Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

ماه گرفتگی امشب 11 بهمن ماه و جزئیاتی از رصد این پدیده زیبای نجومی

ماه گرفتگی امشب 11 بهمن ماه و جزئیاتی از رصد این پدیده زیبای نجومی را در حالی برای شما مخاطب همیشه همراه میهن پست اعلام خواهیم کرد که در میان استان های کشور مشهد اولین استان از ایران است که در صورت وجود شرایط مناسب می تواند این ماه گرفتگی را رصد کند که البته در ایران همه مراحل این خسوف قابل مشاهده نیست . در ادامه با میهن پست همراه شوید.

ماه گرفتگی امشب 11 بهمن ماه تنها توسط ساکنان شرق ایران آن هم در صورت وجود آسمانی صاف و بدون وجود ابر و غبار قابل مشاهده خواهد بود هر .

بد نیست بدانید که ماه گرفتگی دارای دو بخش است ؛ مرحله ابتدایی و پایانی هر خسوف حضور ماه در نیم سایه زمین است ؛ به دلیل اینکه نیم سایه زمین به اندازه سایه اصلی زمین تاریک نیست تشخیص حضور ماه در نیم سایه برای چشم مشکل است.

مرحله اصلی خسوف که عامل اصلی جذابیت این پدیده آسمانی است ، حضور ماه در تمام سایه زمین است که تیره و سرخ شدن ماه به راحتی با چشم قابل مشاهده است.

در ماه گرفتگی ۱۱ بهمن گرفت نیم سایه ای حدود ساعت ۱۴ و ۲۱ دقیقه شروع می شود. گذشته از این که این مرحله را با چشم نمی توان تشخیص داد، در این ساعت ماه هنوز برای ایران طلوع نکرده است و در ساعت ۱۵ و ۱۸ دقیقه ماه شروع به وارد به سایه اصلی زمین می کند و می توان گفت تمام سایه ای آغاز می شود.

ماه گرفتگی امشب 11 بهمن

ماه گرفتگی امشب 11 بهمن ماه ساعت ۱۶ و ۵۳ دقیقه که ماه در مشهد طلوع می کند تقریبا به میانه سایه زمین می رسد. عکاسان در مشهد فرصتی عالی برای عکاسی از ماه سرخ رنگ در حال طلوع خواهند داشت و در این میان به تدریج ماه برای دیگر شهرهای شرقی و مرکزی ایران هم طلوع خواهد کرد و هر کدام بسته به اینکه ماه چقدر زودتر برایشان طلوع کند سهم بیشتری از خسوف کلی خواهند برد.

در این میان و به دنبال این رخداد نجومی زیبا ساعت ۱۷ و ۳۱ دقیقه لبه شرقی ماه از درون سایه اصلی زمین خارج می شود و اینجاست که شهرهای غربی ایران مانند تبریز، ارومیه، کرمانشاه و اهواز از دیدن خسوف کلی محروم می شوند؛ همچنین کرمانشاه آخرین شهری است که ماه در ساعت ۱۷ و ۵۰ دقیقه در آن طلوع خواهد کرد.

اما برای این استان ها هم ماه به شکل نیمه گرفته طلوع می کند تا اینکه در ساعت ۱۸ و ۴۱ دقیقه لبه شرقی ماه هم از سایه اصلی زمین خارج می شود و خسوف تمام سایه ای پایان می یابد.

از این زمان به بعد ماه دوباره وارد نیم سایه زمین خواهد شد و تشخیص تغییر نورانیت ماه با چشم بسیار سخت است اما در ساعت ۱۹ و ۳۸ دقیقه ماه بالاخره از نیم سایه هم خارج می شود و ماه گرفتگی پایان می یابد.

اما درخصوص ماه گرفتگی امشب 11 بهمن باید گفت که زمان گرفتگی کلی حدود یک ساعت و ۱۶ دقیقه خواهد بود، گرفتگی تمام سایه ای سه ساعت و ۲۲ دقیقه و کل گرفت تمام سایه و نیم سایه هم ۵ ساعت و ۱۷ دقیقه خواهد بود.

بد نیست بدانید که معمولا با فاصله دو هفته از هر ماه گرفتگی ، خورشید گرفتگی هم رخ می دهد. خورشید گرفتگی که دو هفته بعد همزمان با ماه نو رخ خواهد داد فقط از جنوبگان قابل مشاهده است و جای دیگری از زمین آن را نخواهد دید.

تکمیلی 

برای تماشای تصاویر ماه گرفتگی امشب 11 بهمن کلیک کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا