمای تحقیقاتی موشک‌انداز نیز که در لیست سریعترین هواپیماهای جنگنده های دنیا قرار گرفته است به صورت مشترک توسط شرکت Bell Aircraft، نیروی هوایی آمریکا و کمیته ملی فضایی سازمان ناسا در سال ۱۹۴۵ میلادی ساخته شد. این هواپیما در تحقیقات آیرودینامیکی مافوق صوت مورد استفاده قرار می‌گرفت و میانگین سرعت آن بین ۲ تا ۳ ماخ بود. این هواپیما با حداکثر سرعت ۳٫۲ ماخ یعنی ۳٫۲ برابر سرعت صوت پرواز می‌کرد و به عبارت دیگر می‌توانست سرعت خود را به ۳۳۷۰ کیلومتر بر ساعت برساند.

هواپیمای جنگنده Su-27 Flanker

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی Su-27 Flanker

این هواپیمای جنگنده دو موتوره توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده بود تا بتواند با جت‌های آمریکایی رقابت کند. نخستین پرواز این هواپیما در مه ۱۹۷۷ انجام شد و از سال ۱۹۸۵ میلادی به صورت رسمی در اختیار نیروی هوایی شوروی قرار گرفت. حداکثر سرعت این هواپیما ۲٫۳۵ ماخ معادل ۲۵۰۰ کیلومتر بر ساعت و بر این اساس می‌توان آن را ۲٫۳۵ برابر سریع‌تر از سرعت صوت دانست.

هواپیمای جنگنده MiG-31 Foxhound

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی MiG-31 Foxhound

هواپیمای جنگنده MiG-31 Foxhound جنگنده ایدو موتوره مافوق صوت است که ظرفیت دو سرنشین را دارد. نخستین پرواز آن در سپتامبر ۱۹۷۵ میلادی انجام شد و وزارت دفاع شوروی در سال ۱۹۸۲ میلادی آن را به صورت رسمی معرفی کرد. حداکثر سرعت این هواپیما ۲٫۸۳ ماخ معادل ۲٫۸۳ برابر سرعت صوت است و می‌توان گفت با سرعت ۳۰۰۰ کیلومتر بر ساعت پرواز می‌کند.

هواپیمای نظامی MiG-25 Foxbat

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی MiG-25 Foxbat

این هواپیما با سرعت مافوق صوت به گونه‌ای طراحی شده بود تا در پرواز هواپیماهای دشمن اختلال ایجاد کند. این یکی از سریع‌ترین هواپیمای نظامی بود که تا آن زمان مورد استفاده قرار گرفت و نخستین پرواز موفق خود را در سال ۱۹۶۴ میلادی انجام داد که البته از سال ۱۹۷۰ میلادی در وزارت دفاع شوروی به کار گرفته شد. حداکثر سرعت این هواپیما ۳٫۲ ماخ معادل ۳۵۲۴ کیلومتر بر ساعت بود.

هواپیمای جنگنده Lockheed YF-12

سریعترین هواپیماهای جنگنده دنیا
هواپیمای نظامی Lockheed YF-12

این نمونه اولیه هواپیمایی بود که در شرکت لاکهید در اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی ساخته شد. این هواپیما ظرفیت دو سرنشین را داشت و برای اختلال در فرآیند پروازی هواپیماهای دشمن ساخته شده بود. نخستین پرواز موفق این هواپیما در سال ۱۹۶۳ میلادی انجام شده بود که می‌توانست حداکثر سرعت خود را به ۳٫۲ ماخ معادل ۳۳۳۰ کیلومتر برساعت برساند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا