Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

رصد سیاره فراخورشیدی HAT-P-7b با ابرهایی از یاقوت و یاقوت کبود

رصد سیاره فراخورشیدی HAT-P-7b با ابرهایی از یاقوت و یاقوت کبود در حالی توسط دانشمندان انجام شده است که آن ها با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر ناسا برای نخستین بار موفق به شناسایی سیستم‌های آب‌ و هوایی در یک سیاره گازی غول‌ پیکر فراخوشیدی شدند و البته بنظر می‌رسد که در سیاره HAT-P-7b که ملقب به مشتری داغ بوده و در فاصله بیش از ۱۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد، بادهای شدید وزیده و ابرها را روی آن جابجا می‌کنند.

محققان از تلسکوپ هابل برای بررسی نور منعکس شده از این سیاره فراخورشیدی که ۱۶ برابر زمین است ، استفاده کرده و چگونگی تغییر جو آن را طی یک دوره زمانی مشاهده کردند.

به گفته ستاره‌شناسان سیاره فراخورشیدی HAT-P-7b یک سیاره قفل شده است و یک سمت آن همیشه به سمت ستاره میزبانش قرار دارد. انتظار می‌رفت که ابرها در سمت شب این سیاره همیشه وجود داشته باشند، اما آن‌ ها در سمت روز سیاره به سرعت تبخیر می‌شوند. این نتایج نشانگر گردش ابرها در اطراف سیاره بوسیله بادهای قوی است.

سیاره فراخورشیدی HAT-P-7b

محققان متوجه شدند که درخشان‌ ترین نقطه در سیاره فراخورشیدی HAT-P-7b موقعیت خود را تغییر می‌دهد که این اتفاق احتمالا به دلیل بادهای متغیر و سیستم‌های توفاتی خشن می‌افتد. از آنجایی که این سیاره بسیار داغ‌ تر از زمین است، دانشمندان باید در مورد عناصر سازنده ابرهای صبحگاهی بخش روز HAT-P-7b با دمای ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد که می‌تواند آهن را ذوب کند، گمانه‌زنی می‌کردند.

دو ماده احتمالی ممکن است در سیاره فراخورشیدی HAT-P-7b از جمله کوراندوم و پروسکایت وجود داشته باشند. کوراندوم یا سنگ سنباده، ماده‌ای معدنی است که در زمین باعث ایجاد یاقوت و یاقوت کبود می‌شود و احتمالا عامل رنگی بودن ابرهای روی سیاره است و البته باید گفت که پروسکایت نیز در زمین برای اشکال بلوری جامدش شناخته شده و در نسل جدید فناوری سلول‌های خورشیدی استفاده می‌شود.

ستاره‌شناسان امیدوارند با پرتاب تلسکوپ‌های فضایی پیشرفته‌تر مانند تلسکوپ جیمز وب ناسا و رصدخانه PLATO متعلق به آژانس فضایی اروپا بتوانند شانس بهتری در بررسی سیستم‌های آب‌وهوایی سیارات فراخورشیدی دیگر از جمله جهان‌های شبه‌زمینی قابل سکونت داشته باشند.

منبع : newatlas

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا